יום ראשון, 19 באפריל 2020

מופלטה



לכל מי שבוכה שבא לו מופלטה
יאלה קומו להכין
יש כאלה שיכינו עם שמרים
ויש כאלה בלי
אני מעדיפה עם
מתכון אליפות שלמדתי מממה המרוקאית  




חצי קילו קמח (3 כוסות קמח+כף  מדובר על כוס מידה
כפית שמרים יבשים
כפית סוכר
קורט מלח
ככוס וחצי מים פושרים
ללוש היטב
ללטף עם שמן את הבצק
להתפיח לחצי שעה
אחרי חצי שעה לעשות עיגולים..להניח אותם במשטח עם שמן...כרבע כוס שמן אולי יותר שכל עיגול יכוסה בשמן
ואז בידיים משומנות לפתוח לעלה דק דק
אני מרדדת במערוך 
לחמם מחבת לא לשמן...
להניח עלה אחד כשמזהיב מלמטה להפוך לצד השני...הצד האפוי למעלה
להניח עלה נוסף על הצד שעשוי.כשהבצק עשוי להפוך ושוב להניח עוד עלה .וככה לעשות עם כולם
למרוח חמאה לשפוך דבש לקפל ולזלול

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה