יום ראשון, 5 בפברואר 2017

פאטייר

שלא תתבלבלו זה לא אוזני המן...
זה פאטייר -וזה כל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול
למי שלא מכיר פאטייר זה מאפה ערבי ,ממולא בעלי סלק או בתרד
המילוי חמצמץ ופשוט טעים
קבלו מתכון מדהים של חמותי



לבצק
-----
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים-אני משתמשת בשימרית
1 כפית מלח
חצי כפית סוכר
חצי כוס שמן
3 כוסות מים פושרים

הכנת הבצק
-------------
לשים את הקמח בקערה, לעשות גומה, להכניס לתוכה את השמרים, הסוכר ומעט מהמים החמימים
לחכות כ5 דקות לתסיסה ואז להוסיף מסביב את השמן, המלח והמים לסירוגין
 ללוש לבצק אחיד וגמיש

להניח את הבצק לתפוח במשך כשעה
לאחר מכן ללוש אותו שוב , ושוב להניח לתפיחה כחצי שעה

בנתיים נכין את המלית

המלית
-------------
1 ק"ג עלי סלק בר מנוקים וקצוצים דק
1 בצל קצוץ דק
מיץ מלימון סחוט
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה חריפה לפי הטעם



שוטפים היטב את עלי הסלק במים פושרים עד שיהיו נקיים
לקצוץ אותם דק ככל האפשר
לטגן במעט שמן בצל עד שיזהיב
להוסיף את עלי הסלק הקצוצים ולאדות
להוסיף את מיץ הלימון והתבלינים ולערבב היטב
להוריד מהאש ולקרר 

הכנת הבצק
--------------
ליצור כדורי בצק קטנים ולשטח אותם בידיים משומנות
לרדד לקרוץ עיגולים כמו שעושים באוזני המן
להניח כף מהמלית על הבצק ולסגור לצורת משולש
להניח אותם בתבנית אפיה משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש
175 מעלות כ20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה