יום רביעי, 3 ביוני 2015

מג'דרה חומה..בטעם של מסעדה ערבית


המג'דרה שלי בצבע חום ולא לבנבנה כמו שהרבה מכירים..
הסיבה-- משתמשת במי הבישול של העדשים שהורתחו....מי הבישול הפכו להיות חומים, עם הרבה מאוד ויטמינים
הטעם מאוד דומיננטי בדיוק כמו במסעדות הערביות







החומרים
---------
כוס עדשים חומים/ירוקים לשטוף כמה פעמים, לשים בסיר עם מים ולהרתיח רבע שעה
לסנן ולשמור את המים החומים.

2 כוסות אורז -לנקות ולשטוף ולסנן

בצל גדול קצוץ 

תבלינים: מלח, חצי כפית מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית-פפריקה אדומה, כפית כמון

ההכנה
--------
לטגן בשמן את הבצל עד שנהיה זהוב.
להכניס את העדשים שסיננו, את המלח ואת כל התבלינים..
לתת להיטגן כמה דקות
למלא את הסיר במי הבישול שסיננו מהעדשים, שיכסה את העדשים וקצת מעל
לתת לרתיחה שהסיר מכוסה במכסה
כשרתח, להכניס את האורז ולערבב שוב
לתת שוב לרתיחה, שרתח לכסות את הסיר, להנמיך לאש נמוכה..
אחרי 10 דקות לבדוק אם חסר מים להוסיף מים רותחים..
לבשל עד שהמים מתאדים והאורז רך
לבדוק אם חסר מלח, וזה הזמן להוסיף. לערבב

לטגן בשמן במחבת  הרבה בצל שחתכנו לעיגולים עד שהבצל זהוב ורך

הצעת הגשה: לשים מג'דרה בצלחת ולערום הרבה בצל

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- העדשים אחרי שסיננו מהמים





מי העדשים ששמרנו בצד




שלב התבלינים לפני ששמים את מי הבישול




4 תגובות:

  1. תודה על המתכון כמה בצל לטגן עלן מנת להוסיף למגדרגה מעל?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מטגנת 2 בצלים גדולים אוהבת בצל מטוגן מעל

      מחק
  2. כמה מים צריך להרתיח עם העדשים?

    השבמחק
  3. אני מטגנת 2 בצלים עד שיהיה חום. מחצית אני מוציאה כדי לפזר למעלה בהגשה

    השבמחק