יום שישי, 14 ביוני 2024

צלי צלעות עם ירקות שורש

 אחרי 4 שעות

כשהגשתי לשולחן הבת המתבגרת התעלפה על הבשר ואמרה כמה טעים הוא

האמת חשבתי שלא יאהבו

זו פעם ראשונה שאני שמה סילאן

אך הבשר יצא כל כך טעים ונימוח רך כמו חמאה

מתכון כל כך מוצלח שהיה חייב להכנס לבלוג שלי





קרדיט תומר אומנסקי עם שינויים מעט שלי


החומרים

2 קילו נתח  בשר בשר מסוג צלעות. ככה לומר לקצב בשר צלעות( מספר 2 לדעתי)

3 בצלים כל בצל לחתוך לחצי

ראשי שיני שום..לחתוך לחצי מהאמצע

3 גזרים כל גזר,חתוך לחצי

8 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לחצי או לקוביות

(תומר שם גם כרישה שחתך כל חתיכה ל3 חלקים, שם גם עצמות מח  וגם פלפל אדום חריף מסוג צ'ילי

 אני ויתרתי )


מלח לפי טעם 

פלפל שחור

וחצי כוס סילאן


אופן ההכנה

נחמם מחבת  סוטאג או סיר שמתאים לתנור גם על אש גבוהה עד שעולה עשן..

שיהיה ממש חם

נמזוג 3 כפות שמן למחבת

ובנתיים נשטוף את נתח הבשר ונייבש אותו בנייר סופג 

נפזר מלח ופלפל שחור על כל אחד מצידי הבשר

ונשים במחבת

נצלה כל צד כמה דקות כדי לסגור את הבשר

נוציא את הבשר לצד.


נוסיף לאותה מחבת את הבצלים ומי שמשתמש בעצמות מול  זה הזמן גם להוסיף למחבת

נטגן את הבצלים מעט

עכשיו נחזיר את הבשר 

לסדר מסביב גזרים , תפוחי אדמה את השום שחצינו מי שהחליט לשים כרישה זה הזמן וגם את פלפל הצ'ילי  החריף האדום.

נמזוג מעל את הסילאן




נתבל בפלפל ומלח 

ונמזוג מים עד כיסוי 

לא להגזים עם המים אך שיעבור את הירקות

מי שרוצה יכול לתבל גם עם כמון או מעט חוואייג


להרתיח 

כשרותח לסגור אש

לכסות בנייר,כסף את התבנית/הסיר

ולהעביר לתנור ל150 מעלות 3 שעות

אחרי 3 שעות נסיר את נייר הכסף

נכון את התנור ל180 מעלות לעוד שעה שישחים 



ולהתענג בצלי טעים על מצע של אורז,או פירה

אבל באמת אין צורך בתבלינים נוספים








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה