יום שישי, 31 במאי 2024

נשיקות גירסה שניה

הידעתם שלהכין נשיקות זה קלי קלות?

אך צריך לדעת את הטכניקה 

מצורף מתכון שפורסם בקבוצת מעצבי עוגות מעוצבות ואני לא מחליפה אותו


4 חלבונים

250  גרם סוכר (כוס מידה)

להמיס על בן מארי( סיר ששמנו את החלבונים והסוכר  בתוך סיר עם מים)  10 דק'  על אש נמוכה /בינונית עד שכל הסוכר מומס


זהירות שאתם מוציאות את הסיר הוא מטפטף בתחתית מהמים לנגב היטב שלא יכנס שום מים לקערת המיקסר

להעביר מיד למיקסר להקצפה במהירות גבוהה

8 דק הקצפה


לאחר 8 דקות להוסיף 50 גרם אבקת סוכר ולהקציף עוד 2 דק הקצפה

להוסיף צבע מאכל שרוצים (אפשר גם בלי) 


להכניס לשקית זילוף עם צנתר כוכב 

לזלף נשיקות 


3 שעות טורבו 80 מעלות


טיפ חשוב

להקפיד על קערה יבשה , שלא תהיה טיפת מים

ולא שומן כל שהוא ממש קערה נקייה. 

בהצלחה .



יום חמישי, 30 במאי 2024

פתיתים עם נקניקיות

 מתכון שילדים מאוד אוהבים וגם אני😍

תבשיל פתיתים ונקניקיות (ילדים קטנים עם השגחה)


המתכון

לטגן בשמן בצל עד שמזהיב

להוסיף לשמן תבלינים 

פפריקה מתוקה

כמון

 ראס אל חנות

פלפל שחור

מלח

בכוונה אין כמויות כל אחד לפי טעמו

לערבב 

להוסיף נקנקיות שחתכנו לעיגולים

לטגן 5 דקות

להוסיף פתיתים שקית שלמה

לערבב היטב

להוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות

מים רותחים( כ3 ורבע בערך כוסות מים)

לערבב היטב

כשרותח ומבעבע

להנמיך להבה

עד שהפתיתים מבושלים

אם חסר מלח להוסיף

קרדיט למתכון חן תורגמן





יום רביעי, 29 במאי 2024

רביולי 4 גבינות

 תכינו לשבועות

מבטיחה לכם שילקקו את הצלחת

-----------------------------------



50 גרם מוצרלה

50 גרם פרמזן

50 גרם גבינת קשקבל

50 גרם גבינת טל העמק

25 גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה או שמנת לבישול 

קמצוץ מלח

קמצוץ פלפל לבן


להמיס חמאה בסיר

להוסיף את כל הגבינות ומעט חלב

לבשל על אש קטנה עד שכל הגבינות ימסו

לבחוש

להוסיף את השמנת לבישול לתבל לערבב מס' דקות

להכין את הרביולי כמו שכתוב בשקית 

לסנן



בהגשה- לשים בצלחת לפזר רוטב עליהם

לגרד מעט גבינה צהובה





ולהתענג

יום שלישי, 28 במאי 2024

קובניות

 אינני תימניה אך קובניות אני אוהבת מאוד

לחמניה עם טעם של חמאה או סמנה

ועם סחוג..עגבניות מרוסקות וביצה קשה זה מושלם



היום החלטתי שאני לומדת איך לעשות הקובניות המושלמות

והרי התוצאה



מתכון הקובניות  של אביבית דאוס


אני הכנתי חצי קילו


המתכון

3 כוסות מים פושרים

8 כפות סוכר

1 כף מלח

1/3 כוס שמן

1 קילו קמח

2 כפות שמרים


לשים את 2 כוסות המים בקערה

את הסוכר..המלח..הקמח..את השמרים

שמן בצד

להתחיל ללוש

לקחת עוד כוס מים פושרים הנוספת

ולהתחיל ללוש כל פעם להוסיף עוד קצת מים

הבצק  צריך להיות דביק וזה בסדר

התפחה ראשונה_ 30 דקות


אחרי 30 דקות לקרצף את הבצק עם ידיים רטובות וללוש שוב

התפחה שניה שעה


לפזר קמח בשולחן לקחת חתיכות מהבצק לעיגולים

לשים על הקמח שבשולחן ולרדד  עיגול 

להמיס חמאה או מחמאה או סמנה

לקחת כל עיגול  ולמרוח חמאה/מחמאה

לגלגל ולעשות שבלול או צורת פרח

להניח בתבנית ששמנו אותה היטב  בחמאה/מחמאה

למרוח כל שבלול בביצה שומשןם וקצח

התפחה שלישית 15 דקות

180 מעלות

שלב שני בתנור מלמטה

לא טורבו

בערך 35 דקות עד שמזהיב

זהירות זה ממכר






יום שבת, 25 במאי 2024

סמבוסק גבינה מטורטיה

ארוחת ערב

הילדים מבקשים משהו קליל וטעים

יש הרבה גבינות במקרר

נכין סמבוסק גבינות מטורטיות

כל כך טעים

ועם ביצה קשה וסלט

סוגר פינה

המילוי

חצי חבילה גבינת כנען

  גבינה בולגרית אני שמה 100 גרם מפורר

ביצה

כף קמח

לערבב

לבדוק אם חסר מלח


לקחת טורטיה לשים באמצע כף גדושה מהמילוי

לסגור את הטורטייה לצורת משולש או חצי עיגול

למרוח ביצה 

שומשום וקצח

ולתנור 180 מעלות

עד שמזהיב







יום שישי, 24 במאי 2024

עוגת שמרים עוגת סבתא

לפני כשנתיים נתקלתי בסרטון של שרה

מקבוצת לבשל עם שרה שהכינה בצק שמרים בסגנון שונה.

ולי יש מתכון מעולה ובדרך כלל אינני מחליפה את מתכונים

אך משהו בסרטון קרץ לי.דרך הכנתה הזכיר לי את המאמות של פעם.

והכנתי

ואני מכריזה בזאת שזה הבצק הכי מושלם שנתקלתי לבצק שמרים

בצק פלסטלינה גמיש וכל כך מושלם

והתוצרים וואו

החומרים

1  חבילה של 200 גרם _ מרגרינה או נטורינה אני משתמשת רק בחמאה

1 כוס מים רותחים

2 חלמונים (הצהוב של הביצה)

2 כפות שמרים יבשים

כוס מים מהברז

3/4 כוס סוכר

קילו קמח

כף תמצית וניל

לקרם

נוטלה או השחר

אגוזי מלך


לקרם של הסבתות

_________________

4 כפות גדושות קקאו

מעט קינמון

6 עד 8 כפות סוכר(אני שמה 8)

שמן..

השמן שמוסיפים עד מרקם של משחה.לא לעשות נוזלי

אני טוחנת את הסוכר במטחנה למרקם דם

לא להשתמש באבקת סוכר מהסופר מאחר ויש בתוכו קורנפלור

הסוכר הדק חשוב  ככה לא נרגיש את הסוכר במלית.


ההכנה

קערה ראשונה

להמיס,מרגרינה או נטורינה או חמאה במיקרו עד,שנוזלי

להוסיף מיד כוס מים רותחים

לערבב היטב

לשים את 2 חלמוני הביצה ולערבב היטב לתערובת חלקה


בקערת המיקסר

לשים קמח

שמרים

סוכר

להוסיף כוס מים מהברז

תמצית וניל

את בלילת הביצים חמאה/מרגרינה

להפעיל מיקסר וללוש

הבצק צריך להיות במרקם פלסטלינה רך ונעים

לא דביק


להתפיח שעה

לאחר שעה לחלק לכדורים 

לרדד למרוח קרם

אפשר לפזר אגוזי מלך

לגלגל

לעשות צורת בורג או עיגול מה שנראה לכם

לתת להתפחה שניה חצי שעה

למרוח ביצה

אפשר לפזר שומשום

180 מעלות עד,שמזהיב










יום רביעי, 22 במאי 2024

מוס נוטלה

 



התחשק לי לפנק  את הילדים במוס

אבל בלי ביצים הפעם


מוס אגוזי לוז מ2 מצרכים

5 דקות עבודה


שמנת מתוקה 

וחצי כוס ממרח אגוזי לוז..אפשר כל ממרח אגוזי לוז לא חייב את המותג נוטלה


להקציף את השמנת מתוקה לקצף יציב במיקסר

להוסיף חצי כוס ממרח 

ועם לקקן בתנועות עטיפה בעדינות עד שנוצר מרקם מוסי שוקולדי

לשפוך לכוסות הגשב

לשים מקרר למס'  שעות

אפשר למקפיא למרקם גלידה




יום שלישי, 21 במאי 2024

קינוח כוסות לוטוס

 וזה אחד הקינוחים שיככבו בשבועות

קל ותמיד אהוב על כולם מקטן ועד גדול

קינוח כוסות לוטוס

המתכון

2 שמנת מתוקה

חבילת איסטנט פודינג וניל

כוס חלב

3 כפות גבינה לבנה 


ממרח לוטוס

עוגיות לוטוס


קרם גבינה שוקולד ( יש לטרה)


ההכנה

להקציף את כל חומרי המילוי לקצפת יציבה

לרסק במעבד מזון את עוגיות הלוטוס להשאיר מעט לקישוט

לשים בכוסות לקינוחים כפית גדושה של פירורי לוטוס

למזוג את קרם הגבינה לא עד הסוף


להמיס 2 כפות ממרח לוטוס במיקרוגל עד שיהיה נוזלי

למזוג את הרוטב על הקרם

לקשט בעוגיות לוטוס


 אופציה שניה למרוח ממרח על בסיס קרם שוקולד גבינה של טרה, על הקרם

קל טעים ופשוט


לשמור בקירור מכוסה בניילון נצמד למניעת ריחות




יום שישי, 17 במאי 2024

לאפות במחבת

תמיד חיפשתי מתכון  לפיתה העירקית הטעימה שמגלגלים בה את השווארמה..פיתה שתהיה רכה גמישה וקלת גלגול.

נתקלתי במתכון המנצח של  הבלוגרית  רות אופק ..וכמובן הוא יכנס לבלוג שלי

כמעט כל שישי אני מכינה לילדים שווארמה ותמיד יהיה לאפות..

המתכון כל כך קל ומכינים במחבת על הגז


תצטרפו לקבוצתי בפייסבוק

מתכונים נפלאים,טיפים,תרופות סבתא,עצות בענייני כביסה ועודקבוצתי



4 כוסות קמח לבן (560 גרם )

כף שמרים יבשים

כף סוכר ( לפעמים אני מחליפה לדבש ויוצא מושלם)

כפית מליח

3 כפות שמן זית ( מצליח גם עם שמן רגיל)

כוס וחצי  עד 2 כוסות מים ( אצלי יוצא מושלם עם כוס ו3/4)

לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב

להוסיף סוכר, מלח, שמן זית, ומים.תתחילו עם כוס וחצי ותוסיפו בהתאם)

ללוש את כל החומרים במיקסר וו לישה כמה דקות

הבצק לא אמור להיות דביק ולא יבש אלא גמיש 

להתפיח שעה

לחלק את  הבצק  על משטח מקומח ל8 כדורים

לכסות במגבת להתפחה של 15 דקות עד חצי שעה..


לרדד על משטח מקומח לפיתה למתוח גם מכל הכיוונים

אני לא אוהבת דק מדי

אם תרדדו דק מדי יצא לכן פיתה עירקית קריספית כמו במסעדות המזרחיות


לחמם על הגז בלהבה בינונית מחבת רחבה

עם שכבה דקה של שמן.

אני לוקחת נייר סופג שנה מעט שמן ומורחת על המחבת


להניח את הפיתה על המחבת החמה

לסגור את המחבת עם מכסה

מאוד חשוב בגלל האדים

לטגן כמה דקות

להפוך לצד השני

ככה לעשות עם כל הכדורים.

את כל הלאפות לשים בצלחת ולכסות במגבת נקייה(תבדקו שאין ריח מרכך)








יום חמישי, 16 במאי 2024

חטיף קורנפלקס

 אין בית עם ילדים  שאין פה איזה סוג של קורנפלקס

לפעמים לילדים נמאס ולא ממש אוכלים

לפני שיתייבש ותזרקו ישפתרון טעים

תכינו להם חטיף 

איך ארבל אמרה אמאאא איזה טעים



100 גרם שוקולד מריר..אפשר גם חלב

לא ניסיתי עם שוקולד לבן


2 כפות ממרח ( אני אוהבת נוטלה

אפשר חמאת בוטנים. ממרח חלבה. ממרח שקדים כל ממרח שמשתלב יפה עם שוקולד)

2 כוסות קורנפלקס אני אוהבת את עיגולי השוקולד אפשר כל סוג)


להמיס במיקרוגל שוקולד מריר

לערבב לתערובת חלקה

להוסיף 2 כפות ממרח 

לערבב היטב

להכניס את הקונרנפלקס 

ולבחוש שכל השוקולד יצפה את הקורנפלקס

לשטח בניילון נצמד ששמנו בתבנית קטנה

ולמקפיא

לחתוך עם סכין 

לא חייב מדוייק

ולזלול

אני שומרת במקפיא בתקופות שחם








יום שני, 13 במאי 2024

מרינדה לכנפיים על המנגל

כנפיים על המנגל כמה טעים זה

את המענה הזו למדתי משכנתי שגרתי בחולון

כל כך פשוט כל כך טעים


 קילו כנפיים מנוקות מהנוצות


לערבב את החומרים לתערובת חלקה

רבע כוס שמן אפשר קנולה אפשר זית

כף פפריקה מתוקה

מעט פפריקה חריפה  (אפשר לוותר)

כפית גריל עוף

חצי כפית כורכום

כף אבקת מרק עוף

פלפל שחור

מלח

אפשר לשים גם מעט שום כתוש



לערבב את כל החומרים

להכניס את הכנפיים ולעסות הכל ברוטב

לשים במקרר למספר שעות .כמה שיותר יותר


 


יום שישי, 10 במאי 2024

אורז אדום

 את רמי מזרחי אינני מכירה

הוא לא מהמשפחה שלנו

במקרה נתקלתי בפוסט שהעלה לאורז אדום עם סרטון ..מה אגיד לכם מגרה ביותר

הכנתי וזה החזיר אותי לגיל 10

שהשכנה העירקית היתה מכינה ונותנת לי צלחת

טעים טעים


מתכון לאורז אדום

3 בצלים

4 שיני שום

3 כוסות אורז פרסי

1 רסק עגבניות קטן

2 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור

3 כפיות פפריקה מתוקה

1/2 1 כפיות כמון

3 כפיות מרק עוף פרווה

6 כוסות מים רותחים


לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל ולטגן עוד קצת להוסיף את התבלינים מלבד המרק עוף לטגן עוד קצת 

להוסיף את האורז לערבב ולהמשיך לטגן

בקערה לשים את הרסק עגבניות ולהוסיף 6 כוסות מים רותחים ולרעבב

לשים 3 כפיות מרק עוף על האורז לערבב ולשפוך את המים

לתת לזה לרתוח טוב טוב

ואז להעביר לאש קטנה ל 20 דקות

לאחר 20 דקות לפתוח את האורז עם מזלג כי מצטבר נוזלים למעלה

ולתת לזה עוד בישול של 10 דקות 

לפני שמכבים לטעום שמוכן

ואז לכבות להשאיר סגור חצי שעה 

ואז תהנווווו




https://www.facebook.com/share/p/3C52GHP5pUmdUwzy/?mibextid=oFDknk






יום רביעי, 8 במאי 2024

כנאפה

כשמשה נכנס למטבח הוא מכין דברים נפלאים

ריקוטה ומוצרלה הפכו לכנאפה נפלאה


~כנאפה ממכרת מתכון  ע"פ מפלצת העוגיות~

חומרים:

250 גרם שערות קדאיף

200 גרם מוצרלה

200 גרם ריקוטה

150 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה

לסירופ-

3/4 כוס מים

כוס סוכר

קליפה מלימון בבינוני

מיץ מחצי לימון

3 טיפות תמצית ורדים מרוכזת.

לעיטור

חצי כוס פיסטוק מקולף

אופן הכנה -

הניחו בסיר את הסוכר ,מים ,וקליפת לימון הביאו לרתיחה. הוסיפו את הלימון הסחוט בשלו עוד כמה דקות כבו . הסירו את הקליפה והניחו לקרור מלא .

קלו על מחבת יבשה את הפיסטוק וקצצו גס .

הפרידו עת שערות הקדאיף טוב בכדי שלא יהיה גושים של בצק .

הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו בכדי שהחמאה תצפה את כל שערות הקדאיף.

ערבבו את הגבינות בקערה נפרדת

חממו מחבת לחום בינוני ומרחו ב20 גרם חמאה (בערך כף )ושטחו מחצית מכמו הקדאיף.

ערמו את הגבינה שטחו מעט אך את תמרחו עד הפינות.

הניחו את שאר שערות הקדאיף ושטחו .

הוסיפו את שאר החמאה בחתיכות קטנות סביב הכנאפה

בשלו עד שהתחתית זהובה בערך 7- 8 דקות.

הפכו בעזרת צלחת והמשיכו לבשל שוב עד שזהוב .

מזגו את הסירופ מעל הכנאפה רק עד גובה השוליים והעלו את החום למירבי .

בשלו עוד 2 דקות בערך עד שכל הסירופ נספג בכנאפה .

העבירו לצלחת הגשה פזרו מעל פיסטוקים קצוצים וכל מה שנותר לעשות הוא להנות 


יש לכם מחבת מתהפכת.?

נהדר...המחבת הזו מושלמת  להכין כנאפה

הופכים לצד השני 






❤️

After חטיף בוטנים עם מילוי שתטעם תבין

 על החטיף הבוטנים החדש במילוי קרם נוגט

או במילוי קרם וניל עוגיות שמעתם?

אם לא הרשו לי לספר לכם שזה כל כך טעים ומיוחד..

הילדים אכלו בשילוב עם חלב וזה סידר לי ארוחת ביניים.

אני נשנשתי בין הארוחות  ואי אפשר להפסיק...


חברת סאפנס משיקה סדרת חטיפים חדשה

After

מדובר בחטיפי דגנים( אורז מלא, שיבולת שועל, תירס וחיטה מלאה) מצופים בחמאת בוטנים ובמילוי קרם מתוק.

החטיף מתפוצץ בפה. קריספי ממש.

כל מי שאוהב שילוב של מתוק ומלוח כמוני יעוף על החטיף הזה


את החטיף תמצאו ברשתות השיווק ובחנויות.

החטיף יעלה 5.90 לאריזה של 60 גרם

כנסו לקישור ותראו כמה זה ממכר


https://www.facebook.com/share/v/ippfwPnNhEPQ9wiw/?mibextid=oFDknk









יום שבת, 4 במאי 2024

פוטטוס ציפס

 אין כמעט משפחה עם ילדים שאין לה במקפיא ציפס קפוא..

גם אצלי..

הפעם קניתי ציפס פלחים שמתאים לפוטטוס ציפס..

אם אין לכם בבית קפוא לחתוך לפלחים תפוחי אדמה אדום בלבד  עם הקליפה כמובן זה הזן המתאים.

 לשים בקערה שמתאימה למיקרוגל עם מים רותחים שיכסה אותם  ולבשל 10 דקות בערך עד שרך

לסנן מהמים

לנגב אותם בנייר סופג. צריך להיות יבש 

יוצא טעים מאוד

טעמתי אחד עם קטשופ ומיונז אמאלה כמה טעים 

התיבול מושלם


אז איך מכינים

להכין בלילה בקערה

1 כף מיונז

1 כף גדושה קטשופ

כפית פפריקה מתוקה

פלפל שחור

ומלח לפי הטעם

לערבב למשחה

לשים בתבנית על נייר אפייה את צ'יפס הפלחים מעל לצקת את הממרח

ולעסות עם הידיים שהכל יצופה

לפזר פירורי לחם מוזהבים על הצ'יפס פלחים

ושוב לעסות שהפירורים יצפו אותם

לזלף מעט שמן

לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות

עד שמשחים

לפנק את הילדים עם קטשופ/מיונז/רוטב צילי  

המתכון של ליהי קרויץ.