יום שני, 21 בספטמבר 2015

עוגיות חמאה במלית ריבה


עוגיות מדהימות , נימוחות וטעימות
לראשונה מצאתי אותו בעיתון לאישה ומאז לא מחליפה אותם..
מצויין לסיום צום יום הכיפורים 





לבצק
-----
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם שקדים קלופים וטחונים(אפשר לקנות מוכן, אפשר לטחון )
3/4 כוס אבקת סוכר(100 גרם)
2 ביצים
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל

למלית: ריבת תות או פטל

לזרייה: אבקת סוכר

ההכנה
------
שמים את החמאה, השקדים, אבקת הסוכר והביצים במערבל ומערבלים עד שהבלילה נראת כמו  ביצה מקושקשת.
(בערך 2 דקות במהירות בינונית)

מוסיפים את הקמח, המלח ותמצית הוניל וממשיכים לערבל כדקה, עד שנוצר בצק רך(לא לעבד את הבצק יתר על המידה אחרת הפריכות יפגם)
מעבירים את הבצק לניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים או במקפיא כשעה
חובה לעשות שלב זה  ולא לדלג. הקירור חובה, אחרת העוגיות לא יצליחו

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה מרובע
קורצים 50 עיגולים. אפשר לעשות עיגולים או בעזרת חותכן כוכבים או כל צורה שתרצו
למחצית מהעיגולים קורצים עיגול באמצע קטן בקוטר 2 ס"מ

כאשר מסיימים לקרוץ מהבצק עיגולים מעבירים אותם למקרר, ככה כל פעם עד שמסיימים עם כל הבצק

מחממים תנור לחום בינוני 175 מעלות ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפיה

מניחים את העיגולים בתבניות במרווחים של 2 ס"מ ומעבירים למקפיא ל10 דקות לפחות ,(עדיף שעה)
אם התבנית לא נכנסת למקפיא אז לשים אותם בכלי אטום ולמקפיא

מעבירים את התבנית ישירות לתנור

ואופים 10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת
מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר

מחממים את הריבה כחצי דקה עד שהיא חמימה ורכה

מברישים את העיגולים השלמים בריבה ומניחים את העיגולים המחוררים כל
 אחד מהם על עוגייה שמרחנו בריבה, כמו סנדויץ
מפזרים אבקת סוכר 


מעוניינים בעוד מתכונים שווים
הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה