יום ראשון, 30 באוגוסט 2020

פיצה תרד


כל שבוע אני מזמינה ירקות ופירות מפרישוק לאחר שנוכחתי לדעת שהסחורה שלהם מדהימה, טעם של פעם ובתקופת הקורונה אני עוזרת לחלקאות הישראלית .(כנסו לאתר שלהם תגלו שם סחורה מדהימה וטעימה )


שבוע שעבר הזמנתי  משלוח ובמארז היה תרד ..התכנון היה שאעשה מאפה או פשטידה
אבל בעלי החליט להפתיע והכין פיצה תרד נדירה . או או כמה שהיא היתה טעימה 




אז למתכון

לבצק
----
3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
כפית גדושה מלח
כפית סוכר
3 כפות שמן זית
ככוס ורבע מים פושרים 

לשים בקערה את כל החומרים וללוש כ7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח
לשמן את הבצק מכל הכיוונים
 ולשים בקערה עם ניילון נצמד. שעה להתפחה 


החומרים לרוטב תרד
--------------------
200 גרם תרד
3 שיני שום
2-3 כפות  שמן זית
מלח
מס' עיגולי  פלפל חריף צילי (אפשר לוותר)
מעט גבינת פרמזן
לטחון הכל בבלנדר לרוטב משחתי סמיך  


לשמן תבנית עגולה עם חורים או כל תבנית 
לחלק את הבצק  ל2 חלקים או 3 
לרדד לצורת עיגול
למרוח את הרוטב 
לפזר גבינת פרמזן או מוצרלה
ניתן לשים  מעט מהרוטב שוב  ככה בנגיעות קטנות 
אפשר לפזר  בקצוות קצח

200 מעלות תנור שחומם מראש  עד שמזהיב והגבינה מבעבעת





קצת על פרישוק

פרישוק מאחד  את מיטב החקלאים בארץ, עם התוצרת האיכותית, הטרייה, המגוונת והייחודית ביותר. כלל השירותים שלהם  ובעיקרם מערך השליחויות עומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר – מקצועיים, מהירים וסטריליים. 
וירוס הקורונה הביא עימו אתגרים רבים, אך פרישוק  מאמינים כי מכל אתגר ניתן ליצור הזדמנות. במקרה זה, נוצרה ההזדמנות לחקלאים למכור סחורה במכירה ישירה דרך האינטרנט ללא פערי תיווך – וזו האמונה שגרמה להקמת האתר והחברה.

מצעי סוהם לחווית שינה קסומה



פעמיים בשנה בראש השנה ובפסח..החגים הכי חשובים בעיניי אני הולכת למסע שופינג וקונה מצעים חדשים.
איזה כיף זה לפרוס  על המיטה לפני החג מצעים חדשים . מה יותר טוב משינה במיטה עם מצעים מפנקים ונעימים?
הבעיה (מבחינת בעלי) שאני תמיד בוחרת בצבעים כהים  צבעים צעקניים  צבעים שלא ממש נותנים רוגע.יש כאלה שיגידו שזה מאפיין את האופי שלי.
 לאחר שחזרנו מבית מלון יוקרתי  (ככה זה שהבעל עובד בעבודה עם תנאים מדהימים) החלטתי שהפעם לקראת השנה החדשה אני רוכשת מצעים לבנים , שיתן רוגע ושלווה לנפש שלי, כי המיטה הנסיכותית והמצעים שהיו שם גרמו לי חשק לשנות את האוירה בחדר שלי האינטימי שלי .
הכל בגלל  המיטה הענקית המזמינה עם המצעים הלבנים שגרמו לי  לא לרצות לקום ועברתי חווית שינה קסומה.
כשחברה סיפרה לי על הקולקציה החדשה של מצעי סוהם קולקציה גיאומטרית, אמרתי זה המצעים שאקנה לקראת השנה החדשה.
הקולקציה מהממת.על הפרק  מצעים לבנים עם פסים דקים  מצעים לבנים עם ריבועים עדינים ומצעים אפורים מקווקווים



המצעים של חברת סוהם מיוצרים בישראל  עשויים כולם מ100% כותנה מצרית ידועים עם סיבים ארוכים והם בעלי צפיפות 500 חוטים לאינץ' מה שגורם להם להיות המצעים הרכים בעולם ולכןתמצאו אותם במלונות יוקרה לחווית שינה מושלמת. מה שמושלם במצעים האלה שלכל דגם יש 6 אופציות לגדלי מזרן 
במידה ורכשתם את המצעים ולא אהבתם חברת סוהם תזכה אתכם במלוא הסכום והמצעים יוחזרו ע"י שליח שסוהם תוציא על חשבונם כמובן .אבל מבטיחה לכם שלא תחזירו 
מחיר המצעים החל מ299 שקלים לסט שלם
לפרטים נוספים הכנסו לאתר סוהם בקישור הבא





ל

יום שלישי, 25 באוגוסט 2020

פוקאצ'ה איטלקית של אורי שפט

במסגרת מיון וסידור חוברות  בישול ואפייה שאגרתי 
מצאתי חוברת "שף" מבית "לאישה " גליון 134 נובמבר 2003 אם אתם מתעקשים
ושם באמצע החוברת היה כתבה סודות האפייה הביתית עולם הפוקאצה מאת אורי שפט
למי שלא מכיר אורי שפט מתמחה באפייה ובקונדיטוריה בקופהנגן דנמרק
והשתלם בבתי ספר לאפייה בצרפת ובשוויץ
הקים והיה שותף במאפייה ארקפה והקים את מאפיית לחמים
בלעתי בשקיקה את כל הטיפים והעצות שנתן
ובסוף החוברת יש מתכון מדהים..שונה מאשר המתכון שאני רגילה
אני לא שמתי על הפוקאצות עגבניות, בצלים וזיתים כי ילדיי לא אוהבים





המרכיבים כפי שרשום בחוברת(3 פוקאצות ב3 תבניות תנור סטנדרטיות

2+3/4 כוסות (550 מ"ל) מים חמימים
1 וחצי כפות מלח דק (30 גרם)
25 גרם שמרים טריים (אני השתמשתי בשמרים יבשים כמות של כף)
1/4 כוס (50 גרם) שמן זית
1 קג קמח

לשימון התבנית
שמן זית

לזרייה על הפוקאצות
מלח גס, כמה טיפות מים
שמן זית
2 עגבניות בשלות פרוסות
2 בצלים פרוסים דק
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים

 1. שמים בקערת מיקסר את המים
מניחים בצד אחד את המלח ובצד שני את השמרים הטריים
יוצקים שמן זית ומשהים ל5 דקות
(שימו לב המלח והשמריפ נכנסים אומנם לאותה קערה אולם הם ניצבים בשני צידיה ולא נוגעים בשום אופן אחד בשני
רק אחרי 5 דקות נערבב

2. לנפות קמח ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה כ4 דקות או לשים ידנית עד שנוצר בצק
3. מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק ולשים ביד 4-8 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ולא גמיש או רך מדי
4. יוצרים מהבצק כדור . מכסים במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד ומשהים כ-20 דקות עד שהבצק תופח
(הטריק של אורי שפט משתמש במגבת לחה כך הוא שומר על הלחות הבצק  


5. משמנים בנדיבות את התבניות בשמן זית
לא שמים נייר אפיה אלא לשמן בשמן 

6. מחלקים את הבצק ל3 יחידות שוות מניחים כל יחידה בתבנית ומשהים 5 דקות
7. משטחים את הבצק באצבעות עד לקבלת עלה אליפסה

7. מפזרים מלח גס.. כמה טיפות מים ושמן זית בנדיבות על פני הבצק ויוצרים מספר שקעים באצבעות

8.. משהים כחצי שעה לתפיחה עד שהבצק מכפיל את עצמו

9. מפזרים מלמעלה פרוסות עגבניה בצל וזיתים
אני שמתי שומשום לילדים

10. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות ואופים עד שהפוקאצה מזהיבה 
11. מוציאים וכשהיא עדיין חמימה יוצקים עוד מעט שמן זית וזוללים

אם רוצים להפוך את הפוקאצה לפיצה?

לפני שנכנסת לתנור מורחים רוטב עגבניות בלבד  ו5 דקות לפני סיום האפייה זורים גבינה צהובה מגוררת  






יום שבת, 15 באוגוסט 2020

סינבון- שבלולי קינמון עם זיגוג קרם


פעם ראשונה שאני מכינה סינמון (שבלולי  שמרים קינמון) מאחר וילדיי לא אוהבים קינמון
אבל אחרי שהם טעמו את הסינבון עם הזיגוג הלבן הטעים ביקשו שאכין
והריח שהיה בבית אי אפשר היה להתעלם 
והתבנית התחסלה יצא כזה טעים

חפשו אותי בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך



המתכון
-------
חצי קילו קמח 3 וחצי כוסות+כף
80 גרם חמאה רכה (מי שרוצה פרווה  אז 1/3 כוס שמן+2 כפות)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
שליש כוס סוכר+2 כפות 
ביצה אחת גודל L  או 2 מדיום 
ככוס חלב פושר או  מים פושרים
(והכי טעים 250 מ"ל שמנת מתוקה כמעט מיכל שלם  )

המלית
------
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
כף  קינמון  (ניתן להפחית )
 לערבב את כל החומרים למשחה חלקה 

לזיגוג
-----
אני עירבבתי אבקת סוכר עם מעט חלב עד שנהיה משחה לא נוזלית 
אתם שולטים בכמות אם אתם רוצים משחתי מדי או נוזלי


האמריקאים מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
כוס וחצי אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
קורט מלח

אפשר לערבב אבקת סוכר עם שמנת חמוצה 

יש כאלה שמערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון מעט



להברשה
------
ביצה טרופה 


במיקסר עם וו לישה או ביד לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ונעים (10 דקות לישה במיקסר)
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה  כשעה בערך
מחלקים את הבצק ל2 חלקים 
כל חלק לרדד למלבן
מורחים חצי מהמלית על המלבן ומגלגלים לרולדה
לחתוך כל רולדה לשבלולים
מניחים את השבלוליפ בתבנית אפייה עם  נייר אפייה . חשוב לא להצמיד כי הם תופחים
לתת התפחה שנית כ3/4 עד שעה 

מברישים בביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ20 דקות 
זהירות מאפיית יתר

נהוג למרוח  את הקרם הלבן על הסינבון איך שהם יוצאים מהתנור 
אני חיכיתי שיצטננו מעט  ואז עם כפית קישטתי כמה שיותר הרי זה משובח







יום ראשון, 9 באוגוסט 2020

שבלולי פיצה ללא התפחה


יש ימים שאני חוזרת מהעבודה גמורה מעייפות ומצידי שהילדים יאכלו לארוחת ערב קורנפלקס וחלב
אבל היום ביקשו פיצה..יותר נכון שבלולי פיצה
אז מצאתי מתכון לבצק שמרים ללא התפחה
והיה לי רוטב מוכן לפיצה של נפטון
ויצא מדהים בכלום עבודה






המתכון לבצק מאתר בישולים


4 כוסות קמח 
1 כף שמרים
1 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
כף שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים

לערבב הכל וללוש 10 דקות לבצק  נוח ורך 
לא מתפיחים
לקמח משטח עבודה
לרדד את הבצק לעיגול
למרוח רוטב פיצה
לפזר זיתים/תירס 
(אני מעדיפה לא לפזר כי יש לי ילדים בררניים ולכן אחרי שאני חותכת לשבלול אני דוחפת תירס או זיתים)
לפזר הרבה גבינה צהובה.
אני חתכתי את הגבינה לרצועות 
לגלגל לרולדה
לחתוך לרולדות
להשכיב אותם בצורת שבלול 
לאפות בבתנור שחומם מראש 180 מעלות  עד שמזהיב
זהירות לא לשרוף










בדרך כלל אני מכינה רוטב לבד
אבל תמיד טוב שיש בבית רוטב פיצה מוכן לצאת הצורך
רוטב פיצה של נפטון



הרוטב מכיל בין השאר: רכז עגבניות, אורגנו, טימין, בזיליקום ושמן קנולה והוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים.
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.  

