יום שבת, 26 בספטמבר 2015

מתכון לכבדי עוף ופטריות ויין עם רוטב בסיס לבישול של "אסם."


הצוות הקולינרי של אסם החליט לאתגר אותי ועוד 99 בלוגרי אוכל 
לכתוב מתכון פרי יצירתי, עם הרוטב החדש שהם השיקו לאחרונה "רוטב בסיס להכנת 5 רטבים"












אז מה מכיל הרוטב הזה?
----------------------
סילאן, דבש, פלפל שאטה ופלפל שחור הם רק חלק מהרכיבים של רוטב הבסיס החדש והמהפכני של אסם. רוטב שכולו טוב, המיוצר ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל.

הרעיון נשמע כל כך פשוט: בכל פעם מוסיפים לרוטב הבסיס מספר רכיבים שיש בכל בית וכך יוצרים מגוון מנות חדשות וטעימות 

אם תכנסו לאתר האוכל של "בישולים " תמצאו מתכונים נהדרים מהרוטב הזה, אנטיפסטי, פרגיות שהוכנו מהרוטב הזה,  דגים חריפים ואפילו מתכונים ל"על האש" 

אז ישבתי וחשבתי.מה אפשר להכין?
ומיד צץ לי תבשיל כבדי עוף עם פטריות, יין אדום, בצלים והרוטב בסיס  הזה יכול להשתלב נהדר בתבשיל.
וזה היה פשוט תענוג להשתמש ברוטב...לא צריך לשבור את הראש
רק לשים כמה  כפות  מהרוטב , הטעם והריח נפלא וזה משדרג בהחלט את המנה 



החומרים
----------
חצי ק"ג כבדי עוף טריים
2 כפות שמן עדיף חמניות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות
4 כפות רוטב בסיס לבישול להכנת 5 רטבים
חצי כוס יין אדום יבש
לפי הטעם אבקת מרק בצל

לפי הטעם אבקת מרק עוף מלח  לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס

מעט חוואייג'
מעט כמון

להגשה-לא חובה
גרגירי רימון טריים
פטרוזיליה קצוצה(אפשר גם כוסברה במקום)


אופן ההכנה
-----------
לצלות  את הכבדים בתנור על חום  בינוני -גבוה כ3  דקות מכל צד. לפזר מעט פלפל ומעט מלח


במחבת אחרת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
להוסיף את אבקות המרק לבצל ולערבב
לטגן מעט,עד שהבצל משנה את צבעו
להוסיף את הכבדים שהוצאנו מהתנור לטגן מעט 
להוסיף את  היין,  והתבלינים, מלח , פלפל, חוואייג' וקצת כמון להביא לרתיחה 
לאחר שהרוטב הצטמצם מעט, להוסיף את הפטריות שחתכנו לפרוסות 
להמשיך לצמצם את הרוטב
זה הזמן להוסיף 4 כפות מרוטב הבסיס החדש של אוסם 
לתת לתבשיל להתבשל כמה דקות . 
לבדוק תבלינים אם חסר פלפל ומלח זה הזמן לתבל.
לכבות אש..


ריבת בצל
---------
לטגן בצל קצוץ דק  עד שמזהיב
להוסיף פטרית חורש חתוכה לקוביות קטנות
לכבות אש 
להוסיף מעט סילאן, 2 כפות רוטב בסיס להכנת 5 רטבים, לערבב היטב עד שנהיה מרקם ריבתי






הגשה: 

על  צלחת הגשה מורחים מן הפירה שערבבנו עם ריבת הבצל  מעל מניחים את תבשיל הכבדים  מפזרים למעלה אם רוצים גרגירי רימון..אני פיזרתי רצועות של פטריות חורש 
מגישים חם


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
תמונות
--------























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה