היי שמי כוכי..אישתו של משה ואימא ל3 נסיכים ליעד ארבל ואופיר הבלוג הזה הוא אוסף של דברים שצברתי והתנסתי בחיים מתכונים טובים שצברתי ואספתי מגיל 13 כמו כן כותבת על לייפסטייל, קוסמטיקה, אטרקציות ובעצם כל מה שעושה לי טוב ויעשה גם לכם טוב
יום שלישי, 30 באפריל 2024
זלביה
ספגטי בסיר אחד
פעם בשבוע אני עובדת מהבית
ובחצי שעה שיש לי הפסקה אני מכינה לי מאכל מהיר לילדים שחוזרים מהבית ספר
הפעם הכנתי להם ספגטי "לעצלנים"
ספגטי בסיר אחד
ולרוטב הוספתי פלפל קאיין
מדובר בתבלין חריף
שנתן לספגטי פיקנטיות מדהימה
למתכון
חצי חבילת ספגטי
בסיר לשים שמן כמות של רבע כוס
להוסיף 4 שיני שום כתושות
להוסיף פפריקה מתוקה
הוספתי גם חצי כפית פלפל קאיין
2 קופסאות קטנות של רסק
פלפל שחור
מלח
וכף אבקת מרק
לערבב הכל
להוסיף מים רגילים עד 1/3 סיר
להרתיח
כשרתח
להוסיף חצי חבילת ספגטי לא מבושל
להרתיח שוב
להנמיך אש
לכסות מכסה
ולתת בישול של רבע שעה בערב עד שהרוטב מצטמצם
קל נכון?
וכל כך טעים
יום שני, 29 באפריל 2024
כדורי שוקולד מעוגיות יין לפסח
כדורי שוקולד כמו שהסבתות מכינות
80 גרם חמאה או 100 גרם נטורינה/מחמאה
6 כפות סוכר( שמתי 4)
4 כפות גדושות קקאו( שמתי 3 שוקולית ו2 קקאו)
3/4 כוס חלב
תמצית וניל כפית
מעט רום
להמיס על הגז את כל החומרים
במעבד במזןן לרסק 250 גרם עוגיות יין לפירורים גסים
לא ממש מרקם של אבקה תשאירו גם חתיכות
אחרי שרוטב השוקולד נהיה חלק
לשפוך על הפירורים
לערבב היטב
לתת לעיסה להתקרר
לגלגל במזרה שןקולד/קוקוס/סוכריות צבעוניןת לעוגה
אני מאסנת במקרר
יום שבת, 27 באפריל 2024
בואיקוס לפסח
כל השנה אני משגעת אתכם עם הבויקוס שלי..אז בפסח לא נכין?
נשאר לי חצי כוס קמח תופח לפסח כשהכנתי את עוגת השוקולד
החומרים
חצי כוס קמח תופח לפסח
חצי כוס קמח מצה דק שטחנתי אותו דק דק
חצי כוס חלב
רבע כוס שמן
חצי חבילה גבינת טוב טעם
גבינת פטה יוונית חתוכה גס
גבינה צהובה מגורדת
וביצה אחת לארג
חצי כפית מלח
וזהו
לשמן תבנית סיליקון שקעים
הבצק דביק להכין עיגולים עם ידיים רטובות
ןהבריש בביצה
אפשר שומשום מעל
175 מעלות עד שמזהיב
זהירות הם נחטפיםם
סלט גזר מרוקאי
אין אין אין חגיגה וחג בלי שיהיה סלט גזר מושלם
סלט גזר מרוקאי פיקנטי חרפרף
קבלו את המתכון הכי מושלם שיש
תכפילו כמויות אני עשיתי כמות קטנה כי רק אני ומשה אוכלים
4 גזרים לחתוך לחתיכות גסות ולבשל במים עד שרך אבל לא יותר מדי
אחרי שהגזרים מבושלים
לסנן
לצנן
לחתוך באלכסון לעיגולים
לשים בקערה
להוסיף חצי כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתושות
חצי כפית כמון
מיץ מלימון קטן
גרדת לימון מחצי לימון
כפית גדושה אריסה
כף וחצי שמן
פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם
כוסברה קצוצה לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור רבע כפית
להוסיף את.הכל לגזר
לערבב היטב
ולמקרר
טעים טעים
קציצות בקר ותפוחי אדמה לפסח
לסיר הזה אני קוראת סיר השמחות.
סיר כל כך טעים והקציצות משגעות
על אורז זה מושלם.
לקחתי מתכון של עינב בובליל ושיניתי אותו לטעמי
,המתכון שונה למתכון לפסח והוא כל כך טעים
לקציצות
חצי קילו בשר בקר טחון
כוסברה רבע צרור
פטרוזיליה רבע צרור
בצל מגורד בפומפיה
שום כתוש כפית
כף קמח מצה
מעט שמן
תבלינים לתערובת הקציצות
כורכום
פפריקה
כמון
ראס אל חנות או תבלין לקציצות
אני שמה מכל אחד חצי כפית.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אני טוחנת במעבד מזון את הכוסברה והפטרוזיליה שיהיה ממש קצוץ וקטן אפשר בסכין
לערבב הכל ולשים במקרר לחצי שעה לפחות
לרוטב
לטגן 2 בצלים עד שזה מזהיב
עכשיו שמים תבלינים
כורכום,
כמון,
פפריקה,
ראס אל חנות
כל תבלין לפי טעמכם
ומלח ופלפל לפי הטעם
אני לא שמה הרבה תבלינים דומיננטים
לא אוהבת רוטב שמתובל מדי
אבל אתם יכולים לשים כפית
לפתוח את התבלינים בשמן כמה דקות זהירות לא לשרוף.
להוסיף כוס מים רגילים.
כשזה רותח להוסיף כף גדושה רסק עגבניות ומעט סוכר לשבור את החמיצות
לערבב היטב .
להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל רבע שעה
בנתיים נצור מהבשר הטחון קציצות
אני אוהבת קטנות
ולקמח כל קציצה בקמח מצה בלבד
לא שמים ביצה..
לטגן את הקציצות במעט שמן משני הצדדים.
להכניס את הקציצות לסיר הרוטב
ולפזר קוביות תפוחי אדמה.
לבשל בהתחלה חום גבוה שרותח ממש.
להנמיך אש לבינונית
ולבשל חצי שעה בערך, עד שתפוחי האדמה רכים.
רוצים להוסיף כרפס תוסיפו
כוסברה אפשר
אפונה
אצלי פשוט לא אוהבים.
יום חמישי, 25 באפריל 2024
קניידלך
בפסח אצלנו מככב קניידלך.
המתכון של פסקל פרץ מהספר מטעמי ישראל
הבכור שלי מכור לקניידלך
ויכול לאכול 14 עיגולים בתך המרק
3/4 כוס קמח מצה( אני שמה כוס)
1 כוס מים פושרים או מרק
1 כף שמן
חצי כפית מלח
1 ביצה
חצי כפית פלפל לבן
רבע כפית זנגביל( אני ויתרתי)
לשים קמח מצה בקערית
להוסיף מים ןלבחןש היטב
להוסיף שמן מלח ביצה
פלפל וזנגביל
לבחוש לתערובת אחידה
להשהות במקרר חצי שעה
למלא סיר מים להביא לרתיחה
להרטיב ידיים לעשות עיגולים ולזרוק למים הרותחים לבשל 20 דקות בסיר מכוסה
במקביל להכין סיר מרק טעים
לא לבשל את הקניידלך בתוך מרק
ממש לא
זה מתפורר ולא כיף לאכול ככה
יום רביעי, 24 באפריל 2024
בראוניז לפסח
3 ביצים לארג
כוס סוכר
להקציף 10 דקות את הביצים השלמות למרקם מוס
להמיס 2 חבילות שוקולד,מריר.עם 100 גרם חמאה במיקרו
אפשר נטורינה או מחמאה
לערבב היטב עד שהשוקולד נמס
להוסיף את השוקולד במהירות לביצים ולערבב היטב
להוסיף בתנועות עטיפה עם לקקן 3/4 כוס קמח תופח כשר לפסח
עד שהקמח נטמע בבלילה
לשים בתבנית קטנה מרופדת בנייר אפייה
לשפוך את כל התערבות
אפשר לפזר שוקולד ציפס
אגוזים
אני פוררתי מקופלת
170 מעלות
תנור שחומם מראש
25 דקות
כשיוצא מהתנור
לשים במקפיא להמשך התייצבות
עוגת מצות נוסטלגית
עוגת מצות נוסטלגית
את הגנאש הקצפתי למרקם מוס
עזבו אתכם מעוגת שוקולד ועוגות תפוזים לפסח
העוגה בה' הידיעה לפסח זו עוגת מצות
בטוח אכלתם בילדות
עוגה נוסטלגית
וטעימה
עוגה ללא אפייה
ההכנה
300 גרם שוקולד מריר( אני השתמשתי ב200 גרם)
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
שמנת מתוקה
להמיס במיקרוגל
עכשיו אפשר להשאיר ככה את הקרם
או לעשות כמוני לקרר במקרר ולהקציף למוס
להכין צלחת רחבה עם מיץ תפוזים
אן יין אדום מתוק
אפשר נס קפה עם חלב
לקחת מצה לתבול כמה פעמים בנוזל
ולהניח בתבנית
למרוח 2 או 3 כפות מהקרם/מוס
שוב לקחת מצה לתבול המשקה ולהניח יפה מעל הקרם
ככה לעשות 4 שכבות
לקשט בקוקוס
שברי אגוזים
שוקולד מגורד
סוכריות m&m
וכל מה שעולה על דעתכם
להכניס לקירור חובה
עד להתייצבות
לחתוך לריבועים קטנים ולהתענג
יום שלישי, 23 באפריל 2024
לחמניות לפסח של יהודית
כבר שנים כל פסח אני מכינה את הלחמניות של יהודית מורחיים בולגרית אוכל "קסם של עוגה"
אישה מדהימה תעקבו אחריה
האוכל שלה הכי טעים בעולם
ובמתוקים אין שני לה
והלחמניות שלה הכי טעימות הכי תפוחות וללא טעם של ביצים
2 כוסות קמח מצה
כוס וחצי מים רותחים
חצי כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
4 ביצים שלמות טרופות
מערבבים את כל החומרים חוץ מהביצים
לקרר מעט
ועכשיו מוסיפים את הביצים לתערובת לא הכל בבת אחת ..לסירוגין תוך כדי הקצפה עדיף במיקסר
נקבל תערובת שמתאימה ללחמניות
להרטיב ידיים
וליצור לחמניות ארוכות
מניחים על נייר אפייה משומן
לחרוץ חריצים
למרוח חלמון (צהוב) שמהלנו במעט מים
לאפות בחום בינוני180 מעלות
עד שמזהיב אצלי 45 דקות אבל תבדקו
בורמוליקוס
בורמוליקוס של התורכים
המתכון של סבתא אסתריה התורכיה
4 מצות שלמות להרטיב אותם במים טוב טוב
להוציא מהמים ולתת להם לנוח
6 דקות
לפורר למעוך אותם בקערה
להוסיף 2 ביצים
מלח
פלפל
לערבב
לשים שמן קיבולת גובה רבע מחבת
כשחם לקחת מהעיסה להכין לביבות ולשמן הרותח
לטגן משני הצדדים 4 דקות כל צד
לגלגל בסוכר
יום שבת, 6 באפריל 2024
דורות -קסם של מוצרים לחיים קלים
דורות- קסם של מוצרים לחיים קלים
דורות השיקו 2 מוצרים חדשים
מיקס לתיבול אסייתי להכנה קלה ומהירה של מוקפצים, אורז, מנות בשר שונות
ותערובת תיבול לקציצות
מתאים גן לתיבול אורז, שקשוקה,סיגרים מרוקאים ועוד
ואני זכיתי לקבל אותם בצידנית מפנקת ושווה עם עוד מוצרים של דורות שאני מכירה ומככבים אצלי בכל תבשיל
בשישי הכנתי למשפחה מטעמים מהמוצרים הכי כיף חיים קלים
לשלוח מהמקפיא בלי הרבה בלגן ולכלוך
כי מה יותר כיף שהכל מוכן ורק,לשלוף טבליות ולרקוח תבשילים טעימים
מה שטוב,במוצרים החדשים של דורות שהם 100% טריקפוא וטבעי בלי חומרים משמרים , צבעי מאכל מלאכותיים ,חומצות שומן טראנס כולסטרול וגלוטן
אז מה הכנתי אתם שואלים?
מהמיקס לתיבול אסייתי הכנתי מוקפץ משגע עם חתיכות דקות של אנטריקוט
ומתערובת תיבול לקציצות הכנתי סיר מנחם של קציצות עם תפוחי אדמה
בזכות 2 כפות מהתערובת שדרג את הטעם
וקיבלתי המון מחמאות מהילדים ששאלו אמא החלפת מתכון..
הכנתי גם ספגטי עם פסטו ..טבליות הפסטו כל כך טעימות
כנפיים בצילי בזכות טבליות השום החריף
אז אם אתם לא מכירים את מוצרי דורות
רוצו לקנות
המוצרים החדשים במבצע החל מ1 באפריל ברשתות השיווק המובחרות
קציצות עם תפוחי אדמה
רק 2 כפות מתערובת תיבול לקציצות
מוקפץ עם חתיכות של אנטריקוט בשילוב מיקס לתיבול אסייתי
כנפיים חריפות עם צילי
השתמשתי בטבליות שום החריף
ן
יום שישי, 5 באפריל 2024
עוגת קרמבו לפסח
עוגת קרמבו קצת אחרת
הבסיס מקמח תופח לפסח
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס קמח תופח לפסח
שקית אפייה
חצי כוס מים או חלב
חצי כוס,סוכר
חצי כוס,קקאו
להקציף ביצים שלמות עם סוכר
להוסיף שמן, מים
לערבב היטב
להוסיף את הקמח אבקת אפיה וקקאו
לערבב היטב
לצקת לתבנית משומנת 24
חום 180 שחומם מראש
כ15 דקות
לצנן מעט
להכין קרם
1 וחצי מיכלים של שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל 1
3/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
להקציף לקרם
לצקת על הבסיס
ולשים לקרור 3 שעות
להכין קרם שוקולד
70 גרם שוקולד מריר
30 גרם שוקולד חלב
וחצי מיכל שמנת מתוקה
להמיס הכל במיקרו
לצקת על הקרם הוניל
ולשים בקירור