יום ראשון, 10 בספטמבר 2017

עוגת דבש קלאסית של קפה גרג


יש לי פטיש לקחת מתכונים מקונדיטוריות טובות או בתי קפה מובילים ונחשבים, ולכתוב אום במחברת המתכונים הדהויה שלי
והפעם קפה גרג מנדב מתכון לעוגת דבש קלאסית
עוגה דבש עשירה, רכה, נימוחה בפה
הטעם בייתי ולא תעשייתי 
והעוגה הזו תגרוף מחמאות מכל הסועדים בשולחן החג



2 יחידות אינגלייש קייק

280 גרם קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון(לא חייב.)
קורט מלח
קורט ציפורן
3 ביצים
200 גרם שמן קנולה
240 גרם דבש
160 גרם סוכר חום
130 מ"ל תה


לחמם תנור ל170 מעלות

יש להכניס לקערת המיקסר עם מטרפה את השמן, דבש, וסוכר
להוסיף ביצים ולערבב שוב
להוסיף קמח, אבקת אפיה קינמון וציפורן
לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
להוסיף את התה ולערבב היטב

לחלק את המסה ל2 תבניות אינגליש קייק 
לאפות בין 45 ל55 דקות 170 מעלות
יש לבדוק אם העוגה מוכנה כשמכניסים קיסם במרכז העוגה, וזה יוצא יבש 

מי שרוצה לקנות בסניפי רשת גרג: עולה 39 ש"ח

דג סלמון עם ירקות עטוף בקדאיף

פעם ב..אני מפנקת את עצמי בסדנת אוכלף שעורך שף מוכר וידוע
הפעם החלטתי ללכת לסדנה בישול של השף האישי מוני לייבל
לתפריט מיוחד לראש השנה
הכנו 3 מתכונים מיוחדים
המתכון שהכי שווה את ליבי היה דג סלמון עם ירקות עטוף בקדאיף
וזה היה כל כך מיוחד וטעים שאני רושמת לכם
תכינו לחג תקצרו תשבוחות



החומרים
--------
 דג סלמון חתוך לרצועות עבות בערך 300 גרם
1 בצל לבן חתוך  לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות עבות
1 גמבה חתוך לרצועות
1 שום כתוש
200 גרם שערות קדאיף
5 כפות שמן זית
קורט מלח ופלפל
אפשר לשים גם פטריות..או כל ירד שנראה לכם

לרוטב
------
כף חרדל דיז'ון
כף חרדל רגיל
רוטב צילי מתוק לפי הטעם 
מעט מיץ לימון לדלל

לחתוך את הדג לרצועות עבות בקערה שמים שמן זית ושום ומשרים במרינדה את הדג
בנתיים מקפיצים בצל, גזר ופלפל אדום ומתבלים במלח פלפל ושום
6 דקות
בתבנית אפייה שמים את הדג ומניחים את הירקות מעל הדג
מכסים בשערות קדאיף ממש לעטוף
בוזקים שמן זית על השערות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות

לערבב את כל חומרי הרוטב
לטעום ולתקן תיבול אם צריך
ניתן למהול במעט מים




בהגשה לצקת רוטב מעל ומסביב
אפשר לפזר פיסטוקים קצוצים