מחיר: 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 330 גרם). 

"נפטון" מתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, ממרחים, רטבים, תערובות תיבול מיוחדות, מטחנות וציפויים לשניצל, המכילים תבלינים איכותיים, ללא תוספות של מונוסודיום גלוטמט וצבעי מאכל. הדור הרביעי למייסד החברה, שעלה מהודו ב-1980, פועל בשוק המקצועי והקמעונאי ומספק מוצרים לחברות מזון ותבלינים, קייטרינג, מסעדות, בתי קפה, רשתות מובילות ועוד. 

יום שבת, 8 באוגוסט 2020

גושגיזדה - הסמבוסק של הבוכרים (מתכון של סבתא של עידן יניב)



בחיי ,למרות שעברו 27 שנים ,אין לי מושג עדיין איך בדיוק נכון לכתוב/להגות את השם של  הסמסה  הסמבוסק של הבוכרים 
גרתי בתל כביר לפני  המון  שנים שמעתי גוזגוז'ה וחלק אמרו גושגשה ואני אומרת גושגיזדה
אבל מה זה חשוב  העיקר שזה המאפה הכי טעים שיש -ואני לא משוחדת כי אני לא מהעדה הזו
העליה הבוכרית הגיע לשכונתי ,תל כביר בשנות ה80 וגם אני התאהבתי במאכלים שלהם
יש המון מתכונים למאפה הזה אבל כשראיתי את המתכון לפני 15 שנה, מתכון שפרסם הזמר עידן יניב
מתכון של סבתו הבוכרית ידעתי שזה המתכון המושלם
במתכון יש חומץ (שעושה נפלאות בבצק) וגם מי סודה




המצרכים
--------
1 ק"ג קמח
1 כף מלח
1 כף סוכר
שלושת רבעי כוס חומץ
שלושת רבעי כוס שמן קנולה
1 ביצה
2 כוסות מי סודה
חצי כפית כורכום(אני ויתרתי)

למילוי
1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות קטנות(הכי טעים עם אנטריקוט). זה החלק הכי קשה לחתוך
למרות שבמתכון לא מצויין הוספתי גם חתיכות שומן כבש
 1 ק"ג בצל חתוך לקוביות קטנות(בגלל ילדיי אני שמתי לא הרבה בצל, אבל אל תפחיתו)
1 כף שטוחה כמון(אני שמתי כפית)
מעט זרעי כמון
מלח
פלפל שחור
רבע כוס שמן זית (אני שמתי שמן רגיל)

לציפוי
-----
ביצה טרופה
גרגירי קצח


שמים בקערה את הקמח מוסיפים את כל המצרכים להכנת הבצק
לשים הכל יחד עד שהבצק יוצא דביק ביד ורך
שמים את הבצק בקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות

המילוי-מערבבים בקערה נפרדת את הבצל עם המלח 
מחכים כמה דקות ואז סוחטים היטב את הנוזלים 
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב 
לא מבשלים או מטגנים את הבשר . הוא צריך להיות חי והוא יתבשל עם האדים במאפה בתנור

ההכנה
-----
חותכים את הבצק ל8 חלקים ולשים אותם לכדורים
מרדדים כל כדור בנפרד במכונת פסטה או במערוך 
לפרוש כל בצק על שולחן מקומח וחותכים לריבועים בגודל 15*15
אני עשיתי יותר קטנים


לוקחים 3-4 כפות מהמילוי ומניחים במרכז המרובע
סוגרים את הבצק במרובע לצורת מעטפה
מסדרים את הסמבוסק בתבנית אפייה מורחים את פני הבצק בביצה ומפזרים קצח
מחממים תנור מראש ל180 מעלות ואופים כ45 דקות או עד שמשחים ומקבל צבע
חשוב מאוד להניח את התבנית במרכז התנור




אמבטיון והסוף לאבנית בזכוכית



לא יודעת מה עבר לי בראש שהחלטתי לשים אמבטיון(הזכוכיות שמקיפות את האמבטיה) מסביב  לאמבטיה
אולי זה בגלל הקור בחורף . אולי בגלל שהקבלן המליץ.
אבל לא חשבתי על האבנית שתצטבר לי בזכוכיות
האבנית שלי בכמות נוראית, אני גרה בקומה ראשונה והחלון תמיד סגור
ואין איוורור והמים אצלינו מלאים באבנית וזו התוצאה


עצות בענייני נקיון/כביסה/
טיפים בענייני בריאות 
תמצאו בקבוצה המדהימה

מתכונים ועצות שצברתי בדרך  



מה לא ניסיתי ..הכל!!
חומץ.. ואפילו תכשירים שקניתי שמיועדים לאבנית ושום דבר לא עזר
אבל בסוף מצאתי את תכשיר הקסם
ג'ל אנטי קאלק של סנו
נכון הוא מיועד לאסלה אבל הוא עשה לי זכוכית שיש. 100% הסרת אבנית
זו לא פרסומת של סנו ואין לי מניות בחברה
אבל הוא הסיר לי את האבנית בצורה מושלמת


השפרצתי את הגל על הזכוכית
זהירות שלא יגע בניקל/במתכת
ואז עם ספוג שלא שורט שיפשפתי את כל הזכוכית
אחרי רבע שעה עם מים חמים הכל יצא ולא היה זכר לאבנית
והזכוכית נוצצת



היום כטיפול מונע אני עם מגב קטן בסיום הרחצה מעבירה על הזכוכית 


יום רביעי, 5 באוגוסט 2020

only- מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות



מגיל קטן אני סובלת מרגישות ללקוטז של החלב ואני כמעט ולא צורכת מוצרי חלב.
אם אני חוטאת אני מרגישה רע בחילות, ליחות בגוף ,שיעול מעצבן ואפילו הגעתי לבית חולים
לכן אני מחפשת תחליפים למעדנים 
הפעם גיליתי את המעדן החדש ששטראוס משווק ONLY 
מדובר על מעדן פרוביוטי ללא חלב עם תות
המעדן מכיל שיבולת שועל ובתוספת חיידקים פרוביוטים
בהתחלה היה לי מוזר המרקם הסמיך אבל ככל שאכלתי עוד כפית ועוד כפית התלהבתי ממנו
 המעדן הזה כל כך משביע שאין צורך לאכול משהו נוסף
ואמרנו שהוא בריא?
מי שמשיק אותו הוא יופיקס והוא מצטרף לסידרת הטעמים עם אפרסק ועם אננס
ומשקאות פרוביוטיים עם תות ופטל ועם תות בננה
מעדן בריא ללא מייצבים וללא צבעי מאכל

כשר פרווה בהשגחת בד"ץ בית יוסף
מחיר מומלץ כ4.90 ש"ח



יום שלישי, 4 באוגוסט 2020

סלט טורקי

מודה .יש לי טראומת ילדות מסלט טורקי
ומאז לא נוגעת ולא אוכלת..אבל כן מכינה לבעלי
גדלתי במשפחה טורקית שסלט טורקי היה הסלט במטבח 
לא ידעתי שהסלט מורכב מבצל חי ואני בתור ילדה  טעמתי ואני זוכרת שרצתי לשטוף את הפה
אבל הסלט שאני מכינה לבעלי טעים כל כך אז המתכון לפניכם    






3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות
בצל סגול חתוך לקוביות
4 שיני שום חתוכות
צילי ירוק חתוך ללא הגרעינים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוץ
1/4 צרור כוסברה קצוץ 
3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לקוביות


לערבב הכל בקערה
להוסיף כף וחצי רסק עגבניות
2 כפות קטשופ
3 כפות שמן זית או קנולה
כפית סחוג או אריסה (ניתן לוותר)
2 כפות חומץ
מלח
פלפל
כמון בערך חצי כפית או  לפי הטעם
לערבב היטב
עם סמיך לדלל עם מעט מים 
לשמור במקרר