יום שישי, 26 בפברואר 2016

טחינה ירוקה


טחינה טובה עושים מטחינה משומשום מלא ...או שלא עושים בכלל
הטחינה החדשה של בארכה משומשום אתיופי פי 6 יותר סידן
טעימה יותר מטחינה רגילה. נקודה 
@‫#‏בארכה_שומשום_מלא‬






הפעם הוספתי תוספת נכבדה של פטרוזיליה וכוסברה לטחינה
שפרט לצבע הירוק הוסיפה טעם רענן במיוחד


החומרים


--------
1 כוס טחינה גולמית. אני השתמשתי בטחינה החדשה של בארכה טחינה משומשום מלא עם פי 6 יותר סידן



כ1 כוס מים קרים
הרבה מיץ לימון
2-4 שיני שום
צרור גדול של פטרוזיליה וכוסברה
מלח

ההכנה
-----
מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים עד לקבלת תערובת בהירה וסמיכה





במעבד מזון טוחנים דק את הפטרוזיליה, השום  והכוסברה ומוסיפים אל הטחינה
לאוהבי החריף ניתן להוסיף גם פלפל ירוק חריף למעבד

להוסיף את תערובת עשבי התיבול לטחינה. להוסיף הרבה מיץ לימון ומלח ולערבב היטב




אורז ירוק בקלי קלות



את חייבת לטעום את האורז הזה אמרה לי שכנתי הפרסיה.
השכנה לקחה כף גדושה והכניסה לי לפה..
אממממממ התענגתי...כמה טעים הביס הזה....אורז שאני ממש לא מכירה...
בביס אחד הרגשתי בליל טעמים של עשבי תיבול...כוסברה, פטרוזיליה ושמיר ..וכמה גרגירי אפונה ירוקה
ישר לקחתי  דף ועט ורשמתי...
האורז הזה כל כך טעים ובריא 
אז קדימה לעבודה




החומרים

--------
רבע כוס שמן
רבע כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס שמיר
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
1 וחצי כוסות אורז שטוף ומיובש
חצי כוס אפונה ירוקה מוקפאת

תבלינים: 
מלח, 
פלפל שחור
כורכום חצי כפית


ההכנה
------
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הכוסברה, השמיר והפיטרוזיליה  כדקה
מוסיפים את האורז ואת האפונה ומטגנים 2 דקות
מתבלים, מוסיפים 3 כוסות מים רגילים ומרתיחים
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה בערך 15 דקות, עד שכל הנוזלים נספגים
מגישים 




-------------------------------------------------------------------------------------------------

השלבים

שלב ראשון-לטגן בשמן את כל עשבי התיבול




מוסיפים את האורז והאפונה וממשיכים לטגן





אחרי כמה דקות מוסיפים מים ונותנים לרתוח




                                       מוכן