יום שלישי, 4 באפריל 2017

מצברייט עם גבינות ועשבי תיבול


אין פסח שאין אצלנו מצברייט
הפשטידה הזו המתקתקה עם קינמון ומצות שהושרו בחלב..כל כך טעים.
הפעם החלטתי לקחת את המתכון המסורתי להוריד את הקינמון
להוסיף עשבי תיבול פטרוזיליה וכוסברה 
ואפילו גבינות
ויצא  מתכון אליפות 





המתכון ל2 לביבות בגודל מחבת קטנה או אחת במחבת גדולה

4 מצות 
4 ביצים
חלב 
מלח
פלפל גרוס
30 גרם חמאה
טבליה של פטרוזילה מהסידרה של "דורות"
טבליה של כוסברה מהסידרה של "דורות"


גבינה בולגרית
גבינה צהובה מגורדת


ההכנה
------
לשבור את המצות לחתיכות לא קטנות מדי
לשים אותם בקערה
לשפוך עליהם מלא חלב שיכוסו
לתת להם לנוח 5 דקות בתוך החלב

בקערת מיקסר להקציף את הביצים השלמות לפחות 2 דקות
להוסיף את טבליות עשבי התיבול  את המלח והפלפל
להמשיך לערבל 
להוסיף את הגבינות ולהמשיך לערבל


להוציא את המצות מהחלב ולסחוט אותם היטב


לשים אותם בתערובת הביצים 
לערבב לתערובת אחידה

לחמם מחבת על אש בינונית
להוסיף את החמאה
כשהחמאה נמסה לשפוך בעדינות מחצית מהבלילה או את כל התערובת

לבשל על האש מס' דקות עד להתגבשות החלק התחתון
אחרי שבדקנו  בזהירות עם הצד התחתון מוכן וזהוב
להפוך בזהירות עם צלחת לצד השני  ולהחזיר למחבת 
לבשל עד שהחלק התחתון יהיה זהוב

ניתן לאכול עם גבינה לבנה 








דורות משווקת לרגל חג הפסח את מוצרי השום והתיבול במגשיות חדשות למגוון תבשילי החג
בסידרה יש שום כתוש, בצל קצוץ מטוגן, כוסברה, פטרוזיליה, ג'ינג'ר
הטבליות יעשירו כל תבשיל בטעם וארומה נפלאים
הכמות גדלה והטבליות נמצאות באריזה מאוד נוחה לשימוש 
מחיר 8-12 שקלים לאריזת 80 גרם



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה