יום חמישי, 16 ביולי 2015

סלט חצילים פיקנטי עם גמבות ועגבניות


יש לי חולשה לסלטי חצילים ובמיוחד לסלט הזה
אני יכולה לאכול ממנו כמויות..הוא כל כך טעים, פיקנטי..מבטיחה לכם שלא תפסיקו לאכול ממנו
ואם כבר עשיתם אותו, מבטיחה לכם שיותר לא תקנו את כל סלטי חצילים התעשייתיים מהסופר







קבלו מתכון טעים שלמדתי מחברתי הטריפוליטאית



6 עגבניות חתוכות
2 גמבות-לחתוך לרצועות
פלפל ירוק חריף, לחתוך לרצועות דקות
חציל אחד , לחתוך לעיגולים(אני לא מקלפת)
שום
מלח
מעט כמון
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
מעט שמן

לאדות בסיר את העגבניות,הגמבה שחתכנו, הפילפל החריף,שום חתוך לעיגולים להוסיף רבע כוס מים, עד שרוב המים מתאדים..

להוסיף פפריקה מתוקה , מעט פפריקה חריפה וכמון לפי הטעם..
לזרזף שמן..ממש מעט

במקביל לטגן את החצילים שחתכנו לעיגולים בשמן, עד שמזהיב

לאחר שספגנו משאריות השמן להוסיף את החצילים לרוטב שהכנו
לערבב ולבשל על אש קטנה עד שנהיה סלט/ריבה(הגמבות צריכות להיות רכות, החצילים כמעט ולא נשארים שלמים..








זיתא-סדרת הזיתים האיכותיים עכשיו בסופר

עוד שהייתי קטנה תמיד אמרו לי אסור לאכול יותר מ8 זיתים
האמונה אומרת שזה דופק את הזיכרון...
חלק טוענים שזה שווה ערך לביצה אחת ולכן צריך לאכול רק 8 זיתים
אבל אני חולת זיתים..יכולה לאכול אותם כמו גרעינים..ומי מקשיב בכלללל
בדרך כלל אני קונה זיתים בקופסאות שימורים ולעיתים רחוקות במשקל בסופרמרקט
אז זיתא הביאה לי לבדוק, לטעום ולחוות דיעה בסידרת הזיתים החדשה שלהם שהיא השיקה בקופסאות מיוחדות עם שימוש חוזר, אני בחרתי 3 סוגים
זית ירוק בתיבול פיקנטי-בשמן זית כתית המעולה שלהם
זית- ירוק בתיבול איטלקי-בשמן זית כתית מעולה
וזית ירוק בתיבול גלילי-
כמון שניערתי את הרוטב כמו שמצויין על האריזה
האריזה מאוד נוחה קלה לפתיחה..העיצוב של הקופסא מאוד מרשים ומגרה
הזיתים טעימים מאוד, במיוחד אהבתי את התיבול האיטלקי
הזיתים לא נופלים באיכותם מהזיתים שיש במעדניה...הם לא רכים מדי כמו בקופסאות שימורים
ממליצה בחום, למי שמארח, סתם בצפיה במשחק כדורגל, כנישנוש לצד בירה...
עכשיו יש מבצע 2 קופסאות ב15 ש"ח (כל קופסא 215 גרם)
@‫#‏לאיכולבלי‬ ‫#‏זיתים‬ ‫#‏זיתא‬