יום שבת, 13 בפברואר 2016

סופריטו בשר






נולדתי לאימא מצרית שלא היתה מבשלת את מטעמי המטבח המצרי לצערי...אבל ברגע שהתחתנתי עם בעלי שאימא שלו מצרית נחשפתי לחרשוף...לפאטייר..למרק מלוכיה..לבאלילה..לשורק..והכי לסופריטו שאני פשוט מאוהבת בתבשיל 

יש שני סוגים סופריטו עוף וסופריטו בשר בשניהם  ההכנה מאוד דומה 
יש לציין שההכנה מתישה צריך לקלף 3 או 4 קילו תפוחי אדמה ולעמוד לטגן אותם כמו. ציפס..וזה עבודתו של בעלי..הוא עומד זמן רב ומטגן..לאחר מכן מסדר בסיר שכבות של בשר משובח, שטוגן ובושל  ומעל מפזר את תפוחי האדמה שם תבלינים ומעט מים רותחים ונותן לזה להתבשל על להבה נמוכה מס' שעות...האדים מבשלים את התבשיל ויוצא מעדן...אז שווה כל הטירחה



אני אוהבת לתבול חלה טריה ברוטב הצהבהב ולהתענג






החומרים
-------
קילו בשר אפשר זנב שור 
3 קילו תפוחי אדמה לטיגון כן כן  פשוט  נחטפים מרוב שהם טעימים שחייב הרבה
מלח, פלפל שחור, כורכום

מים רותחים
שמן 

את הבשר חותכים לנתחים גדולים לייבש אותם היטב במגבת מטבח

לשים בסיר גדול וכבד ס"מ וחצי שמן ולחמם היטב
כשהשמן חם להכניס פנימה ב2 נגלות את הבשר ולטגן עד ששחום
כך לעשות עם המחצית השניה של הבשר

להחזיר את הבשר לסיר להוסיף כוס וחצי מים רותחים בערך להרתיח לכסות ולבשל על להבה קטנה שעה וחצי
צריך שיהיה נוזלים אם חסר להוסיף

בנתיים לחתוך את תפוחי האדמה לעיגולים ולטגן במחבת אחרת בשמן כמו ציפס עד שהן שחומות בכל הכיוונים


להוסיף את תפוחי האדמה מעל הבשר לתבל במלח, פלפל, כורכום לערבב בעדינות ולבשל בערך עוד  שעה וחצי לפחות....
אם חסר מים להוסיף ממש עוד רבע כוס,מים רותחים  בתבשיל הזה צריך סבלנות
וגם אסור לגעת או לערבב שלא נשבור את תפוחי האדמה
לכן מידי פעם לקחת את ידיות הסיר ולנער בזהירות..הסיר צריך להיות מכוסה 

בתיאבון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה