יום שני, 6 ביולי 2015

מרק אפונה טריה/קפואה וירקות

הילדים שלי שונאים ירקות...במיוחד הבכור שמוכן לאכול רק עגבניות שרי
ואני...מכינה להם מרקים ושמה את כל הירקות שהם שונאים..ששש אל תגלו להם
במרק הזה יש גזר, ירק שהוא לא מעלה על הדעת לאכול אותו...פשוט החליט שהוא שונא.. וקישוא-אם ישמע..אוי ואבוי





כוס וחצי ספלי אפונה טריה או קפואה
3 שיני שום, חתוך לעיגולים
גזר אחד גדול-חתוך לעיגולים דקים
2 תפוחי אדמה בינוניים- חתוך לקוביות קטנות
1 קישוא קטן  חתוך לקוביות קטנות

תבלינים:

פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
כף אבקת מרק עוף-ניתן לוותר
 כורכום-חצי כפית
מעט כמון- חצי כפית
תבלין צילי חריף לפי הטעם
ההכנה
-------
לשים בסיר 2 כפות שמן
להוסיף את הגזר ולטגן עד שמשנה את צבעו
להוסיף את השום ולערבב
לטגן ביחד 2 דקות זהירות לא לשרוף את השום
להוסיף את הירקות ולהמשיך לטגן 5 דקות
להוסיף את האפונה הקפואה ולערבב עוד כמה דקות
להוסיף מים רגילים המים צריכים לעבור את הירקות ועוד קצת
לבשל עד לרתיחה
שרתח להוסיף את התבלינים לערבב היטב
להנמיך אש ולבשל עד שהירקות רכים בערך 25 דקות
לטעום..אם חסר תבלינים זה הזמן להוסיף
 לטחון  את המרק אבל להשאיר מעט אפונה וירקות



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה