יום ראשון, 31 במאי 2015

רולדה 4-4-4-4


רולדה של פעם...בדיוק כמו שהסבתות והאימהות שלנו הכינו.
למה היא נקראת ככה..כי כל המרכיבים (4 )וקל לזכור את המצרכים .
מאוד אוהבת את העוגות של פעם, הלא מתוחכמות, הפשוטות..
את העוגה הזו עושים בתבנית מרובעת שטוחה(של התנור).
ואז בסיום האפיה , אני עושה את מה שאימא שלי עשתה-לוקחת מגבת רטובה שסחטנו אותה, ופשוט פורסת אותה על העוגה..כך יהיה קל לגלגל אותה, והיא לא תתפרק.
אבל..כשאתם משתמשים במגבת, תוודאו שאין עליה ריח של מרכך כביסה, זה יעבור לעוגה.

אפשר גם בלי מגבת רק להסיר בעדינות את נייר האפיה ולגלגל





החומרים לטורט
------------------
4 ביצים גדולות
4 כפות סוכר גדושות
4 כפות קמח תופח גדושות
4 כפות שמן גדושות

להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה.
לערבב את החלמונים עם השמן
למזג בעדינות בתנועות עטיפה את החלמונים לקצף .
להוסיף לאט לאט את הקמח לערבב הכל בתנועות עטיפה.
לשים נייר אפיה בתבנית מרובעת (התבניות של התנור) לשטח את התערובת , התערובת צריכה להיות אחידה לא חייב לפרוס על כל נייר האפיה לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות רבע שעה בערך לבדוק שמוכן....

כשהעוגה  אפויה להוציא מהתנור

להרטיב מגבת טוב טוב עם מים, לסחוט ולפרוס על העוגה, זה נותן גמישות אחר כך לגלגל אותה


קרם  וניל
------------


1 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 איסטנט פודינג טעם וניל
רבע כוס סוכר
2 כפות גדושות גבינה לבנה

להקציף הכל לקרם יציב

שהעוגה התקררה להסיר את המגבת ,ואת נייר האפיה בעדינות , למלא בקרם עשיר ולהתחיל לגלגל לרולדה

למעלה אני מורחת גם קרם..או שלפעמים מצפה בציפוי שוקולד

(שוקולד מריר שהמסתי במעט חלב)

בתמונה פיזרתי -אגוזי פקאן מסוכרים



קרם שוקולד
--------------
איסטנט פודינג בטעם שוקולד
200 מ"ל חלב
שמנת מתוקה
להקציף את המצרכים לקרם 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה