יום ראשון, 9 ביולי 2017

עוגת קרמבו מוקה


אם תשאלו אותי איזה טעם אני אוהבת בקרמבו..אענה לכם מוקה
יש משהו ממכר בטעם הנס קפה..
ולכן בעודי עורכת קניות בסופרמרקט, כמנהגי ביום שישי, צדה את עיניי שמנת מתוקה בטעם שוקולד
לא הכרתי את הטעם אבל ידעתי שהוא ישתלב טוב בעוגה
לקחתי 2 מארזים והחלטתי שאם יש קרמבו בטעם מוקה..נכין עוגת קרמבו גם
העוגה התחסלה תוך חצי יום


קבלו מתכון קלי קלות שמתאים במיוחד לקיץ
בלי הפרדת ביצים




החומרים
--------
4 ביצים
חצי כוס סוכר
1 כף גדושה קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
3 כפות קקאו

לקרם
-----
2 שמנת מתוקה בטעם שוקולד
1 חבילת איסטנט פודינג וניל
כוס חלב
כפית שטוחה נס קפה לא מגורען


אם אתם לא מוצאים שמנת מתוקה בטעם שוקולד בסופר אז שמנת רגילה+איסטנט פודינג שוקולד 

לציפוי
-----
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
3 כפות חלב
3 כפות סוכר


ההכנה
------
להקציף 4 ביצים שלמות , לא להפריד עם הסוכר,במהירות גבוהה, 8 דקות לא פחות עד למרקם מוס
להחליף את המקצף לגיטרה
להנמיך מהירות ולשים את שאר החומרים

לשמן תבנית אפיה 24 ולשפוך את כל התערובת
לאפות בערך 20 דקות או קצת יותר עד שהעוגה מוכנה

הכנת הקרם
------------
להקציף את כל החומרים למרקם של קרם חלק ויציב
לשפוך על העוגה ולהכניס למקרר לשעה לפחות


הכנת הציפוי
-----------
לשים את כל החומרים בסיר קטן על להבה נמוכה
עדיף מעל סיר עם מים
ולהמיס את כל החומרים
לערבב היטב
לבדוק שלא נשאר מרקם של סוכר
להמיס עד לתערובת חלקה

להוציא את העוגה מהמקרר
לצפות את כל הקרם בשוקולד
השוקולד יתקשה ויהיה במקרם של ציפוי ארטיק
להחזיר לקירור











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה