יום חמישי, 13 ביוני 2024

טורטיה במילוי בשר טחון


טורטיה במלית בשר טחון

קרדיט למתכון :אילנית בניזרי 





מרכיבים:

חבילת טורטיות

חומרי המלית

1/2 קילו בשר בקר טחון

בצל קצוץ דק

חופן כוסברה קצוצה

½ כפית כורכום

כפית פפריקה

¼ כפית בהרט

מלח לפי הטעם 

¼ כפית פלפל שחור


לציפוי

ביצה טרופה 

כוס פירורי לחם מוזהבים עם שומשום


"דבק הסוגר את הטורטיה

כף גדושה קמח רגיל

כ1/4  כוס מים לדילול


הכנת המלית

נטגן בצל עם מעט שמן עד להזהבה, נוסיף את הכורכום והפפריקה ואת ,הבשר הטחון, בהרט,מלח,פלפל שחור והכוסברה ונערבב עם מזלג עד שהבשר משנה את צבעו ,נצנן את התערובת  אפדר לטחון בקוצץ מזון ב-3 פולסים


הכנת ה"דבק"

נכין קערה עם קמח ומים פושרים ונערבב למניעת גושים 


הרכבת הטורטיה

את הטורטיות נחמם כדקה במיקרוגל לריכוך

בקצה הטורטיה נניח כף מהמלית ונסגור בצדדים לכיוון המרכז ונגלגל לצורת רולדה, בקצה הרולדה נבריש "דבק" ונהדק.


כל טורטיה נבריש בבלילת הביצים ולאחר מכן נטבול בפירורי הלחם ונטגן בשמן על להבה בינונית משני הצדדים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה