יום שישי, 26 בפברואר 2016

אורז ירוק בקלי קלות



את חייבת לטעום את האורז הזה אמרה לי שכנתי הפרסיה.
השכנה לקחה כף גדושה והכניסה לי לפה..
אממממממ התענגתי...כמה טעים הביס הזה....אורז שאני ממש לא מכירה...
בביס אחד הרגשתי בליל טעמים של עשבי תיבול...כוסברה, פטרוזיליה ושמיר ..וכמה גרגירי אפונה ירוקה
ישר לקחתי  דף ועט ורשמתי...
האורז הזה כל כך טעים ובריא 
אז קדימה לעבודה




החומרים

--------
רבע כוס שמן
רבע כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס שמיר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי כוסות אורז שטוף ומיובש
חצי כוס אפונה ירוקה מוקפאת

תבלינים: 
מלח, 
פלפל שחור
כורכום חצי כפית


ההכנה
------
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הכוסברה, השמיר והפיטרוזיליה  כדקה
מוסיפים את האורז ואת האפונה ומטגנים 2 דקות
מתבלים, מוסיפים 3 כוסות מים רגילים ומרתיחים
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים
מגישים 




-------------------------------------------------------------------------------------------------

השלבים

שלב ראשון-לטגן בשמן את כל עשבי התיבול




מוסיפים את האורז והאפונה וממשיכים לטגן





אחרי כמה דקות מוסיפים מים ונותנים לרתוח




                                       מוכן


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה