שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 20 ביוני 2025

כנפיים בצ'ילי של ג'קי אזולאי


הכנפיים האלו מככבות אצלי בבית

הילדים אוכלים אותם כמו גרעינים

אני שיניתי מעט את המתכון של גקי

אצלה היא שמה רק צ'ילי חריף

אני מאזנת טעמים שלא יהיה חריף מדי 


8 כנפי עוף מנוקות מנוצות


למשרה 

רבע כוס צ'ילי מתוק

רבע כוס צ'ילי חריף

רבע כוס,שמן זית

2 שיני שום כתושות

3 כפות סוייה

פפריקה מתוקה לפי הטעם

מעט פלפל שחור מעט מלח


לערבב את כל החומרים בקערה

מוסיפים את הכספים 

מערבבים שהכל יכוסה ברוטב

שמים במקרר לפחות שעה

אין לכן זמן..15 דקות גם טוב


לשפוך לתבנית

לפזר שומשום


200 מעלות תנור שחומם מראש

חצי שעה












יום רביעי, 18 ביוני 2025

טרשי חמוצים עירקיים

 איך כמעט ארוחה אצלינו בלי חמוצים ליד

ועדיף שזה יהיה טרשי חרפרף

קבלו מתכון מדהים ששיר אמיר לימדה אותי


2 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים

2 גמבות אדומות או בצבעים חתוכים לרצועות

פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות כולל הגרעינים

חצי כרוב חתוך

פרחי כרובית

3_4 עלי דפנה

פלפל אנגלי 


לבלילה

4 כוסות מים

2 כוסות חומץ

כף וחצי מלח

1 כף תבלין קארי או תבלין בהרט לחמוצים


להרתיח בסיר

מים+חומץ+מלח

כשרותח  להןסיף קארי או תבלין לחמוצים 

אני שמתי בעבר תבלין גראם מסאללה של ההודים יצא טעים כל כך

להוסיף עלי דפנה ותבלינים 

לערבב 

לשים תחילה את הפלפל באדום, פלפל חריף וגזר

לתת רתיחה

כשרתל לשים כרוב וכרובית 

ולתת לזה לרתוח כ10 דקות 


כשמתקרר לשים בצנצנת או סיר מכוסה ולמקרר









עוף במלח

 עוף במלח

כמה פשוט כמה טעים

שגר ושכח לשעה וחצי



עוף במלח עם תפוחי אדמה וחתיכות בטטה גסות


לפזר מלח גס בלבד בשוליים 


את התפוחי אדמה לשטוף לשים שלמים לעשות איקס

להניח על המלח גס


בטטה מקולפת שלא תגע במלח 


את העוף לא להניח על מלח גס


לזרזף שמן זית

מעל העוף פפריקה

ולהכניס לתנור

200 מעלות

כשעה וחצי







ארכיון הבלוג