יום שישי, 1 במרץ 2024

פשטידת חמאר/מעקודה/מחמאר


 מעקודה המלכה של שבת

ככה עינב בובליל קוראת לה והיא צודקת

היא המלכה בארוחת שבת

פשטידת תפוחי אדמה שיש לה הרבה שמות

מתכון של עינב בובליל עם מעט שינויים שלי


המצרכים

5 תפוחי אדמה גדולים

4 ביצים

גזר אחד מגורר גס

בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

פטרוזיליה קצוצה

אני שמה גם כוסברה קצוצה


לקלף את תפוחי האדמה

לחתוך לרבעים ולהרתיח עד,שרך

למעוך במועך פירה

להוסיף את קוביות הבצל

את הגזר המגורר

פטרוזיליה וכוסברה

חצי שקית אבקת אפייה

להוסיף את הביצים

לתבל

במלח

פלפל שחור

כורכום אני שמה חצי כף

מיץ מחצי לימון

לערבב הכל


לקחת סיר עגול עם ידיות

לשפוך רבע כוס שמן ולחמם שיהיה ממש רותח

לשפוך את כל הבלילה לשמן החם

ליישר

10 דקות על הגז

להעביר לתנור 180 מעלות כ40 דקות  או 

עד שלמעלה חום

לקחת צלחת גדולה

ולהפוך את הסיר על הצלחת

הפשטידה יוצאת בקלות ולא מתפרקת

להתענג 







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה