שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 17 ביולי 2025

חציל מטוגן בלי הרבה שמן

 עד שלא ניסיתי אץ הטיפ הזה לא האמנתי שאפשר לטגן חציל ושהוא לא יספוג  הרבה שמן בכלל

את הטיפ למדתי לפני 6 שמים מאהובה והבה 


לחתוך חציל לעיגולים

לפזר מלח 

לאחר מכן לשטוף ולספוג בנייר סופג שיהיה יבש


לוקחת קערה שמה

חלבון של הביצה (הלבן)

כף  חומץ

ומלח

מערבבת

חותכת חצילים..טובלת אותם בבלילה

והופ למחבת טיגון בשמן עמוק

החציל לא שווה את. השמן..

והןא לא ספוג בשמן 


וזו התוצאה





יום שבת, 12 ביולי 2025

עוגת לימון בחושה

 מוכן


 


עוגת לימון

בלי מיקסר

2 קערות

ומטרפה

זהו


קערה ראשונה

כוס וחצי קמח רגיל

שקית אבקת אפייה

חצי כפית מלח

לערבב הכל


קערה שניה

לגרד במגררת 3 לימונים 

לשים בקערה

לערבב עם כוס ורבע סוכר

עד,שהסוכר מעט לח


להוסיף שליש כוס מיץ לימון סחוט

3 ביצים לארג

חצי כוס שמן

3 כפות מים 

לערבב הכל לתערובת אחידה


להוסיף את תערובת הקמח

לערבב היטב שלא יהיו גושים

לשים נייר אפייה בתבנית

ולשפוך את התערובת

175 מעלות

תנור שחומם מראש

כחצי שעה או עד,שמוכן 





יום שלישי, 8 ביולי 2025

עוגיות מלוחות

 בעוגיות האלה אין ביצים בציפוי ולא שומשום

בעוגיות המלוחות האלה אין חמאה או מרגרינה


השומשום בתוך הבצק

והם ממש טעימות

תכפילו כמויות

מתכון של חגית פרגון


2 כוסות קמח

כפית אבקת אפייה

כפית שטוחה מלח

חצי כוס שמן

חצי כוס מים רגילים

3 כפות גדושות שומשום ששמים בתוך הבצק


בקערה לשים קמח מלח אבקת אפייה שומשום

ותערובת של מים ושמן ביחד שערבבנו

ללוש לבצק אחיד

לתת מנוחה של 10 דקות

לצור טבעות אן מקלות 

לאפות בתנור שחומם מראש

180 מעלות עד להזהבה.

לכבות תנור ולהשאיר להתקשות 








יום רביעי, 2 ביולי 2025

עג'ה לביבת קישוא

 


1 תפוח אדמה מגורר גס

1 קישוא  גדול מגורר גס


לסחוט היטב מהנוזלים

להוסיף

בצל ירוק קצוץ גס( אפשר רגיל)

שמיר קצוץ דק לפי הטעם

פטרוזיליה קצוצה דק

2 ביצים

לתבל

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כורכום

להוסיף כפית אבקת אפייה

לערבב היטב

לערבב היטב

לחמם מחבת בינונית  עם 2 כפות שמן

רק,שרותח להכניס את הבלילה למחבת

ליישר

לתת ללביבה להתבשל

כששחום מלמטה

צריך להפוך לצד השני

אני מעבירה את הלביבה לצלחת גדולה מאוד

לוקחת עוד צלחת מעל

והופכת

מחזירה את הלביבה למחבת

כשהצד השחום  למעלה

לבשל 5 דקות או עד שהמד למטה משחים








ארכיון הבלוג