יום שישי, 5 ביוני 2015

עוגת לייקח עם שידרוג קל


עוגת לייקח או עוגת ספוג...המתכון קיים  40 שנה, שסבתא שלי לימדה את אימא שלי וכך עבר לנכדה..
עוגה אוורירית מאוד מקורה מגרמניה..כמעט ואין בה שומן...
..את העוגה אני אופה בסיר פלא..אבל כל תבנית אחרת תצליח(לא בטוח שתהיה גבוהה כמו שיוצאת מסיר הפלא)
סיר פלא היה מאוד שמיש בשנות 50..
ההורים/הסבתות היו נוהגים לאפות את העוגות והפשטידות על הגז ,מכוסה,
היו שמים טבעת שהיה מבודד בין להבת הגז לסיר,וכן לספוג ולפזר את החום, כך שהעוגה לא תצא אפויה מדי באמצע ולא אפויה מספיק בשוליה.
אבל הבעייתיות שבעניין היה שאסור בשום פנים היה לפתוח את המכסה ולהציץ ולבדוק אם העוגה בסדר, אפויה.
אם פתחת-הרסת...
היום משתמשים בסיר פלא לאפיה בתנור, ללא מכסה
והמכסה משמש להפוך את העוגה..
ממליצה לקנות בשוק..סיר מצויין

קבלו מתכון לעוגה גבוהה מאוד, טעימה מאוד עוגת לייקח
אני חוצה את העוגה בגלל גובהה ל3 חלקים ושמה בכל חלק קצפת..
לפעמים אננס...או מצפה בקצפת ותותים
אפשר לצפות  את  העוגה הזו איך שמתחשק לכם

המתכון
--------
החומרים
-----------
5 ביצים מופרדות
2 כפיות סירופ לימון שדולל בכוס מים(לקחת תרכיז בטעם לימון ולמהול בכוס מים)
1 וחצי כוסות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

ההכנה
--------
להקציף חלבונים במיקסר או מערבל ידני במהירות גבוהה להוסיף לאט לאט רק כוס סוכר בהדרגה
להקציף עד שהקצף יציב ומוצק
לטרוף בקערה אחרת את החלמונים עם חצי הכוס הסוכר הנותרת ,עד שהצבע משתנה לצהבהב-לבן
להוסיף לבלילת החלמונים את השמן, מיץ הלימון ,הקמח ,אבקת האפיה וסוכר הוניל ולהבליע בעדינות בתנועות עטיפה.
להוסיף לבלילה הזו את קצף החלבונים לאט לאט גם בתנועות עטיפה שהקצף לא ישבר.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או מרובעת או לתבנית סיר פלא כמו בתמונה שלי
לאפות בתנור שחיממנו מראש 175 מעלות כ35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש


טיפ
יום אחד לא היה לי סירופ משקה בטעם לימון אז לקחתי סירופ אננס והוספתי כוס מים - יצא מעולה
ניתן להשתמש גם בסירופ בטעם תפוזים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה