יום שלישי, 12 באפריל 2016

קובבס של בשר לפסח


גדלתי בבית טורקי..בית ספרדי שבו נהגו להכין קובבס-מעין קובות ממולאות בשר שהמעטפת תפוחי אדמה וקמח מצה
את הקובבס נהוג לאכול לוהט בליווי סלטים וביצים קשות
זה כל כך טעים ומשביע..נהוג להכין לאחר ליל הסדר

מעוניינים בעוד מתכוני עדות 
הצטרפו לקבוצה שלי 

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?ref=group_header




המרכיבים
----------
500 גרם קמח מצה
3 תפוחי אדמה בינוניים
4 ביצים גדולות
כפית מלח
חצי כפית פלפל

מים לפי הצורך


למלית
-----
חצי קילו בשר טחון
3 בצלים קצוצים דק
רבע כוס שמן
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
100 גרם צנוברים


אפשר לתבל בכמון , או בהרט 
למרות שבמתכון המקורי לא שמים פטרוזילה-אני מוסיפה גם


הכנה
-----
לבשל תפוחי אדמה עד שרכים
למעוך לפירה
לערבב בקערה את קמח המצה, הפירה של תפוחי האדמה, הביצים, מלח ופלפל
ללוש לבצק
במידת הצורך ניתן להוסיף מים בהדרגה, עד שנקבל מרקם של בצק נוח וגמיש לעבודה

להכנת המלית:
-------------
לטגן בצלים עד להזהבה בשמן
להוסיף בשר טחון, והתבלינים
להמשיך לבשל עד שהתערובת משנה את צבעה, על אש נמוכה

ליצור כדורים..(להרטיב את הידיים שיהיה נוח לעבוד)
ליצור שקע עמוק במרכז
להגדיל את הבור עם האגודל עד לקבלת כיס אבל שהדפנות יהיו דקות, צורת חרוט
למלא את החרוט  בתערובת הבשר ולסגור בצביטה-(לא יותר מ2 כפיות)
(חשוב לא למלא את הקובבס יותר מדי, כי אחרת יכולה להיפתח בזמן הטיגון)


לטגן בשמן עמוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה