יום שלישי, 9 בפברואר 2016

תבלינים ואיך לאחסן אותם





בעיקרון עדיף לקנות תבלינים שלמים ולטחון בבית במקום ,כך הם שומרים  על הארומה
אבל בינינו..למי יש זמן לטחון ולהתעסק עם זה ורובינו קונים אותם טחונים.
אבל תבלינים טחונים מאבדים עם הזמן את תכונותיהם וסגולותיהם הבריאותיות
לכן יש לאחסן אותם במקום חשוך קריר ויבש שזה אומר בארון סגור.


אין לאחסן תבלינים ליד מקור חום..ממש לא ליד הכיריים/התנור
יש נשים שמתבלות  בזמן שהתבשיל  על הגז.. החום הורס את התבלין, אז לא להרים  את כל הקופסא מעל התבשיל..ממש לא..


בקיץ מאוד מומלץ לאחסן במקרר..ככה ישמרו על הארומה וגם לא יהיו חרקים ועובש(שבקיץ מופיעים הרבה) ואם יש לכם חרקים בארון פזרו עלי דפנה....


יש כאלה שמאחסנות במקפיא..הבנתי שלא רצוי...


את התבלינים אני ממליצה להוציא מהשקית ולשים בצנצנות עם מכסה סגור
אני למדתי משכנה שלי להעביר לצנצנות זכוכית עם מכסה...ככה באמת התבלינים לא מתקלקלים...


כל השקיות האלה שמוכרים בחנות גורמים לשמנים הארומטיים להתנדף מהר מאוד..
כשאתם מתבלות יש להשתמש בכפית נקייה ויבשה.. ואם אתם מפזרות עם הידיים אז ידיים
נקיות ושטופות  וכמובן יבשות



כמה זמן תבלינים מחזיקים
-----------------------------
תבלין טחון- שנתיים וחצי ממוצע

תבלין שלם-3 שנים בערך
עשבי תיבול בערך שנה שנה וחצי


אבל..תמיד תבדקו אם הצבע דהה..אם יש עובש..אם יש חרקים לזרוק...
הזמן הכי טוב לבדוק תבלינים ולהחליף זה בפסח...
כל פסח אני עושה סדר ובודקת...
אבל תמיד תזכרו תבלין שהוא טרי הטעם שלו מורגש ויש לו סגולות רפואיות יותר מתבלין ששכב בארון




*התמונה לקוחה מהרשת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה