יום שבת, 9 באפריל 2016

אלפחורס לפסח

אחד העוגיות שאני הכי אוהבת להכין בפסח זה אלפחורס
עוגיות ללא גלוטן
ניסיתי הרבה מתכונים וזה המתכון הכי מוצלח
את המתכון מצאתי בספר "התחלות מתוקות של שרון אילון ודודו אוטמזגין
השילוב של קמח תפוחי אדמה וקורנפלור עושה פלאים בבצק

עוד מתכונים מצויינים תמצאו בקבוצה שלי
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/?ref=group_header




המצרכים
--------
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר(רבע כוס)
50 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס פחות כף)
4 חלמונים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קליפה מגוררת מלימון אחד
1מקל וניל חצוי לאורכו 
150 גרם קמח תפוחי אדמה(1וחצי כוסות פחות כף)
200 גרם קורנפלור (1 וחצי כוסות פחות כף)
1 כף אבקת אפיה


150 גרם ריבת חלב
100 גרם קוקוס טחון


ההכנה
------
בקערת מערבל לערבב את החמאה הסוכר ואבקת הסוכר
להוסיף בהדרגה את החלמונים, קליפת התפוז וקליפת הלימון ותוכנו של הווניל

להוסיף את קמח תפוחי האדמה והקורנפלור ואבקת האפיה
לערבב עד שנוצר בצק אחיד

לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהעביר למקרר למשך 5 שעות

לקמח משטח עבודה ,לרדד את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ
לקרוץ עיגולים שקוטרם 2וחצי ס"מ
אפשר לעשות גם צורת לב או פרח..מקורצן של עוגיות



לסדר בתבנית מרופדת בנייר אפיה ברווחים כמובן
לאפות בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך 18 דקות
לצנן את העוגיות

להפוך חצי מכמות העוגיות
למרוח ריבת חלב ולכסות בעוגיה נוספת
לפזר בדפנות של העוגיה ריבת חלב ולגלגל כל עוגיה בקוקוס
לאחסן בכלי אטום


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה