יום שלישי, 28 ביולי 2015

עוגת שחיתות-עוגת מוס טעימה ללא אפיה

עוגה קרה ללא אפיה
את המתכון לקחתי לפני 20 שנה ממדור לאישה-עוגת השבוע...


עוגה פשוט מושחתת-3 שכבות של עונג

ביסקויטים-שכבה ראשונה
מוס שוקולד עשיר-שיכבה שניה
קצפת מתוקה-שכבה שלישית

  

תבנית מרובעת בגדול 35*25 או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

החומרים
-----------
לבסיס:
100 גרם ביסקויטים פתי בר או בסיס של עוגת טורט
רבע כוס יין מתוק או קוניאק או חלב


למילוי
------
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם מרגרינה או חמאה
חצי כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
תמצית רום מעט (אפשר לוותר)
חצי כוס אגוזים


לציפוי
-----
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
חצי כוס אגוזים גרוסים או סירופ שוקולד במקום

ההכנה
---------
מסדרים את הביסקויטים או את עוגת הטורט (שהיא שכבה דקה) בתבנית, מרטיבים אותם ביין או בקוניאק(לאוהבי טעם אלכוהולי) או  בחלב...

שוברים את השוקולד לחתיכות, שמים בסיר בינונית ,מעל סיר עם  מים רותחים מוסיפים את המרגרינה או החמאה ושופתים על להבה נמוכה
בוחשים עד שהשוקולד והחמאה/מרגרינה נמסים
מצננים
מוסיפים את החלמונים ואת תמצית הרום ובוחשים במהירות 

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה מוסיפים את חצי כוס הסוכר ומקציפים  עד שמתקבל קצב יציב וחלק

מוסיפים את הקצף לתערובת השוקלד ומבליעים אותה היטב בתנועות עטיפה מוסיפים חצי כוס אגוזים ,ומבליעים בתערובת בתנועות עטיפה.
שופכים על הביסקויטים/הטורט את מוס השוקולד ומשטחים
משהים במקרר למשך כשעה  שהמוס יתייצב

מקציפים במערבל חשמלי את השמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה
מצפים את עוגת המוס ומפזרים למעלה חצי כוס אגוזים או אפשר סירופ שוקולד במקום
להשהות במקרר להתייצבות מוחלטת 

להגיש קר מאוד 

יום ראשון, 26 ביולי 2015

כוסברה-לאהוב או לא לאהוב זאת השאלה ומתכון טעים לעוף בכוסברה

מודה ..אני מאלה שמאוד אוהבים כוסברה
שמה ו בקציצות, בעיסת הפלאפל ובסחוג..
אז למה הרבה שונאים ??.!!

כוסברה או בשפה העברית גד השדה מאופיינת בטעם עז, שגורם לרתיעה
אי אפשר להישאר אדיש לריח ולטעם, ולכן או שאוהבים אותו או ששונאים..

אז לפני שאתם מוצאים את הכוסברה מתפריטכם כמה עובדות, שאולי יגרמו לכם לשנות את דעתכם





*כוסברה מעוררת תיאבון
*כוסברה מכילה כמויות גבוהות של ברזל, מצויין לאנשים אנמיים
*כוסברה מכילה גם מקור מצויין לאשלגן, לבטא קורטן וחומצה פולית
*כוסברה מפחיתה כולסטרול רע בגוף, ובכך מצמצמת את הסיכון  לחלות  במחלות לב וכלי דם


תרופות סבתא

-------------
לכאבים בפה-יש לגרגר כמה פעמים ביום חליטות של מי כוסברה
אכילת כוסברה מסייעת בהפסקת השילשולים ובבעיות מעיים
אכילת כוסברה כמה פעמים ביום מפחיתה לחץ דם



קבלו מתכון לעוף בכוסברה טעים מאוד

את המתכון קיבלתי מחבר לקבוצת אוכל אחרת, מור איבגי
מאז שאימצתי את המתכון הוא מככב אצלי ..




מצרכים:
---------
4-5 כרעיים מפורקות -
1 צרור כוסברה (קצוצה) -
1 בצל גדול (קצוץ גס) -
1 כפית שום כתוש -
1/4 כוס מים -
1 כפית כורכום -
פלפל שחור,
מלח,
אבקת מרק -
1 כף דבש ,
1 כפית פפריקה מתוקה



אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים
לכסות ולשמור במקרר לשעה אחת.
לסדר בתבנית לכסות בנייר אלומיניום ולאפות בחום של 200 מעלות רבע שעה
לאחר מכן להוריד ל170 ,30 דקות עד להשחמה., עשר דקות אחרונות להסיר רדיד אלומיניום בתאבון 


יום שישי, 24 ביולי 2015

אסטמה של העור-וקרם בפנטן שעזר לנו מאוד

הבת שלי ארבל סובלת מאסטמה של העור...
7 שנים של סבל..מגיל חודש אובחנה..ואצלה הדרגה ממש חמורה...
יש שנים שזה פחות חמור..יש תקופות שזה מתגבר(במיוחד שהיה את מבצע צוק איתן,
אסטמה של העור נגרמת בין היתר גם בגלל לחץ נפשי..
היה לה שיפור ניכר תקופה ארוכה...במיוחד בחורף.
ואז הגיע הקיץ..האבק...הכלור בבריכה..איך אפשר להגיד לילדה קטנה לא להכנס לבריכה..(כלור מזיק מאוד לאסטמה של העור)
ועכשיו עם השיפוץ שאנחנו עושים בבית...העור שלה נראה ממש במצב חמור..האבק מזיק לעור ומחמיר עם אסטמה של העור.
ולי נמאס עם כל משחות הסטרואידים...זה בהחלט עוזר אבל ממש מזיק לבריאות....
לכן קיבלתי להתנסות מהרופא בגלל מצבה במוצר חדש-בפנטן קרם להקלת הגרד..ללא קורטיזון ..הקרם מקל על הגרד והאדמומיות..
הקרם בניגוד לקרמים אחרים הוא קליל, ולא שומני כמו אלוקום...
נספג מהר בעור ולא מלכלך 
התכשיר מיועד גם לתינוקות
@#בפנטןגרד


עכשיו תסתכלו בתמונות ותראו את השיפור הניכר אחרי שבוע של מריחה
כבר הילדה כמעט ולא מגרדת ופוצעת את העור עד זוב דם

----------------------------------------------------------------------------------------------

ככה העור של הבת שלי נראה כשהמצב ממש חמור
במיוחד שאני חוטאת, ומסבנת אותה עם סבונים שמכילים מרכיבים קוסמטיים


לאחר שבוע של מריחת הקרם  -בפנתן "קרם להקלת הגרד 
והפסקת אמול, בלנאום וכל סבון קוסמטי
שטיפת העור רק במים








יום חמישי, 23 ביולי 2015

פיתות בסיר גריל-צעד אחר צעד


מאז שקניתי את סיר הגריל בשוק רמלה לוד..מכינה בו פיתות, פיתות זעתר ואפילו עוף בגריל
ממליצה לכם לקנות...מכשיר מאוד שימושי..

קבלו מתכון לפיתות מדהימות...





החומרים
--------
חצי ק"ג קמח
3/4 כף שמרים יבשים
2 כפיות  סוכר
כפית מלח
כף שמן 
כוס ורבע מים פושרים..(אם צריך עוד להוסיף עוד מעט מים פושרים)



לשים את הקמח בקערת מיקסר
לעשות גומה
לשים בגומה את השמרים ואת הסוכר ומעט מים פושרים ולתת לתסיסה 5 דקות
לאחר מכן לפזר בצדדים את המלח, והשמן
וללוש לבצק .
הבצק צריך להיות רך וגמיש
לקחת את הבצק לפזר על המשטח מעט קמח ולהמשיך ללוש

להתפיח תפיחה ראשונה -לקחת את הבצק לעטוף בניילון נצמד ולהתפיח שעה.


לאחר שעה-לחלק לכדורים, תשאירו רווחים בין כדור לכדור מאחר וזה  תופח
לקחת ציפית או סדין לפזר קמח ולשים את הכדורים 




---------------------------------------------------------------------------------

לתת תפיחה שניה 20 דקות
כך הבצק נראה אחרי שתפח 20 דקות


---------------------------------------------------------------------------------
לפתוח עם הידיים או לרדד עם מערוך כל כדור.לא לרדד דק מדי..עובי בינוני
לכסות את הפיתות בסדין נוסף ושוב תפיחה של 20 דקות נוספות









לחמם סיר גריל חשמלי
החלק העליון זה הגוף החימום





לפדר מעט את קרקעית הסיר בקמח..ולהכניס פיתה ראשונה..
כל פיתה שמוכנה מכניסים בצק חדש
חייב להשגיח פה כי תוך 50 שניות הפיתה מזהיבה וחייב להפוך, אחרת ישרף


כל פיתה שיוצאת מהסיר, להרטיב ידיים למרות שחם להרטיב אותה קלות עם ידיים מעט רטובות  להכניס לתוך נייר או אפילו ציפית נקיה ללא ריח מרכך  לשמירת הטריות
כך נעשה עם כל פיתה ופיתה

בהצלחה




אולי יעניין אותך גם איך להכין פיתות זעתר עולמיות
לחץ על הקישור


http://cochav72.blogspot.co.il/2015/04/blog-post.html

יום חמישי, 16 ביולי 2015

סלט חצילים פיקנטי עם גמבות ועגבניות


יש לי חולשה לסלטי חצילים ובמיוחד לסלט הזה
אני יכולה לאכול ממנו כמויות..הוא כל כך טעים, פיקנטי..מבטיחה לכם שלא תפסיקו לאכול ממנו
ואם כבר עשיתם אותו, מבטיחה לכם שיותר לא תקנו את כל סלטי חצילים התעשייתיים מהסופר







קבלו מתכון טעים שלמדתי מחברתי הטריפוליטאית



6 עגבניות חתוכות
2 גמבות-לחתוך לרצועות
פלפל ירוק חריף, לחתוך לרצועות דקות
חציל אחד , לחתוך לעיגולים(אני לא מקלפת)
שום
מלח
מעט כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מעט שמן

לאדות בסיר את העגבניות,הגמבה שחתכנו, הפילפל החריף,שום חתוך לעיגולים להוסיף רבע כוס מים, עד שרוב המים מתאדים..

להוסיף פפריקה מתוקה , מעט פפריקה חריפה וכמון לפי הטעם..
לזרזף שמן..ממש מעט

במקביל לטגן את החצילים שחתכנו לעיגולים בשמן, עד שמזהיב

לאחר שספגנו משאריות השמן להוסיף את החצילים לרוטב שהכנו
לערבב ולבשל על אש קטנה עד שנהיה סלט/ריבה(הגמבות צריכות להיות רכות, החצילים כמעט ולא נשארים שלמים..








זיתא-סדרת הזיתים האיכותיים עכשיו בסופר

עוד שהייתי קטנה תמיד אמרו לי אסור לאכול יותר מ8 זיתים
האמונה אומרת שזה דופק את הזיכרון...
חלק טוענים שזה שווה ערך לביצה אחת ולכן צריך לאכול רק 8 זיתים
אבל אני חולת זיתים..יכולה לאכול אותם כמו גרעינים..ומי מקשיב בכלללל
בדרך כלל אני קונה זיתים בקופסאות שימורים ולעיתים רחוקות במשקל בסופרמרקט
אז זיתא הביאה לי לבדוק, לטעום ולחוות דיעה בסידרת הזיתים החדשה שלהם שהיא השיקה בקופסאות מיוחדות עם שימוש חוזר, אני בחרתי 3 סוגים
זית ירוק בתיבול פיקנטי-בשמן זית כתית המעולה שלהם
זית- ירוק בתיבול איטלקי-בשמן זית כתית מעולה
וזית ירוק בתיבול גלילי-
כמון שניערתי את הרוטב כמו שמצויין על האריזה
האריזה מאוד נוחה קלה לפתיחה..העיצוב של הקופסא מאוד מרשים ומגרה
הזיתים טעימים מאוד, במיוחד אהבתי את התיבול האיטלקי
הזיתים לא נופלים באיכותם מהזיתים שיש במעדניה...הם לא רכים מדי כמו בקופסאות שימורים
ממליצה בחום, למי שמארח, סתם בצפיה במשחק כדורגל, כנישנוש לצד בירה...
עכשיו יש מבצע 2 קופסאות ב15 ש"ח (כל קופסא 215 גרם)
@‫#‏לאיכולבלי‬ ‫#‏זיתים‬ ‫#‏זיתא‬








יום רביעי, 15 ביולי 2015

יוגורט "מולר" -100אחוז רכיבים טבעיים ומתכון ליוגורט בריאות עתיר ברזל, סידן ווטימינים-מצויין לנשים מניקות ולא רק...


הכירו את האריזה המחודשת של יוגורט מולר נטורל
היוגורט הטעים והמוכר...ועכשיו באריזה חדשה
 היוגורט BIO לבן טעים והכי חשוב במרקם קרמי מושלם..




מצויין עם תוספת של גרנולה, פירות טריים או פירות יבשים. לארוחת בוקר מזינה או נשנוש בין הארוחות.


קבלו מתכון ליוגורט בריאות..כשאני מרגישה חלשה, בלי כוח -אני מכינה אותו
את המתכון הזה גיליתי לפני 25 שנה
לאודטה דנין היה טור בידיעות אחרונות ששם כתבה על מתכונים, עצות ושאר דברים חשובים
יש לציין שאת ההשראה שלי לבלוג קיבלתי ממנה

לערבב:
---------
150 גרם (מיכל) יוגורט "מולר נטורל" 2.8 אחוז/ אפשר גם 1.7% אחוז
להוסיף תפוח עץ גדול שחתכנו לקוביות עם הקליפה כמובן,
3 משמשים מיובשים שחתוכים לרצועות דקות
6-10 שקדים רגילים עם הקליפה שחתכנו כל שקד ל3 פיסות
2 כפיות שטוחות דבש או סילאן
ולאכול בהנאה


היוגורט הזה מעולה לנשים מניקות-מעשיר את החלב
מפוצץ בברזל, סידן, ויטמינים
ובעיקר נותן כוח ושובע...






יום שלישי, 14 ביולי 2015

east-חוויה תאילנדית מושלמת


לפני כשבוע הוזמנתי עם מס' מצומצם של בלוגרים לחוות, לבקר ובעיקר לטעום מהמסעדה התאילנדית east.
המסעדה הוקמה לפני כחודשיים, ברחוב המרכזי במרחק הליכה קצרה מקניון הזהב בראשון לציון....
זה לא היה מפתיע שבחרו לפתוח בראשון לציון,מאחר והעיר הפכה לממלכה קולינרית וקהל רב מרחבי הארץ מגיע לבלות ולאכול בעיר

אני...מעולם לא אכלתי אוכל תאילנדי ...תמיד חששתי מאוכל חריף ושלא אתחבר אליו
ואני הלכתי....והוקסמתי..עברתי חוויה קולינרית מדהימה..שעד עכשיו שאני נזכרת במה אכלתי הריר נוזל לי...




בeast תמצאו מטבח תאילנדי אותנטי בניצוחו של השף הותיק לאון אלקלעי, עם שיתוף פעולה של השף התאילנדי פאט
שניהם יצרו  ופיתחו שלל טעמים שמותאמים לחיך הישראלי....
התפריט רחב  מאוד ומכיל מעל 40 מנות....ויש אפילו מנות טבעוניות...

החוויה בEAST לא מתסכמת רק באוכל , אלא ממשיכה בעיצוב המסעדה ובאווירה התאילנדית
אפילו צוות הטבחים התאילנדיים עובדים במרץ דרך המטבח החשוף והפתוח  לעיני הלקוחות.



האירוח  היה לבבי ומסביר פנים.

תחילה הוגש לנו משקה מרענן וטעים...שילוב של תה תאילנדי קר ..כל כך אהבתי את הטעם שהזמנתי 3 כוסות






לאחריו הוגש לנו סלט פאפאיה מיוחד וחריף...בהתחלה החריפות ממש מורגשת, אבל אי אפשר להפסיק לאכול מהסלט הזה
הסלט נקרא סום טאם-מורכב מפאפאיה ירוקה, שעועית ירוקה, גזר ועוד ברוטב תאילנדי חריף...
אוי כמה שהיה לי טעים הסלט הזה



ואז בקצב של 10 דקות הונחו על השולחן עוד ועוד מטעמים מיוחדים וטעימים פשוט ללקק את האצבעות

נאן טוק -סלט אנטריקוט מעושן שלווה עם אורז תאילנדי.-נתחי אנטריקוט, בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה ונענע שנתנו רעננות למנה
את הסלט הזה אפשר לבחור גם לא חריף....אבל ממליצה לכם לנסות את החריף 



ואז הגענו למנות העיקריות
הראשון היה מטממואן - זה היה פשוט אלוהי...המנה מורכבת  מנתחי פרגית בציפוי טמפורה , עם קשיו בצל לבן סלרי ,שאטה שמוגש עם רוטב תאילנדי מתקתק..אוי כמה שאהבתי את המנה המיוחדת הזו

לאחריו המנה שלא הפסקנו להלל -ניר פט-פט, רצועות בקר בחלב קוקוס וקארי עם שעועית ירוקה..וכל מילה נוספת מיותרת..
זה היה פשוט טעים...ומושלם...

גם הדג דניס שהוגש לנו  שחה באותו רוטב, וששאלתי מה פירוש המונח פט-פט הוסבר לי שהפירוש חריף..
הרוטב הזה מתאים כאחד גם למנה בשרית וגם לדג..פשוט רוטב מהמם.. 


בשלב הזה הוגשו עוד מנות מיוחדות כמו פאד פתאי,מנה מוכרת ואהובה.
ופאט סיוי -איטריות אורז רחבות עם כרוב סיני
.הכל היה טעים...ומיוחד...חוויה קולינרית מדהימה





למרות שהייתי מפוצצת הוגש לנו לבסוף הקינוח היחיד כרגע במסעדה, טפיוקה-קינוח שמורכב מפירות העונה מערמוני מים על בסיס חלב קוקוס -       זה היה קליל וערב לחיך...וטעייים




אז אם אתם מחפשים פנינה קולינרית חדשה
במחירים נוחים וגמישים
ומנות שמבוססות על חומרי גלם טריים
רוצו לeast


east
-----
סחרוב 26 ראשון לציון
03-5222550
א-ה 12-23:00
מול קניון הזהב
המסעדה לא כשרה

יום שישי, 10 ביולי 2015

קציצות חמאר בשתי גרסאות צמחונית ובשרית

יום שישי אצלנו בצהרים אוכלים קציצות מטוגנות...מן מסורת שכזו
אין כמו לקחת חלה טריה או פיתה גדולה לדחוס לשם קציצות , לשים למעלה מטבוחה  חריפה ולהתענג על כל ביס

פה אלמד אתכם שתי גרסאות



גירסה ראשונה
**************************************



4 תפוחי אדמה בינוניים לבשל עם הקליפה עד שיהיו  רכים  מספיק
2 גזרים לבשל ביחד עם התפו״א
בצל אחד קצוץ לקוביות קטנות
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה

אופן ההכנה
בקערה למעוך את תפוחי האדמה כמו לפירה, את הגזר לחתוך קוביות ולהוסיף לקערה
להוסיף פטרוזיליה,
לתבל במרק עוף ,מעט מלח ,פלפל שחור לפי הטעם רבע כפית כורכום ומעט כמון
לערבב הכל לטעום אם חסר תבלינים, זה הזמן להוסיף
להוסיף ביצה אחת ולערבב להכניס למקרר לחצי שעה 
להכין קציצות עגולות
להכין 2 צלחות , צלחת אחת של קמח .(.אני משתמשת בקמח מצה בפסח )
אחת של ביצה עם מעט מים
להכין קציצות מעוגלות למעוך קצת לצורת אליפסה לטבול קודם בקמח  מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה ולטגן במחבת בשמן חצי עמוק..
שמשחים צד אחד להפוך לצד שני
להוציא ולספוג עודפי שמן

2. קציצות תפוחי אדמה עם בשר טחון
****************************
3 תפוחי אדמה בינונים , לבשל עם הקליפה עד שיהיו רכות מספיק
רבע צרור פטרוזיליה
150 גרם בשר טחון
1 ביצה
תבלינים: מלח, פלפל, רבע כפית כורכום, רבע כפית כמון ומעט אבקת מרק

למעוך את תפוחי האדמה  לפירה להוסיף את הבשר הטחון
להוסיף ביצה  ואת התבלינים
לערבב היטב לתערובת אחידה . להכניס למקרר לחצי שעה
להכין  2 צלחות אחת של קמח או קמח מצה
צלחת שניה של ביצה מעורבבת עם מעט מים
להכין קציצות לטבול קודם בקמח מכל הצדדים ולאחר מכן בביצה
לטגן במחבת בשמן חצי עמוק
שמשחים צד אחד להפוך לצד השני

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קציצות תפוחי אדמה עם בשר הטחון










יום רביעי, 8 ביולי 2015

20 עצות לשימוש בחומץ וטיפ איך להביא בנות לעולם


מודה..לא אוהבת חומץ
משהו בריח, ובטעם לא מדבר אליי...אפילו מלפפונים כבושים קונה במלח, ובסלט לא תראו אותי שמה חומץ
אבל אני מחזיקה חומץ בבית כי יש בו הרבה סגולות ושימושים....ואפילו תרופות סבתא מתבססות על החומץ
ואל תספרו....אבל  בזכות החומץ...נולדו לחברות שלי בנות ועל זה נדבר בסוף הפוסט

חומץ למי שלא יודע מכיל חומצה אצטית בריכוז של 4-6 אחוז
ובנוסף מכיל ויטמינים, מלחים ומינרליים
עוד מימים ימימה השתמשו בחומץ לניקוי, לריפוי בעיות בריאות
וגם אני אימצתי 

רוב העצות פה נוסו על ידי ונחלו הצלחה


1. הורדת חום- לקחת כמות שווה של חומץ ומים, לטבול זוג גרביים ולגרוב אותם
   אבל-חייב למהול עם מים לא לשים חומץ ישירות על הגוף מחשש לכוויות
2. הורדת חום- לערבב כמות שווה של חומץ ומים                                                                 לטבול ברטיות בד  להניח על המצח
3. הורדת חום- לשפןך באמבטיה חצי כוס חומץ ולשכב במים הפושרים
4. בחילות- חומץ תפוחים - כפית של חומץ תפוחים  בתוך כוס מים עוצר                             בחילות
5. דלקות בדרכי השתן- חומץ תפוחים יעיל במניעה של דלקות בדרכי השתן   -          שימו  2 כפיות  בכוס מים ולשתות פעמיים ביום
6. עקיצות  של יתושים- למרוח חומץ עם צמר גפן על איזור העקיצה
7  מונע זיהומים ופטריות בציפורניים
8. שתיית 2 כפות של חומץ לפני הארוחה מביא לירידה מתונה במשקל..
    מחקרים מראים כ800 גרם יורד בחודש
9. משפר את הבריאות הכללית
10 מריחת חומץ מדולל  בעזרת צמר גפן מרגיע כוויות שמש
11. טיפול עשרת אלפים למכונת כביסה..-לשפוך למכונת כביסה ריקה חצי בקבוק         חומץ  להפעיל את המכונה על תוכנית 60 מעלות, תוכנית ארוכה.,                       מובטח לכם ניקיון יסודי בגומיות ובחלקי התוף
12. רוצים מגבות רכות ונעימות- חצי כוס חומץ בתא שמיועד למרכך כביסה               הכביסה  יוצאת נעימה, לבנה אל דאגה אין ריח של חומץ
13. ניקוי מיקרוגל- לשים בצלוחית חומץ מדולל במים-ולהפעיל לדקה האדים             שיצאו יגרמו  שליכלוך יוסר, לנגב במטלית
14. הסרת שומנים מהכיריים- לשפוך חומץ, לתת לזה לתסוס 5-7 דקות ולנגב
15. שטיפת רצפות- לשפוך כוס חומץ בדלי עם חומר לניקוי  ריצפה -הריצפה                                  תהיה מבריקה
16. כינים- לערבב כמות שווה של חומץ עם שמן בצינצנת לסגור                                        במכסה-לערבב היטב, לעסות את השיער ,                                                      להמתין 10 דקות  ולחפוף כינים סולדות מהחומץ וימותו
                  כנ"ל ביצי הכינים
17. הבגדים שכבו הרבה זמן בארון ויש להם כתמים צהובים?-תשרו את הבגד             במים פושרים שמהלנו עם חומץ לחצי שעה ואז לכבס רגיל
18. ניקוי אבנית מקומקום חשמלי- לשפוך חומץ בתוך הקומקום, להפעיל את             הקומקום האבנית תוסר...לשטוף במים קרים
19. אסלה- כוס חומץ לתוך האסלה להמתין רבע שעה ולשפשף במברשת
20. ניקוי חלונות או זגוגיות של רכב-חומץ מדולל במים, לשים בבקבוק                      שפריצר..ולנקות עם עיתון

ועכשיו לטיפ שהבטחתי
---------------------
אני לשמחתי לא הייתי צריכה להתערב בנושא של איך להביא בנים או בנות לעולם, מאחר ויש לי 2 בנים ובת
אבל יכולה להבין נשים שיש להם 3 בנים ורוצים את המין השני
או אישה שיש לה 4 בנות ורוצה בן
קבלו מתכון שעבר בין חברות..מי שעשתה בדיוק את המתכון יצא לה בת   אחרי  בנים
את המתכון הזה קיבלה חברה שלי מפרופסור ידוע לגניקולוגיה שאת שמו לא אזכיר 

לקחת בקבוק  מים מינרליים קטן(500 מ"ל) לשים בו כמות שווה של מים וחומץ

לקחת מזרק רגיל...
יום לפני הביוץ ללכת לאמבטיה ולהזריק לנרתיק את כל הבקבוק.. למלא את המזרק בנוזל ולהזריק לתוך הנרתיק
חלק מהנוזל כמובן ישפך החוצה אבל מה שיכנס לנרתיק, ישנה את הסביבה לסביבה חומצית 
ובכדי לעשות בנות-חייבים סביבה חומצית
לא לשטוף ולא להתקלח
אחרי שסיימנו את כל הבקבוק ללכת לשכב עם הבעל..לא להגיע לאורגזמה
ובהצלחה...

אה...ואל תשכחו להזמין אותי לבריתה...  



זה הפוסט ואין לי שום אחריות עליו זה בגדר המלצה שחברה סיפרה לי

יום שני, 6 ביולי 2015

מרק אפונה טריה/קפואה וירקות

הילדים שלי שונאים ירקות...במיוחד הבכור שמוכן לאכול רק עגבניות שרי
ואני...מכינה להם מרקים ושמה את כל הירקות שהם שונאים..ששש אל תגלו להם
במרק הזה יש גזר, ירק שהוא לא מעלה על הדעת לאכול אותו...פשוט החליט שהוא שונא.. וקישוא-אם ישמע..אוי ואבוי





כוס וחצי ספלי אפונה טריה או קפואה
3 שיני שום, חתוך לעיגולים
גזר אחד גדול-חתוך לעיגולים דקים
2 תפוחי אדמה בינוניים- חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא קטן  חתוך לקוביות קטנות

תבלינים:

פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף-ניתן לוותר
 כורכום-חצי כפית
מעט כמון- חצי כפית
תבלין צילי חריף לפי הטעם
ההכנה
-------
לשים בסיר 2 כפות שמן
להוסיף את הגזר ולטגן עד שמשנה את צבעו
להוסיף את השום ולערבב
לטגן ביחד 2 דקות זהירות לא לשרוף את השום
להוסיף את הירקות ולהמשיך לטגן 5 דקות
להוסיף את האפונה הקפואה ולערבב עוד כמה דקות
להוסיף מים רגילים המים צריכים לעבור את הירקות ועוד קצת
לבשל עד לרתיחה
שרתח להוסיף את התבלינים לערבב היטב
להנמיך אש ולבשל עד שהירקות רכים בערך 25 דקות
לטעום..אם חסר תבלינים זה הזמן להוסיף
 לטחון  את המרק אבל להשאיר מעט אפונה וירקות



יום שישי, 3 ביולי 2015

ספגטי בלונז לילדים סרבנים


נכון זה לא בדיוק בלונז אמיתי
כי בבלונז יש גזר, ועגבניות ולפעמים גם יין והוא מתבשל שעות
קבלו מתכון שילדים אוהבים, אפילו ילדים בעייתיים כמו שלי חיסלו את הצלחת..ככה אני רגועה שהם מכניסים בשר לפה)

אפשר גם בסגנון הזה...הכנתי 2 סגנונות





.ספגטי/מקרונים שיש עליהם פתיתי בשר טחון שבושל ברוטב טעים





החומרים
--------
חבילת מקרונים /ספגטי ברגים/ביסלי שהכנו מראש וסיננו. לא לשטוף במים
3-4 כפות  שמן
חצי קילו בשר טחון אני משתמשת ברבע בשר טחון בקר+רבע בשר כבש טחון זה עושה טעם מיוחד
שום-3 שיני שום גדולים
3 כפות גדושות רסק
חצי כוס מים רותחים
אורגנו לפי הטעם-בערך חצי כפית
מלח
פלפל
אבקת מרק עוף

ההכנה
-------
לצקת שמן במחבת רחבה
לטגן את הבשר טחון עד שמשנה את צבעו ונהיה פירורים
להוסיף את השום שכתשנו ולערבב עם כף עץ
לאחר מכן  להוסיף אורגנו לערבב
להוסיף 3 כפות רסק ולהמשיך לערבב
להוסיף מים רותחים בערך חצי כוס
לבשל מס' דקות
לתבל במלח, פלפל שחור ואבקת מרק עוף לפי הטעם
ולבחוש
להביא לרתיחה
שרתח להוסיף את הספגטי שסיננו
להמשיך לבשל 5 דקות, על מנת 
שהספגטי יספוג את הטעמים .



===============================================
המקרונים לאחר שסיננו ולא שטפנו במים



הרוטב מוכן במחבת








מיזוג הספגטי  עם המקרונים


.

יום חמישי, 2 ביולי 2015

פאי פקאן מטריף


פאי אגוזים עשיר על בסיס בצק פריך
עוגה מרשימה וטעימה מאוד


החומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ

לבצק
------

1 חבילה (200 גרם) מרגרינה בטעם חמאה קרה (אפשר גם חמאה
2 כוסות קמח
6 כפות סוכר
1 ביצה

למלית
------
3 ביצים
5 כפות סוכר (70 גרם)
קמצוץ מלח
100 גרם שמנת מתוקה או צמחית מוקצפת
125 גרם סירופ מייפל
מעט קינמון
250 גרם אגוזי פקאן טחונים
15 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

לציפוי
------
100 גרם אגוזי פקאן יפים וחצויים
2 כפות ריבת משמש מומסת (ישמש אותנו לזיגוג)

ההכנה
------
מפוררים את המרגרינה או החמאה לתוך הקמח עד שנוצר מרקם של פירורים
מוסיפים סוכר ואת הביצה ומערבבים, עד שנוצר בצק.
עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים לילה במקרר
משמנים תבנית פאי מרדדים את הבצק, מניחים בתבנית ומאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.

מקציפים במערבל את הביצים, הסוכר וקמצוץ המלח, עד שהתערובת תפוחה ובהירה
מורידים את המהירות ומוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת, את הסירופ מייפל, הקינמון והחמאה המומסת
מנמיכים את עוצמת ההקצפה עד למינימום ומוסיפים את הפקאנים הטחונים

משטחים את המלית על הבצק ומקפיאים כשעתיים

אחרי שעתיים מסדרים יפה את שכבת הפקאנים מעל המילוי.
מחממים תנור ל180 מעלות ואופים 30-40 דקות
אחרי שהעוגה מוכנה מזגגים בריבה שהמסנו