יום שבת, 23 במרץ 2024

סלט זעלוק- סלט חצילים מרוקאי

חצילים זו אהבה

בכל הוריאציות :מטוגן, תבשיל, ובעיקר אוהבת סלטי חצילים בכל הסגנונות

חצילים שהיו לי במקרר וצנצנת גמבה קלויה בתחמיץ שודכו לסלט מרוקאי טעים שאי אפשר להפסיק לנשנש

2 חצילים

גמבה קלויה

שיני שום

פלפל ירוק חריף קלוי על הגז או בתנור


ההכנה

לצלות 2 חצילים על הגז או בתנור

לאחר הצליה להכניס לשקית לשעה

כך קל להסיר את הקליפה

להעביר את ליבות החצילים למסננת   עם  לימון סחוט עליהם כל הנוזלים ירדו

להעביר לקערה

לקצוץ בסכין דק דק את החצילים אפשר למעוך עם מזלג. 

להוסיף חתיכות גמבה אני משתמשת בגמבה בשימורים שהיא כבר קלויה אפשר לקלות על הגז

להוסיף פלפל ירוק חריף קלוי שחתכנו לעיגולים

להוסיף שמן +שמן זית לפי הטעם

מלח

פלפל לבן

שיני שום שחתכנו לעיגולים

2 שיני שום כתושות

מעט כמון 

אפשר לפזר פטרוזיליה אני ויתרתי


לערבב הכל ולמקרר 

סלט שאי אפשר להפסיק לזלול




יום שבת, 16 במרץ 2024

מניפת תפוחי אדמה וקציצות

התבשיל הזה כל כל מרשים להגשה שאין מי שלא הסתכל על הנראות ואמר וואו

והוא גם מאוד טעים

גרסה מקוצרת של מפרום


החומרים

חצי קילו בשר טחון

פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם

כוסברה קצוצה לפי הטעם

כפית מלח

פלפל שחור

כפית בהרט או ראס אל חנות

פפריקה מתוקה חצי כפית

בצל קטן מגורד

ביצה אחת

לערבב את כל העיסה

לשים במקרר לשעתיים להשבחת הטעם


5 תפוחי אדמה בינוניים לחתוך לפרוסות דקות


רוטב

פחית עגבניות  מרוסקות דק ברוטב  250 מ"ל

כף רסק

כוס מים רותחים

חצי כפית כורכום

מלח

כף שמן

מעט תבלין צ'ילי חריף


להכין קציצות

לקחת פרוסת תפוח אדמה פרוס לשים את הקציצה ולכסות בפרוסת תפוח אדמה

כמו סנדויץ

ככה לעשות עם כל הבשר

לסדר בצורת מניפה כמו בתמונה

לערבב את כל חומרי הרוטב ולצקת על כל

 התבשיל

לכסות בנייר כסף

180 מעלות כחצי שעה

אחרי חצי שעה להסיר את נייר הכסף ולהמשיך לאפות עוד 25 דקות או עד שרך








יום שבת, 9 במרץ 2024

עוגיות מושלגות


 עוגיות מושלגות שהילדים שלי הכי אוהבים


כמה טיפים

עוגיות מושלגות 

העוגיות האהובות על ילדיי

עם ורידי הסוכר



כדי לקבל סדקים יפים יש להכין 2 צלחות

סוכר רגיל

ואבקת סוכר

על ידי גלגול הכדור בסוכר רגיל ואחר כך באבקת סוכר יצאו ורידים יפים בעוגיה


החומרים


2 ביצים לארג

 כוס סוכר אפשר לבפחית ל3/4

4 כפות  קקאו גדושות

רבע כפית מלח

כוס וחצי קמח רגיל

אבקת אפייה

רבע כוס שמן


לערבב ביצים סוכר שמן.קקאו ומלח עד לתערובת חלקה

להוסיף קמח ואבקת אפייה

ללוש לבצק דביק

לכסות בניילון נצמד ולמקפיא 20 דקות

מאוד חשוב להקפיא


להכין עיגולים 

לגלגל בסוכר רגיל

ואז באבקת סוכר

להניח בתבנית על נייר אפייה במרחקים

לחמם תנור 180 מעלות

כשהתנור חם להכניס ל10 דקות 

העוגיות מתקשות בטמפ החדר






זהירות הן כל כך טעימות שמתחסלות







יום שישי, 1 במרץ 2024

מאפינז קוטג'

  במקרר היה קופסת קוטג מיותמת

אז מכינים מאפינס


2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפייה.

קופסת קוטג' 

2 כפות גבינה לבנה

חצי כוס שמן

2 ביצים מדיום

הרבה פירורי גבינה צהובה( אני שמתי גאודה..עמק וקשקבל)

ככפית מלח


לערבב את כל המרכיבים

הבצק דביק


לעשות עיגולים

לשים בתבנית מאפינס משומנת

לא מורחים ביצה מעל


180 מעלות תנור שחומם מראש

 עד שמזהיב


אפשר לפזר שומשום או קצח מעל

אפשר להוסיף לתערובת עיגולי זיתים או תירס




פשטידת חמאר/מעקודה/מחמאר


 מעקודה המלכה של שבת

ככה עינב בובליל קוראת לה והיא צודקת

היא המלכה בארוחת שבת

פשטידת תפוחי אדמה שיש לה הרבה שמות

מתכון של עינב בובליל עם מעט שינויים שלי


המצרכים

5 תפוחי אדמה גדולים

4 ביצים

גזר אחד מגורר גס

בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

פטרוזיליה קצוצה

אני שמה גם כוסברה קצוצה


לקלף את תפוחי האדמה

לחתוך לרבעים ולהרתיח עד,שרך

למעוך במועך פירה

להוסיף את קוביות הבצל

את הגזר המגורר

פטרוזיליה וכוסברה

חצי שקית אבקת אפייה

להוסיף את הביצים

לתבל

במלח

פלפל שחור

כורכום אני שמה חצי כף

מיץ מחצי לימון

לערבב הכל


לקחת סיר עגול עם ידיות

לשפוך רבע כוס שמן ולחמם שיהיה ממש רותח

לשפוך את כל הבלילה לשמן החם

ליישר

10 דקות על הגז

להעביר לתנור 180 מעלות כ40 דקות  או 

עד שלמעלה חום

לקחת צלחת גדולה

ולהפוך את הסיר על הצלחת

הפשטידה יוצאת בקלות ולא מתפרקת

להתענג