יום שבת, 26 בספטמבר 2015

מתכון לכבדי עוף ופטריות ויין עם רוטב בסיס לבישול של "אסם."


הצוות הקולינרי של אסם החליט לאתגר אותי ועוד 99 בלוגרי אוכל 
לכתוב מתכון פרי יצירתי, עם הרוטב החדש שהם השיקו לאחרונה "רוטב בסיס להכנת 5 רטבים"












אז מה מכיל הרוטב הזה?
----------------------
סילאן, דבש, פלפל שאטה ופלפל שחור הם רק חלק מהרכיבים של רוטב הבסיס החדש והמהפכני של אסם. רוטב שכולו טוב, המיוצר ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.

הרעיון נשמע כל כך פשוט: בכל פעם מוסיפים לרוטב הבסיס מספר רכיבים שיש בכל בית וכך יוצרים מגוון מנות חדשות וטעימות 

אם תכנסו לאתר האוכל של "בישולים " תמצאו מתכונים נהדרים מהרוטב הזה, אנטיפסטי, פרגיות שהוכנו מהרוטב הזה,  דגים חריפים ואפילו מתכונים ל"על האש" 

אז ישבתי וחשבתי.מה אפשר להכין?
ומיד צץ לי תבשיל כבדי עוף עם פטריות, יין אדום, בצלים והרוטב בסיס  הזה יכול להשתלב נהדר בתבשיל.
וזה היה פשוט תענוג להשתמש ברוטב...לא צריך לשבור את הראש
רק לשים כמה  כפות  מהרוטב , הטעם והריח נפלא וזה משדרג בהחלט את המנה 



החומרים
----------
חצי ק"ג כבדי עוף טריים
2 כפות שמן עדיף חמניות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות
4 כפות רוטב בסיס לבישול להכנת 5 רטבים
חצי כוס יין אדום יבש
לפי הטעם אבקת מרק בצל

לפי הטעם אבקת מרק עוף מלח  לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס

מעט חוואייג'
מעט כמון

להגשה-לא חובה
גרגירי רימון טריים
פטרוזיליה קצוצה(אפשר גם כוסברה במקום)


אופן ההכנה
-----------
לצלות  את הכבדים בתנור על חום  בינוני -גבוה כ3  דקות מכל צד. לפזר מעט פלפל ומעט מלח


במחבת אחרת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
להוסיף את אבקות המרק לבצל ולערבב
לטגן מעט,עד שהבצל משנה את צבעו
להוסיף את הכבדים שהוצאנו מהתנור לטגן מעט 
להוסיף את  היין,  והתבלינים, מלח , פלפל, חוואייג' וקצת כמון להביא לרתיחה 
לאחר שהרוטב הצטמצם מעט, להוסיף את הפטריות שחתכנו לפרוסות 
להמשיך לצמצם את הרוטב
זה הזמן להוסיף 4 כפות מרוטב הבסיס החדש של אוסם 
לתת לתבשיל להתבשל כמה דקות . 
לבדוק תבלינים אם חסר פלפל ומלח זה הזמן לתבל.
לכבות אש..


ריבת בצל
---------
לטגן בצל קצוץ דק  עד שמזהיב
להוסיף פטרית חורש חתוכה לקוביות קטנות
לכבות אש 
להוסיף מעט סילאן, 2 כפות רוטב בסיס להכנת 5 רטבים, לערבב היטב עד שנהיה מרקם ריבתי






הגשה: 

על  צלחת הגשה מורחים מן הפירה שערבבנו עם ריבת הבצל  מעל מניחים את תבשיל הכבדים  מפזרים למעלה אם רוצים גרגירי רימון..אני פיזרתי רצועות של פטריות חורש 
מגישים חם


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תמונות
--------























יום שני, 21 בספטמבר 2015

עוגיות טחינה ושוקולד ב5 מרכיבים-פרווה


עוגיות חול מתפוררות ככה הילדים שלי קוראים לעוגיות האלה
בטעם חלבה שוקולד...
המקור: מתכון של ליהיא לפיד
ואני שידרגתי אותם בחתיכות שוקולד 




החומרים:
---------
3 כוסות קמח רגיל
כוס סוכר (אני משתמשת בחום אבל אפשר סוכר רגיל
כוס טחינה גולמית(אני השתמשתי של אחווה משומשום מלא
3/4 כוס שמן  
שוקולד מריר שחתכנו לחתיכות קטנות וגסות


לערבב את כל החומרים היטב ,שלא ישארו גושי קמח או טחינה
אני לשה הכל בידיים , הבצק צריך להיות רך ונוח למגע

ליצור כדורים
לשים בכל כדור חתיכות שוקולד
לאפות ב175 מעלות, תנור שחומם מראש  לא יותר מ15 דקות
להוציא את התבנית..לתת לזה  להתקרר 
 לא לגעת בעוגיות אחרת יתפרקו

ניתן לפזר אבקת סוכר...









כמה מילים על הטחינה של "אחווה"
זו אחת הטחינות הגולמיות שאני אוהבת
היא עשויה משומשום מלא  וטהור 
כבר שתפתחו את הקופסא ותסתכלו על הצבע תבינו כמה הטחינה איכותית
ללא מלח וללא חומרים משמרים

עוגיות חמאה במלית ריבה


עוגיות מדהימות , נימוחות וטעימות
לראשונה מצאתי אותו בעיתון לאישה ומאז לא מחליפה אותם..
מצויין לסיום צום יום הכיפורים 





לבצק
-----
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים קלופים וטחונים(אפשר לקנות מוכן, אפשר לטחון )
3/4 כוס אבקת סוכר(100 גרם)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית: ריבת תות או פטל

לזרייה: אבקת סוכר

ההכנה
------
שמים את החמאה, השקדים, אבקת הסוכר והביצים במערבל ומערבלים עד שהבלילה נראת כמו  ביצה מקושקשת.
(בערך 2 דקות במהירות בינונית)

מוסיפים את הקמח, המלח ותמצית הוניל וממשיכים לערבל כדקה, עד שנוצר בצק רך(לא לעבד את הבצק יתר על המידה אחרת הפריכות יפגם)
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה
חובה לעשות שלב זה  ולא לדלג. הקירור חובה, אחרת העוגיות לא יצליחו

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מרובע
קורצים 50 עיגולים. אפשר לעשות עיגולים או בעזרת חותכן כוכבים או כל צורה שתרצו
למחצית מהעיגולים קורצים עיגול באמצע קטן בקוטר 2 ס"מ

כאשר מסיימים לקרוץ מהבצק עיגולים מעבירים אותם למקרר, ככה כל פעם עד שמסיימים עם כל הבצק

מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפיה

מניחים את העיגולים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ ומעבירים למקפיא ל10 דקות לפחות ,(עדיף שעה)
אם התבנית לא נכנסת למקפיא אז לשים אותם בכלי אטום ולמקפיא

מעבירים את התבנית ישירות לתנור

ואופים 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר

מחממים את הריבה כחצי דקה עד שהיא חמימה ורכה

מברישים את העיגולים השלמים בריבה ומניחים את העיגולים המחוררים כל
 אחד מהם על עוגייה שמרחנו בריבה, כמו סנדויץ
מפזרים אבקת סוכר 


מעוניינים בעוד מתכונים שווים
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

יום שישי, 18 בספטמבר 2015

עוגת שמרים במלית קקאו וקפה

לכל אחד בוודאי יש במחברת את המתכון המצליח שלו לעוגת שמרים טעימה
וזה המתכון שמככב אצלי במטבח..
לפעמים מכינה אותו כפרווה, לפעמים חלבי ..
את המתכון מצאתי לפני 10 שנים במדור "עוגת השבוע" בעיתון לאישה , 








החומרים
--------
לבצק: חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות +כף)
          כף שמרים יבשים או חצי חבילה שימרית
          1/3 כוס סוכר
           3/4 כוס חלב פושר או מים
           2 ביצים
          1/2 כפית  תמצית וניל
            100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
            מעט מלח

למלית: 6 כפות סוכר
          2 כפות אבקת קקאו
            2 כפיות אבקת נס קפה (אפשר לשים גם כפית לטעם פחות דומיננטי
            1 שקית  סוכר וניל

להברשת הבצק: שמן קנולה

לציפוי: 1/4 כוס חלב
          3 כפות סוכר
          1 כפית תמצית וניל

הבצק: שמים את הקמח במיקסר, מוסיפים את הסוכר ואת השמרים מערבבים קצת בכף.
   טורפים בקערה אחרת את החלב, הביצים ותמצית הוניל, במזלג או במטרפה
           מפעילים מיקסר
לאט לאט מוסיפים את קרם הביצים
 מערבלים 2-3 דקות ומוסיפים את החמאה או המרגרינה ולבסוף את המלח.
מערבלים 8 דקות עד שמתקבל בצק רך.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות
מקמחים משטח עבודה ולשים שם את הבצק. אם הבצק דביק מעט מוסיפים עוד קמח
צריך להיות בצק חלק וגמיש.
מניחים בקערה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה

המלית: מערבבים את כל חומרי המילוי היטב

אחרי שהבצק תפח לשים אותו שנית ומחכים 5 דקות
מחלקים את הבצק ל4 חלקים
מרדדים כל חלק לעלה מברישים במעט שמן ומפזרים למעלה את המלית
מגלגלים כל עלה לגלילה וכורכים 2 גלילים זה בזה כמו צמה של 2
אפשר גם לגלגל לגלילה 
מניחים בתבנית ושוב מתפיחים במקום חמים 20 דקות

הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב הסוכר ותמצית הוניל ומחממים תוך בחישה מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והחלב מתחיל לבעבע

לחמם תנור ל180 מעלות
אופים 15  דקות עד להזהבה קלה
מוציאים את התבנית אך לא מכבים את התנור
מברישים את העוגות בציפוי החלב החם ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות נוספות
או עד שהעוגות משחימות.







יום רביעי, 16 בספטמבר 2015

12 הדברים שמגבירים חלב אם

מזל טוב הפכת להיות אימא
ברגע שהחלטת להניק..תשמעי מהסביבה הקרובה תאכלי את זה, יהיה לך חלב עשיר
אל תאכלי את זה-זה יגרום להפסקת החלב
כאחת שהניקה את בתי האמצעית עד גיל שנתיים(מה לעשות היתה סרבנית בקבוקים, ומעולם לא לקחה בקבוק)
חקרתי בנושא...ואני יכולה להגיד לכם שכל מה שמצויין לעיל, נוסה ע"י ובהחלט הגביר והשביח את החלב






מגביר חלב
-----------
1 דייסת קוואקר- כל בוקר הייתי מרתיחה 3 כפות קוואקר עם חלב/מים,                                   מבשלת עד שנהיה דייסה. שמה אגוזים ומעט דבש...או או                            כמה שחלב היה לי

2. חילבה- כן כן הממרח, מגביר חלב אם אבל אל תשכחי להצטייד                                 בדאורדורנטים...הריח שיוצא ומופרש מבלוטות הזיעה,  מרתיע                     בהחלט 

3. שומר- הירק בעל טעם האניס, מסייע גם בניקיון הגוף ועוזר להיפטר                        מרעלים ע"י זה שהוא גורם להמרצת השתן, מצויין 
              גם לנשים מניקות , היות שהוא מגביר ומשביח את החלב

4. תה שומר- כפית  שומר במים רותחים 3-4 ספלים ביום, מגביר את חלב                          האם. גם מצויין לגזים של התינוק

5. נבטי אלפלא- מי שמסוגל לאכול הרבה על דגש הרבה, נבטוטים..יזכה                                בהגברת החלב

6. שקדים ואגוזים-אבל לא קלויים. יעשו יופי של עבודה, מאחר והשקד עשיר                           בסידן, מגנזיום,אשלגן וויטמין E

7. ממרח שקדיה- הממרח שעשוי משקדים..נכון שהוא מתוק אבל מגביר                                  בהחלט

8. זרעי פשתן- כפית בסלט, ביוגורט, מזון על 

9. גזר- מומלץ לנשים בהריון ולמניקות מחזק את האם והעובר ולנשים מניקות            רצוי לאכול את הגזר בשילוב עם שומן(שמן זית, אגוזים, שומשום)

10. סרפד-חליטה של עלי סירפד 2-3 כוסות ביום, מגביר חלב אם וגם מחזק                    את גוף האם והתינוק

11. כוסברה- מומלץ מאוד לנשים מניקות

12. צ'יה-מזון על 



מה מפחית חלב אם- רק אם אוכלים בכמויות מאוד גדולות
אבל עדיף להימנע
-----------------
1. נענע
2. פטרוזילה
3. תה מרווה
4. פסיפלורה-לא מומלץ לאכול כי הפרי הזה מרפה שרירים
5. ארטישוק- מוריד לחץ דם לכן רצוי לנשים בהריון להתרחק


ועוד מיתוס שאפשר לשבור-לא הוכח שבירה שחורה באמת מגבירה חלב


יום שבת, 12 בספטמבר 2015

קיפצובה -חוויה משפחתית מקפיצה


מתכננים מה לעשות עם הילדים בראש השנה ובחול המועד סוכות?
למה שלא תגיעו לקיפצובה?
אנחנו עברנו שם חוויה מאוד מקפיצה..

קיפצובה הוא פארק שעשועים וחוויות מהנה לכל המשפחה המשתרע על שטח של 12 דונם.
הפארק שוכן אל מול הנוף המדהים של הרי ירושלים, בקיבוץ צובה  ומתאים לכל הגילאים: מתינוקות זוחלים דרך פעוטות, ילדים, בני נוער ומבוגרים.
בניגוד לפארקי שעשועים אחרים, הפארק פה מאוד מוצל..החצר מוצלת רוב הזמן ויש גם פינות ישיבה ומנוחה


נתחיל עם חצר הפארק

מיני רכבת הרים כייפית ומשפחתית...אפילו אני הפחדנית עליתי....









משם הילדים רצו....וגם אני ..להספיק עוד ועוד...
לקרוסלה, רכבת, מתקני רב-מרחב....וכמובן למתנפחים 










עוד בחצר בפארק
סירות אבובים
מכוניות מתנגשות



והדובדבן שבקצפת..מתקן חדש שנחנך לאחרונה סירה בסערה
המתקן הוא סירה שמטלטלת ומסתובבת המעניקה הנאה צרופה להורים ולילדים מגיל 4.




במתחם המקורה מחכה לכם
ג'ימבורי ענק עם מתקנים ממונעים
בימבות
פלייסטיישן וקינקט
קומפילנד
חדר תחפושות
באולם יש גם מתחם התותחים ומכונות משחק 






התעייפתם.??....ממליצה לכם ללכת לגליתא.-חוות שוקולד (נמצא בקיבוץ צובה)
חוות השוקולד גליתא, אותה הקימה השוקולטיירית גלית אלפרט. המקום מעניק חוויה מיוחדת הכוללת מגוון סדנאות יצירה בשוקולד לילדים ולמבוגרים, סרט המספר את סיפור השוקולד וסיפור גליתא , 

חנות שוקולדים מיוחדת ומגוונת בה כל אורח יכול להרכיב קופסאות שוקולד על פי טעמו האישי. בנוסף, במקום בר קפה מפנק, כולל גלידות תוצרת הבית וקינוחי שוקולד ייחודיים.
ממליצה לכם לטעום את הגלידה המדהימה שלהם..




עוד מקום מומלץ שנמצא בקיבוץ צובה -יקב צובה
היקב הוקם בשנת 2005 כיקב בוטיק והוא מבוסס על ענבים מכרם קיבוץ צובה.

מרפסת היקב "גת וגפן" פתוחה לביקורים וטעימות
היינות כשרים למהדרין 


אז מה מצפה לכם בראש השנה וסוכות

ראש השנה-קיפצובה שבקיבוץ צובה הכינו פעילויות מיוחדות לכל המשפחה בין התאריכים 14-15.09 בשעות 12:00, 13:00 ו-14:00 יתקיים הפנינג ייחודי של 'הפרחת יונים' ומדוע הן חוזרות הביתה..

בצובה חיות להן בשלווה בשובך מיוחד כ-50 יוני דואר אותם יפריחו הילדים במהלך ימי החג. הילדים ישמעו הסבר מפורט על תפקידה של יונת הדואר בעבר, ולאחר מכן לא רק שיפריחו יונים אלא גם יכינו ברכה ומשאלהשתשלח עם היונה לשובך.

בנוסף תתקיים סדנת יצירה בה יכינו הילדים משאלות וברכות וירתמו להכנת שלט ענק 'שנה טובה' שיתלה בקיפצובה.

הפארק יהיה פתוח במהלך ראש השנה כל יום בין השעות  10:00-19:00 ובערב חג בין  10:00 ל- 15:00
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

לכבוד חג הסוכות הקרב הוקמה בכניסה לפארק קיפצובה סוכה ענקית לרשות המבקרים הרבים שיגיעו לפארק. במהלך ימי החג וחוה"מ תתקיים סדנת יצירה לכל המשפחה בה מוזמנים המבקרים להכין קישוטים לסוכה, ברכות ומשאלות מיוחדות ומקוריות לשנה החדשה. כמו כן מוזמנים הילדים להשתתף בפסיפס ענק של ברכות ואיחולים.



לפרטים נוספים:  www.kiftzuba.co.il  קיבוץ צובה, ד.נ. הרי יהודה 90870,
טלפון 02-5347952 חפשו אותנו בפייסבוק – kiftzuba



יום חמישי, 10 בספטמבר 2015

מי שתה את התירוש שלי...

לכל אחד מאיתנו יש זכרונות ילדות מתוקים ונוסטלגיים שמעלים על פנינו חיוך...
ואצלי הזכרון קשור לריבה מתוקה...בלנקו שרופה

הייתי בת 12....פסח, הלכתי לבקר את סבתי ז"ל ,אסתריה, התורכיה
היא הלכה בשקט למטבח, וחזרה עם קופסא קטנה עם ממרח לבן...ריבהלבנה ומתוקה..לקחה כפית ונתנה לי לאכול...ואמרה רק כפית אחת בלבד
הטעם..או הטעם עד היום אני זוכרת אותו..
שהלכה לשירותים התגנבתי למטבח, פתחתי את המקרר וגנבתי עוד כפית..ועוד כפית...
30 שנה לא אכלתי את זה.. 


ולמה אני מספרת לכם את זה..


אתמול קיבלתי מארז של יין תירוש -תירוש לבן ותירוש אדום מבית יקבי כרמל



חזרתי בערב הביתה והראתי לילדים שלי
הילדים שלי שותים תירוש רק בחגים ראש השנה...ופסח
וכשהם ראו את היין הם התלהבו ...יו אימא זה המיץ ששתינו בפסח..
..תמזגי לי..בא לי 
ארבל שתתה
ליעד ביקש עוד
ואפילו אופיר הקטן...שזו הפעם הראשונה שלו התלהב








ואני פתחתי ומזגתי להם..והם שתו בלי להגזים 2-3 כוסות  חד פעמי






ואני החבאתי את זה עמוק עמוק במקרר...
והיום שחזרתי הביתה פתחתי את המקרר למזוג לי כוס של מיץ ענבים
זה המיץ האהוב עליי עוד מהילדות...מיץ שעשוי מ100% פרי ענבים ללא תוספת מים או סוכר...

וזה מה שמצאתי...
אז מי שתה את התירוש שלי???!!!
אני מאמינה שהילדים שלי יגדלו ויזכרו במיץ ענבים תירוש -הסיפור הזה יעלה להם חיוך על הפנים... 




יום שבת, 5 בספטמבר 2015

מאפינס דבש ואגוזים

את המאפינס הזה  אכלתי לראשונה בקיבוץ...כמה פשוט ככה טעים  
מאפינס דבש עם אגוזים בניחוח קינמון.
ומה יותר מתאים להגיש בראש השנה הבאה עלינו לטובה..
לפני שנה פרסמתי את המתכון וזכה לכניסות מרובות
היום הכנתי שוב אבל עם הדבש המיוחד של שופרסל ועיטרתי באגוז פקאן

*התערובת מתאימה גם לתבנית אינגלייש קיק *







החומרים
--------
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס דבש- השתמשתי בדבש PREMIUM HONEY של שופרסל
חצי כוס שמן 
אחד ורבע כוסות קמח
מעט קינמון
מעט ציפורן טחון(אפשר לוותר)
1 כפית נס קפה
1כפית סודה לשתייה

אגוזי מלך קצוצים



ההכנה
-------
מחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות, ומשמנים את תבניות המאפינס
מערבבים את הביצים, הסוכר,הדבש והשמן במיקסר
מוסיפים בהדרגה את הקמח, הקינמון , הציפורן, נס קפה והסודה לשתיה
יוצקים את התערובת לתבנית/תבניות המאפינס

, מפזרים אגוזי מלך קצוצים גס משקיעים מעט בתערובת
אני עיטרתי גם באגוז פקאן חצוי 
ואופים עד  שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש( בערך 25-30 דקות אבל לבדוק)

*מה שמיוחד בדבש החדש מסדרת הפרימיום של שופרסל שיש בו גם מזון מלכות*