יום שלישי, 18 ביולי 2017

פיצה מושלמת












בחום הזה למי יש כוח לאוכל מבושל
מחפשים להכין משהו קל..
ואצלנו הדרישה לפיצה גדולה יותר מימים אחרים







החומרים
---------
חצי קילו קמח לבן 
שלוש כפות שמן
2 כפיות דבש
כף גדושה שמרים יבשים או חצי שקית שימרית
כוס ורבע מים פושרים
מלח-כפית

החומרים לרוטב פיצה

----------------------
חצי קילו עגבניות בשלות
כף רסק עגבניות 
2-3 כפות שמן זית
כפית סוכר
מלח
פלפל
שום כתוש
עשבי תיבול- ריחן,אורגנו, טימין

לגרד בפומפיה את העגבניות

עגבניה אחת חותכים לחתיכות קטנות
לאדות במחבת את העגבניות בשמן זית
לזרות סוכר
להוסיף רסק ותבלינים ולבשל 6-8 דקות תוך כדי עירבוב


ההכנה
------
להכניס את הקמח לקערת המיקסר
לעשות גומה
לשים את השמרים ומעט מים ולתת 5 דקות לתסוס
אחרי 5 דקות לשים את השמן בצדדים
את הדבש 
להפעיל מיקסר ולשפוך לאט לאט את המים
עד שהבצק נהיה גמיש ונח למגע
להתפיח עם ניילון נצמד חצי שעה
לחלק את הבצק ל2 חלקים
לרדד כל בצק לעיגול
למרוח רוטב פיצה
לפזר הרבה גבינה צהובה עמק ומוצרלה
ניתן ורצוי להוסיף תוספות
לאפות בחום גבוה 200 מעלות עד שהגבינה נמסה והבצק בתחתית זהוב





אפשר גם לעשות מיני

לקרוץ עיגולים
למרוח רוטב
גבינה ותוספות









תגובה 1:

  1. שתי הערות . 1 שמרים יבשים לא זקוקים לתסיסה. אפשר ללוש את כל החומרים .
    2. לשלב ההתפחה אני לא משתמשת הניילון, אלא מכניסה את הקערה עם הבצק למיקרוגל בלי להפעיל אותו .

    השבמחק