יום שישי, 17 במאי 2024

לאפות במחבת

תמיד חיפשתי מתכון  לפיתה העירקית הטעימה שמגלגלים בה את השווארמה..פיתה שתהיה רכה גמישה וקלת גלגול.

נתקלתי במתכון המנצח של  הבלוגרית  רות אופק ..וכמובן הוא יכנס לבלוג שלי

כמעט כל שישי אני מכינה לילדים שווארמה ותמיד יהיה לאפות..

המתכון כל כך קל ומכינים במחבת על הגז


תצטרפו לקבוצתי בפייסבוק

מתכונים נפלאים,טיפים,תרופות סבתא,עצות בענייני כביסה ועודקבוצתי



4 כוסות קמח לבן (560 גרם )

כף שמרים יבשים

כף סוכר ( לפעמים אני מחליפה לדבש ויוצא מושלם)

כפית מליח

3 כפות שמן זית ( מצליח גם עם שמן רגיל)

כוס וחצי  עד 2 כוסות מים ( אצלי יוצא מושלם עם כוס ו3/4)

לשים בקערה את הקמח והשמרים ולערבב

להוסיף סוכר, מלח, שמן זית, ומים.תתחילו עם כוס וחצי ותוסיפו בהתאם)

ללוש את כל החומרים במיקסר וו לישה כמה דקות

הבצק לא אמור להיות דביק ולא יבש אלא גמיש 

להתפיח שעה

לחלק את  הבצק  על משטח מקומח ל8 כדורים

לכסות במגבת להתפחה של 15 דקות עד חצי שעה..


לרדד על משטח מקומח לפיתה למתוח גם מכל הכיוונים

אני לא אוהבת דק מדי

אם תרדדו דק מדי יצא לכן פיתה עירקית קריספית כמו במסעדות המזרחיות


לחמם על הגז בלהבה בינונית מחבת רחבה

עם שכבה דקה של שמן.

אני לוקחת נייר סופג שנה מעט שמן ומורחת על המחבת


להניח את הפיתה על המחבת החמה

לסגור את המחבת עם מכסה

מאוד חשוב בגלל האדים

לטגן כמה דקות

להפוך לצד השני

ככה לעשות עם כל הכדורים.

את כל הלאפות לשים בצלחת ולכסות במגבת נקייה(תבדקו שאין ריח מרכך)








תגובה 1:

  1. אמי גם משתמשת במגבת לחה וכדי שלא יהיה ריח של מרכך🤣 אני שמה נייר אפיה שהרטבתי מעט ועל זה את המגבת🏆 ואני חייבת לנסות את המתכון יבורכו ידייך🙏

    השבמחק