איך אני אוהבת שמאתגרים אותי..כך יוצאים לי רעיונות מטורפים
לאחרונה קיבלתי משימה מ"אוסם" להכין קינוח לשבועות, מהפתי בר החדש שהיא הוציאה
פתי בר בטעם שוקולד מריר
פתי בר בטעם קרמל
שניהם מאוד טעימים ..
ישר עלה לי בראש פתי בר=כדורי שוקולד
והחלטתי לשלב בעוגת גבינה קרה
יצא מעניין..טעים ומיוחד
החומרים לכדורי שוקולד
------------------------------
100 גרם שוקולד מריר באיכות טובה 70%מוצקי קקאו
70 גרם פתי בר אסם בטעם שוקולד מריר שריסקנו לפירורים דקים
לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה(לא להרתיח)
להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד המריר
לערבב היטב עד שהתערובת אחידה
להוסיף את פירורי הפתי בר
לערבב את כל העיסה עד שתהיה אחידה
ליצור כדורים
לאחסן במקרר
החומרים לבסיס
------------------
150 גרם חמאה
250 גרם פתי בר של אסם בטעם קרמל
לרסק את הפתי בר לתערובת פירורים
להמיס את החמאה להוסיף את הפתי בר
לערבב
לצקת בתבנית 24 ולהדק
החומרים למלית
--------------------
1 וחצי שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת איסטנט פודינג אוסם בטעם שוקולד לבן
500 גרם גבינה לבנה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
7 גרם ג'לטין
רבע כוס מים רתחים
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה
בקערה ,אחרת לערבב חלב סוכר וגבינה כ3 דקות מהירות בינונית
להוסיף את האיסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן ולערבל לתערובת חלקה
להמיס את הג'לטין עם המים הרותחים להמיס היטב ולערבב שלא יהיו גושים
להוסיף את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה
לצקת את תערובת הגבינה בתנועת עטיפה לקצפת המתוקה שהקצפנו
לערבב בזהירות
לקרר
הרכבת העוגה
-------------
מפזרים על הבסיס של הפתי בר מחצית מכמות כדורי השוקולד
לצקת מחצית מהקרם
לפזר מעל כמה כדורי שוקולד
להקפיא למשך 30 דקות
לאחר חצי שעה לצקת את מחצית השניה של הקרם
לקרר לפחות 5 שעות
בהגשה: לחתוך חתיכת עוגה לפזר אבקת קקאו ניתן לקשט בכדור שוקולד
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לאחרונה קיבלתי משימה מ"אוסם" להכין קינוח לשבועות, מהפתי בר החדש שהיא הוציאה
פתי בר בטעם שוקולד מריר
פתי בר בטעם קרמל
שניהם מאוד טעימים ..
ישר עלה לי בראש פתי בר=כדורי שוקולד
והחלטתי לשלב בעוגת גבינה קרה
יצא מעניין..טעים ומיוחד
החומרים לכדורי שוקולד
------------------------------
100 גרם שוקולד מריר באיכות טובה 70%מוצקי קקאו
70 גרם פתי בר אסם בטעם שוקולד מריר שריסקנו לפירורים דקים
חצי מכל שמנת מתוקה
לחמם את השמנת בסיר עד סף רתיחה(לא להרתיח)
להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד המריר
לערבב היטב עד שהתערובת אחידה
להוסיף את פירורי הפתי בר
לערבב את כל העיסה עד שתהיה אחידה
ליצור כדורים
לאחסן במקרר
החומרים לבסיס
------------------
150 גרם חמאה
250 גרם פתי בר של אסם בטעם קרמל
לרסק את הפתי בר לתערובת פירורים
להמיס את החמאה להוסיף את הפתי בר
לערבב
לצקת בתבנית 24 ולהדק
החומרים למלית
--------------------
1 וחצי שמנת מתוקה להקצפה
1 חבילת איסטנט פודינג אוסם בטעם שוקולד לבן
500 גרם גבינה לבנה
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
7 גרם ג'לטין
רבע כוס מים רתחים
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה
בקערה ,אחרת לערבב חלב סוכר וגבינה כ3 דקות מהירות בינונית
להוסיף את האיסטנט פודינג בטעם שוקולד לבן ולערבל לתערובת חלקה
להמיס את הג'לטין עם המים הרותחים להמיס היטב ולערבב שלא יהיו גושים
להוסיף את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה
לצקת את תערובת הגבינה בתנועת עטיפה לקצפת המתוקה שהקצפנו
לערבב בזהירות
לקרר
הרכבת העוגה
-------------
מפזרים על הבסיס של הפתי בר מחצית מכמות כדורי השוקולד
לצקת מחצית מהקרם
לפזר מעל כמה כדורי שוקולד
להקפיא למשך 30 דקות
לאחר חצי שעה לצקת את מחצית השניה של הקרם
לקרר לפחות 5 שעות
בהגשה: לחתוך חתיכת עוגה לפזר אבקת קקאו ניתן לקשט בכדור שוקולד
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------