יום ראשון, 28 בפברואר 2016

מסע בעקבות הממתקים ללא גלוטן של שטראוס


בטח כולכם מכירים את השיר הישן על השוקולד של יהונתן גפן

בסוף רמת גן יש מקום מיוחד 
שם אפשר לעמוד ולהריח שוקולד 
יש שם בית גבוה גבוה בלי חלונות עם שלוש ארובות 
ושלושים מכונות יום ולילה עובדות 
ושבעים פועלים עם סינר וכפפות 
מכינים שוקולד בכל הצורות 

שוקולד קטן ושוקולד גדול 
שוקולד יקר ושוקולד בזול 
שוקולד אגוזים ושוקולד סתם 
לעשירים ולכולם והריח בחינם 
וכל האזרחים עוצרים ומריחים... 



אז המפעל עבר לנצרת עלית 
הטכנולוגיה השתכללה..נוספו עוד מכונות 
אבל הריח ...הריח נשאר..והטעם כמו שאנחנו מכירים...

הוזמנתי השבוע לביקור חוויתי במפעל השוקולד בנצרת עלית , לראות ולהתרשם מפס הייצור החדש לממתקים ודברי מאפה ללא גלוטן

כמו ילדה קטנה התרגשתי.
במקום הזה אי אפשר  להשאר אדיש
הריח או הריח של השוקולד, של הטופי, של הבזוקה....
הביקור במפעל גרם לי  התרגשות כמו של ילדה קטנה שראתה בפעם ראשונה את הלונה פארק

התחלנו את הסיור בשיחה עם מנכ"ל שטראוס  "ישראל ציון בלס " שסיפר לנו שחברת שטראוס קיבלה החלטה ,מתוך הקשבה לחולי הציליאק ,לאוכלוסיה הרגישים לגלוטן ולצרכיהם המיוחדים, להשקיע המון משאבים כספיים וארגוניים בכדי לייצר פס ייצור נקי ללא גלוטן
מדובר במהלך אסטרטגי משמעותי שנועד להרחיב את סל המוצרים ללא גלוטן



האזנו לאייל דרור -מנכ"ל חטיבת הממתקים של שטראוס:

בשנים האחרונות יש ביקוש הולך וגדל למוצרים המיועדים לרגישים לגלוטן
יש היום בישראל כ70 אלף משקי בית הצורכים מוצרים ללא גלוטן ומספר זה עולה כל שנה
כך החליטה שטראוס שהאוכלוסיה הזו יוכלו לרכוש לא רק בפסח אלא כל השנה...
התבשרנו שעד סוף השנה צפויה החברה להכפיל את מס' המוצרים לרגישים לגלוטן
והובטח לנו שהמחירים יהיו בדיוק כמו המוצרים הרגילים
ויותר מזה חברת שטראוס קיבלה  החלטה לסמן כל מוצר ללא גלוטן בפרח 





אחרי השיחה עברנו לסדנה
קיבלנו שוקולד מומס..ותבניות..והרבה תוספות..
 וכך התנסנו בהכנת אצבעות שוקולד עם תוספות...






היצירתיות שלנו יצאה 



זהו  מוכן....


והדובדבן שבביקור  זה הסיור המודרך
קודם כל צריך להתלבש בהתאם..ולשטוף טוב טוב את הידיים 
רמת ההקפדה פה מאוד מחמירה וטוב שכך







פס ייצור עוגות קוקוס לפסח...











מי רוצה בזוקה?

מהחומר גלם הורוד והארוך ...בסוף נקבל בזוקה






 הרבה בזוקות. ללא גלוטן..




מי בעניין חטיפי אנרג'י?






עוד שוקולד..הרבה שוקולד






 השוקולד האהוב עליי-שוקולד תות





ואפילו קטורזה השתתף בסיור , נושא הציליאק וללא גלוטן קרוב אליו




והתכבדנו בממתקים טעימים ללא גלוטן....בהחלט טעימים



ואם עשיתי לכם חשק....לחוות,לראות, לטעום ובעיקר להנות
התקשרו למרכז המבקרים במפעל שטראוס בנצרת עלית והתעניינו בסיור
מובטחת לכם הנאה

ולסיום:
תודה למיטל גלם וענבל קליין משרד פטל תקשורת
שהגשימו לי את החלום...חלום ילדות
ואי אפשר לא להזכיר את הצלמת המדהימה שתעדה כל רגע ורגע -לירון אלמוג

יום שישי, 26 בפברואר 2016

טחינה ירוקה


טחינה טובה עושים מטחינה משומשום מלא ...או שלא עושים בכלל
הטחינה החדשה של בארכה משומשום אתיופי פי 6 יותר סידן
טעימה יותר מטחינה רגילה. נקודה 
@‫#‏בארכה_שומשום_מלא‬






הפעם הוספתי תוספת נכבדה של פטרוזיליה וכוסברה לטחינה
שפרט לצבע הירוק הוסיפה טעם רענן במיוחד


החומרים


--------
1 כוס טחינה גולמית. אני השתמשתי בטחינה החדשה של בארכה טחינה משומשום מלא עם פי 6 יותר סידן



כ1 כוס מים קרים
הרבה מיץ לימון
2-4 שיני שום
צרור גדול של פטרוזיליה וכוסברה
מלח

ההכנה
-----
מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה





במעבד מזון טוחנים דק את הפטרוזיליה, השום  והכוסברה ומוסיפים אל הטחינה
לאוהבי החריף ניתן להוסיף גם פלפל ירוק חריף למעבד

להוסיף את תערובת עשבי התיבול לטחינה. להוסיף הרבה מיץ לימון ומלח ולערבב היטב




אורז ירוק בקלי קלות



את חייבת לטעום את האורז הזה אמרה לי שכנתי הפרסיה.
השכנה לקחה כף גדושה והכניסה לי לפה..
אממממממ התענגתי...כמה טעים הביס הזה....אורז שאני ממש לא מכירה...
בביס אחד הרגשתי בליל טעמים של עשבי תיבול...כוסברה, פטרוזיליה ושמיר ..וכמה גרגירי אפונה ירוקה
ישר לקחתי  דף ועט ורשמתי...
האורז הזה כל כך טעים ובריא 
אז קדימה לעבודה




החומרים

--------
רבע כוס שמן
רבע כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס שמיר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי כוסות אורז שטוף ומיובש
חצי כוס אפונה ירוקה מוקפאת

תבלינים: 
מלח, 
פלפל שחור
כורכום חצי כפית


ההכנה
------
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הכוסברה, השמיר והפיטרוזיליה  כדקה
מוסיפים את האורז ואת האפונה ומטגנים 2 דקות
מתבלים, מוסיפים 3 כוסות מים רגילים ומרתיחים
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים
מגישים 




-------------------------------------------------------------------------------------------------

השלבים

שלב ראשון-לטגן בשמן את כל עשבי התיבול




מוסיפים את האורז והאפונה וממשיכים לטגן





אחרי כמה דקות מוסיפים מים ונותנים לרתוח




                                       מוכן


יום חמישי, 25 בפברואר 2016

המלצה-מי אכל את הפיצה ללא גלוטן של GREENLITE


תתארו לכם משפחה שיש בה בעל-רגיש לגלוטן
בת שיש לה אסתמה של העור-שהרופא אסר כרגע לאכול מוצרי גלוטן..בגלל החמרה
וחבר של הבן חולה ציליאק...שבא להתארח 
וכולם מחכים שאגיש להם ארוחת ערב
ויש ימים שהאימא לא מרגישה טוב, ואין לה כוח להכין משהו שיתאים לסוג אוכלוסיה זו
לכן הוצאתי מהמקפיא פיצה מרגריטה ללא גלוטן






מי שרגיש לגלוטן יודע כמה הם משתוקקים לאכול פיצה..כמה חסר להם המאכל הטעים הזה

פיצה הינה אחד מאכלים הפופולאריים ביותר בעולם ועד היום חולי הציליאק והרגישים לגלוטם  עשו שמיניות באויר ואילתרו כל מיני פתרונות בכדי לאכול את המוצר הטעים והאהוב

וכאן חברת "גרין לייט" הקשיבה לקהל החשוב הזה והחליטה להשיק פיצה מרגריטה ללא גלוטן

למי שלא מכיר  חברת "גרין לייט" היא חברה מובילה בישראל בתחום המוצרים ללא גלוטן תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים ביותר של איכות וטעם.
המפעל שלהם עומד בסטנדרטים הגבוהים ביותר הן בידע הטכנולוגי שצבר וכמובן נסיון של 30 שנה


ונחזור לפיצה
אז הכנסתי את הפיצה לתנור שחומם מראש ל200 מעלות לרבע שעה בערך
וחתכתי לחבר'ה  שחיכו בסבלנות
יש לציין שהפיצה עשויה מ% 100 גבינה צהובה של טרה מסוג נועם, 
סוף סוף גבינה אמיתית ולא תחליף כמו בהרבה פיצות קפואות
גם הרוטב טעים ואיכותי-עשוי משימורי עגבניות טריות ומעושרת בווטימינים
ומינרליים , סיבים תזונתיים ברזל וסידן

אתם בטח שואלים איך הטעם?
חילקתי את הפיצה ל4 חלקים ונתתי לחבר'ה
יש לציין שנרשמה התלהבות רבה בקרב חולה הציליאק והבת שלי שאמרה אימא הפיצה כל כך טעימה
בעלי והבן אמרו שסביר...לא ממש התחברו
ואני גם טעמתי וזו התרשמותי:
פיצה די טעימה לעומת כל הפיצות הקפואות שנמצאות בסופרמרקטים.
טעם הרוטב מאוד טעים ונראה שאפילו יוצר מעגבניות טריות ואין לו טעם לוואי בכלל
רק חבל שהפיצה מאוד קטנה ולא מספיקה 











את הפיצה ללא גלוטן ניתן למצוא ברשתות המזון, בתי הטבע ובמתחמי המוצרים ללא גלוטן ברחבי הארץ

כשרות: כשר חלבי בהשגחת הרבנות יבנה ובד"צ חץם סופר בני ברק

מחיר הפיצה לצרכן: כ29.90 לאריזה של 400 גרם



יום ראשון, 21 בפברואר 2016

כדורי שוקולד משאריות של עוגה


בדרך כלל  באמצע השבוע נשאר לנו שאריות של עוגה בחושה שכבר אף אחד לא מסתכל עליה
לפעמים קורה לנו שהכנו עוגה והיא לא צלחה..שכחנו לשים סוכר, היא לא תפחה או שלא נאפתה היטב
אז אצלי שום דבר לא זורקים
מכינים ממנה כדורי שוקולד




חומרים
---------
קבוצה א
--------
3 כוסות פירורי עוגה
רבע כוס אגוזים קצוצים גס
4-6 כפות חלב או יין

להכניס את כל החומרים לקערה


קבוצה ב
--------
חצי כוס סוכר
רבע כוס אבקת קקאו
4 כפות חלב או מים

100 גרם חמאה 



לבשל את כל החומרים על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס.. להנמיך להבה
להוסיף 100 גרם חמאה או מרגרינה ולערבב עד שמתקבל קרם חלק

לשפןך את הקרם על פירורי העוגה שבקערה ולערבב בכף  עד שמתקבל תערובת שדומה לבצק
ליצור כדורים בידיים 

לגלגל בקוקוס או בסוכריות צבעוניות לילדים
ולהתענג






יום שני, 15 בפברואר 2016

אוזני המן ללא ביצים

..כשיש ילד בגן של הבן שלי  שרגיש לביצים אז חייבים למצוא פתרון...
וכך נולד הבצק הנמוח הזה עם טעם עשיר של חמאה
קבלו מתכון מצליח וטעים 





2 וחצי כוסות קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (אני השתמשתי בחמאה החדשה של שופרסל שהיא ממש בצבע צהוב ואיכותית..

5 עד 6 כפות מים או נוזל אחר(חלב, מיץ תפוזים)
חצי  כוס סוכר
אפשר לשים מעט תמצית וניל לטעם


במעבד מזון לשים קמח, חמאה וסוכר להפעיל בפולסים קלים עד שהתערובת הופכת לפירורית
להוסיף לאט לאט את הנוזלים ולהמשיך ללוש עד שהבצק רך ונעים למגע
על משטח מקומח בנדיבות בקמח לרדד את הבצק לעלה לא ממש דק
לקרוץ עיגולים עם כוס הפוכה
לשים מילוי באמצע (נוטלה/שוקולד השחר/ממרח תמרים/אגוזים/פרג
לסגור לצורה של אוזן המן

לחמם תנור מראש ל190 מעלות
לשים בתבנית על נייר אפיה ולאפות עד שמזהיב קלות..ממש לא לאפות יתר על מידה




להוציא.. לצנן ולפזר בנדיבות אבקת סוכר 

יום ראשון, 14 בפברואר 2016

המלצה-rashel קוסמטיקס לעור בריא בטבעיות


הגעתי לגיל שהעור שלי מוגדר עור בוגר
וזה ממש ככה...כל מי שהגיע לגיל 40 ומעלה מרגיש שהעור כבר לא בוהק וזוהר,שהעור כבר לא גמיש ויפה כמו בשנות ה20 וה30
הכי מתאים להגדיר אותו עור עייף
והכי בולט קמטוטים  קלים לצד העיניים ומתחתיהן.
ועוד כמה קמטי הבעה שהשגתי אותם ביושר

אז נחשפתי לאחרונה למוצרי ראשל rashel 

מאוד אהבתי את העובדה שמוצרי ראשל משלבים רכיבים טבעיים ותרופות סבתא, בשילוב עם טכנולוגיה מהפכנית ומחקר חדשני...(ועל זה מושתת אורך החיים שלי..אוכל בריא, תרופות סבתא..דברים טבעיים)

אז מי זו ראשל?
--------------
סודות הרקיחה למוצרי הקוסמטיקה ומוצרי הבריאות שלנו, פותחו ויוצרו על בסיס ספר התרופות והקוסמטיקה של סבתא ראשל .
סבתא ראשל נולדה לפני 82 שנה בדרום ספרד,  למשפחה הידועה ומוכרת ביכולות הריפוי ורקיחת מוצרים טיפוליים וקוסמטיים, יכולות אשר עברו בשושלת המשפחה מאם לבת.
מאחורי סדרת "ראשל" עומדת חברת "קלורי" המתמחה במחקר, פיתוח וייצור מוצרי בריאות וטיפוח ייחודיים המשלבים את חוכמת העבר עם טכנולוגיות חדשניות.

לראשל יש כמה סדרות של מוצרי קוסמטיקה שמתאימים לכל גיל 

ולכן החלטתי לנסות 3 מוצרים שמתאימים לעור שלי העור הבוגר 







פיליניג גרגירי אפרסק - מיועד לניקוי יסודי של נקבוביות העור ומסייע בהסרת תאים מתים
פילינג ייחודי בעל תמציות צמחים, המיועדים לניקוי יסודי של נקבוביות העור, משאריות שומן וזיהום.
הפילינג מסייע בהסרת תאים מתים, ומסייע לחיזוק התהליך הטבעי של התחדשות העור, משווה לעור מראה צעיר ורענן.











סרום: משפר את מרקם העור

סרום קטיפתי, עשיר בתמציות צמחים ייחודיות וויטמינים המסייעים לטיפוח העור.
מכיל: ויטמין E, A, Q10 ,C, חומצה אלפא ליפואית ושמנים אתריים: רוזווד, סנדלווד ואילנג אילנג. הסרום משפר את מרקם העור ומקנה לו מראה צעיר, רענן ומלא ברק.
מתאים לכל סוגי העור לשימוש במהלך היום, בדרך כלל מתחת לקרם הלחות להזנת העור בויטמינים ושמירה על חיוניותו.
למרוח כמות רצויה ולעסות בתנועות קלילות את עור הפנים עד לספיגה.




קרם קמטים- תורם לצמצום עומק הקמטים בתקווה שידחה את סימני הבלות 
קרם יחודי, המשלב יתרונות של תמציות צמחים, ויטמינים ושמנים, אשר תורמים לצמצום עומק הקמטים ודחיית סימני בלות, הקרם מסייע בבניה מחודשת ומקנה לעור מראה צעיר, רענן ומלא ברק.
לאחר ניקוי העור להספיג את הקרם בטפיחות קלות באיזור הפנים והצוואר.




שבוע ימים ניסיתי 2 מהקרמים ואני יכולה לספר לכם שמאוד אהבתי את קרם הקמטים

רוב הקרמים שאני משתמשת בגילי הם קרמים עשירים כבדים והקרם הזה ממש הפתיע אותי..
הקרם קליל מאוד אבל עושה יופי של עבודה הוא נספג בעור בקלות ולא משאיר שום עקבות שומניות
והעור נראה קורן וזוהר ומלא חיות
הריח שלו משגע ריח של הדרים של ניקיון ריח שנשאר הרבה מאוד זמן
השתמשתי בו בבוקר ובערב ואפילו בעלי שרגיל שהעור שלי נראה עייף החמיא לי 






הקרם השני שהתלהבתי  היה פילינג גרגירים...אני שרגילה לעשות לבד פילינג ממוצרים טבעיים סוכר
 וקרם לחות..מרחתי לפני המקלחת ואז אחרי מס' דקות שטפתי במים פושרים..העור נראה טוב יותר
וממש אפשר להגיד שעשה את העבודה 



מורחים על הפנים מחכים כמה דקןת ושוטפים






לסיכום ממליצה בחום..מוצרים שהוכיחו את עצמם
הכתובת לאתר של ראשל 
http://www.rashelcosmetic.com/



ויש בשבילכם קופון הטבה לאתר של ראשל -סבון ארומתרפי במתנה וכן משלוח חינם על הקנייה  




יום שבת, 13 בפברואר 2016

סופריטו בשר






נולדתי לאימא מצרית שלא היתה מבשלת את מטעמי המטבח המצרי לצערי...אבל ברגע שהתחתנתי עם בעלי שאימא שלו מצרית נחשפתי לחרשוף...לפאטייר..למרק מלוכיה..לבאלילה..לשורק..והכי לסופריטו שאני פשוט מאוהבת בתבשיל 

יש שני סוגים סופריטו עוף וסופריטו בשר בשניהם  ההכנה מאוד דומה 
יש לציין שההכנה מתישה צריך לקלף 3 או 4 קילו תפוחי אדמה ולעמוד לטגן אותם כמו. ציפס..וזה עבודתו של בעלי..הוא עומד זמן רב ומטגן..לאחר מכן מסדר בסיר שכבות של בשר משובח, שטוגן ובושל  ומעל מפזר את תפוחי האדמה שם תבלינים ומעט מים רותחים ונותן לזה להתבשל על להבה נמוכה מס' שעות...האדים מבשלים את התבשיל ויוצא מעדן...אז שווה כל הטירחה



אני אוהבת לתבול חלה טריה ברוטב הצהבהב ולהתענג






החומרים
-------
קילו בשר אפשר זנב שור 
3 קילו תפוחי אדמה לטיגון כן כן  פשוט  נחטפים מרוב שהם טעימים שחייב הרבה
מלח, פלפל שחור, כורכום

מים רותחים
שמן 

את הבשר חותכים לנתחים גדולים לייבש אותם היטב במגבת מטבח

לשים בסיר גדול וכבד ס"מ וחצי שמן ולחמם היטב
כשהשמן חם להכניס פנימה ב2 נגלות את הבשר ולטגן עד ששחום
כך לעשות עם המחצית השניה של הבשר

להחזיר את הבשר לסיר להוסיף כוס וחצי מים רותחים בערך להרתיח לכסות ולבשל על להבה קטנה שעה וחצי
צריך שיהיה נוזלים אם חסר להוסיף

בנתיים לחתוך את תפוחי האדמה לעיגולים ולטגן במחבת אחרת בשמן כמו ציפס עד שהן שחומות בכל הכיוונים


להוסיף את תפוחי האדמה מעל הבשר לתבל במלח, פלפל, כורכום לערבב בעדינות ולבשל בערך עוד  שעה וחצי לפחות....
אם חסר מים להוסיף ממש עוד רבע כוס,מים רותחים  בתבשיל הזה צריך סבלנות
וגם אסור לגעת או לערבב שלא נשבור את תפוחי האדמה
לכן מידי פעם לקחת את ידיות הסיר ולנער בזהירות..הסיר צריך להיות מכוסה 

בתיאבון




יום רביעי, 10 בפברואר 2016

מקלות גורביץ


כשאני רוצה לפנק את הילדים בבוקר אני מכינה להם בייגל שיקחו לבית ספר 
את המתכון הזה למדתי מרחל גורביץ היתה שגעת בפייס שרחל העלתה את המתכון - מקלות גורביץ..הם מושלמים וטעימים 




עם גבינה צהובה זה מושלם





ועכשיו המתכון  מקלות גורביץ

החומרים
---------
4 כוסות קמח
חצי כף סוכר
1 כפית גדושה מלח
1 וחצי כפות  שמרים יבשים 
1 וחצי כוסות מים חמימים (כוס=200 מ"ל)





ההכנה
---------
שמים את הקמח בקערה
יוצרים בור במרכז הקמח
מוסיפים לבור את השמרים והסוכר ומעט  מכמות המים
נותנים לזה לתסוס כ-5 דקןת
מפעילים מיקסר עם וו לישה

ומתחילים לשפוך לאט לאט את המים שנשארו
והמלח בסוף.
ללוש לבצק אחיד, 10 דקות לישה במיקסר
להתפיח עם ניילון נצמד להכפלת הבצק...כ40 דקות לפחות

אחרי שתפח הבצק ,לקחת כדורים לגלגל לנחש בצורת אליפסה ולהדק בקצוות לבייגלה.
או לגלגל לנחש ולהשאיר ככה למקלות.
לסדר  בתבנית  ברווחים כי הם תופחים .
לקחת קערית מים ומברשת ולהבריש את הבייגלה במים.רק מים
לפזר הרבה שומשום/אפשר פרג/קצח.
ולהתפיח שוב 40 דקות
לאפות בחום 180 מעלות

כ20 דקות או עד שמשחים , זהירות לא לשרוף








יום שלישי, 9 בפברואר 2016

תבלינים ואיך לאחסן אותם





בעיקרון עדיף לקנות תבלינים שלמים ולטחון בבית במקום ,כך הם שומרים  על הארומה
אבל בינינו..למי יש זמן לטחון ולהתעסק עם זה ורובינו קונים אותם טחונים.
אבל תבלינים טחונים מאבדים עם הזמן את תכונותיהם וסגולותיהם הבריאותיות
לכן יש לאחסן אותם במקום חשוך קריר ויבש שזה אומר בארון סגור.


אין לאחסן תבלינים ליד מקור חום..ממש לא ליד הכיריים/התנור
יש נשים שמתבלות  בזמן שהתבשיל  על הגז.. החום הורס את התבלין, אז לא להרים  את כל הקופסא מעל התבשיל..ממש לא..


בקיץ מאוד מומלץ לאחסן במקרר..ככה ישמרו על הארומה וגם לא יהיו חרקים ועובש(שבקיץ מופיעים הרבה) ואם יש לכם חרקים בארון פזרו עלי דפנה....


יש כאלה שמאחסנות במקפיא..הבנתי שלא רצוי...


את התבלינים אני ממליצה להוציא מהשקית ולשים בצנצנות עם מכסה סגור
אני למדתי משכנה שלי להעביר לצנצנות זכוכית עם מכסה...ככה באמת התבלינים לא מתקלקלים...


כל השקיות האלה שמוכרים בחנות גורמים לשמנים הארומטיים להתנדף מהר מאוד..
כשאתם מתבלות יש להשתמש בכפית נקייה ויבשה.. ואם אתם מפזרות עם הידיים אז ידיים
נקיות ושטופות  וכמובן יבשות



כמה זמן תבלינים מחזיקים
-----------------------------
תבלין טחון- שנתיים וחצי ממוצע

תבלין שלם-3 שנים בערך
עשבי תיבול בערך שנה שנה וחצי


אבל..תמיד תבדקו אם הצבע דהה..אם יש עובש..אם יש חרקים לזרוק...
הזמן הכי טוב לבדוק תבלינים ולהחליף זה בפסח...
כל פסח אני עושה סדר ובודקת...
אבל תמיד תזכרו תבלין שהוא טרי הטעם שלו מורגש ויש לו סגולות רפואיות יותר מתבלין ששכב בארון




*התמונה לקוחה מהרשת