יום שלישי, 29 בדצמבר 2015

דג חריף עם זיתים בנוסח מרוקאי


אין ארוחת ערב שישי בלי דג מרוקאי חריף ואותנטי..
ובשביל זה לא צריך להיות מרוקאי
קבלו תבשיל טעים וחריף כמו שצריך
הכינו את החלה...







3-4  דגים (נסיכת הנילוס, לוקוס, בורי) להשרות במי מלח ולימון-לחתוך אותם שיהיו 6 מנות

4 גמבות אדומות אפשר צהובות- לחתוך לרצועות
2פלפלים חריפים אפשר פחות לחתוך לרצועות(מי שרוצה למתן את החריפות תוציאו את הגרגירים)
3 שיני שום חתוכים לעיגולים
3 עגבניות פרוסות
1/3 כוס שמן
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
רבע כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל
זיתים מבוקעים  
1 לימון פרוס לפרוסות


2 זרי כוסברה שטופים ונקיים קצוצים גס


ההכנה
------
מכניסים את כל הירקות לסיר ומניחים עליהם את נתחי הדג

מוסיפים את השמן ומפזרים את התבלינים
מניחים למעלה את זרי הכוסברה ואת שיני השום
מפזרים את הזיתים  בצדדים
מוסיפים כוס מים . המים צריכים להגיע עד כדי כיסוי הכוסברה
מוסיפים את פרוסות הלימון
מכסים את הסיר במכסה ומבשלים במשך כ40 דקות
מידי פעם לנער את הסיר

מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 10 דקות

רפאל'ס-סדרת מוצרי דגנים ומתכון לדייסת פתיתי דגנים שמגבירה חלב אם


קיבלתי לאחרונה להתנסות ב-2 מוצרים מסדרת דגנים חדשה של חברת רפאל'ס
כצרכנית מושבעת של מוצרי בריאות...לא תמצאו אותי בלי מוצרי קוואקר, גרנולה.,שיפון אפילו  מזונות על-כגון צ'יה,פשתן ועוד הכל יש לי במזווה

הכירו את הסידרה החדשה 


הסידרה כוללת
---------------
פתיתי כוסמין מלאים
חיטה מלאה
שעורה מלאה
שיפון מלאים
שיבולת שועל עבה מלאה
שיבולת שועל דקה מלאה

והכי הכי התאהבתי במוצר-מיקס פתיתי 5 דגנים-  תערובות דגנים מיוחדות בשקית אחד(שיבולת שועל,כוסמין,שעורה, חיטה ושיפון)






כל תערובות הדגנים עשירות ומגוונות, בעלות ערכים תזונתיים גבוהים
אפשר להשתמש בהם ללחמים, לאפיית עוגות ועוגיות אפילו כדורי אנרגייה
יש כאלה שישתמשו בהם אפילו לציפוי שניצל
ואני הכנתי לי דייסת קוואקר טעימה, מזינה ובריאה ואגלה לכם סוד-הדייסה  גורמת להגברת חלב האם (שנתיים הנקתי את בתי היקרה ...היה לי חלב בשפע)

 היום זו ארוחת הבוקר שלי ארוחה בריאה משביעה וטעימה


דייסת מיקס פתיתי דגנים
--------------------------
כמות לספל

לשים בסיר חצי כוס חלב+חצי כוס מים
להוסיף 8 כפיות של פתיתי דגנים 
להמתיק עם סוכר חום לפי הטעם
לבשל עד שמסמיך מעט זהירות לא לשרוף
להסיר מהאש
(בעבודה אין לי זמן לחמם אז אני לוקחת 3/4  כוס מים רותחים+ומעט חלב קר
ומוסיפה פתיתי 7 דגנים, בוחשת עד שהתערובת הופכת לדייסה

ניתן להוסיף  אגוזי מלך קצוצים,, חצי כפית פשתן טחון (ניתן לוותר), פירות יבשים חתוכים, 
אני מוסיפה גם כפית סילאן ומעט פתיתי קוקוס
וזהו..יש לכם מנה משביעה ,טעימה ובעיקר בריאה שנותנת אנרגיה וכוח

המתכון זה מאוד בריא, משביע  וכמו שאמרתי מגביר חלב אם למניקות


מחיר לצרכן: 7-9 ש"ח אריזת 400 גרם
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות


יום חמישי, 24 בדצמבר 2015

עוגת שוקולד על באמת...


מכירים את זה שאתם מחפשים מתכון לעוגת שוקולד אמיתית?
ואז השכנה מביאה מתכון של עוגת קקאו...
והחברה מביאה מתכון לעוגת שוקולית


ולך בא בעצם  עוגת שוקולד משוקולד אמיתי..עוגה שאוכלים אותה מרגישים כמה היא שוקולדית






קבלו מתכון מדהים ובעיקר טעים
250 גרם שוקולד מריר 65 אחוז מוצקי קקאו
1 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
3 כפות קקאו איכותי
1 כפית אבקת נס קפה
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל איכותית
5 ביצים מופרדות
1 כוס קמח תופח
לשמן ולקמח תבנית אפייה מס' 26
לחמם תנור לחום בינוני

להמיס בסיר את קוביות השוקולד..החלב..הקקאו..הנס קפה..החמאה וחצי מכמות הסוכר
לקרר את התערובת להוסיף תמצית וניל ולהמשיך לצנן.
להוסיף לתערובת חלמון אחר חלמון ולבחוש בעדינות לא מהר
בכלי אחר להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם יתרת הסוכר.
להוסיף לסירוגין את הקמח והקצף לתערובת השוקולד ולבחוש בתנועות איטיות כדי לא לשבור את המרקם האוורירי
לשפוך את התערובת לתבנית ולאפות 40 דקות העוגה מוכנה כשקיסם עץ יוצא יבש

לציפוי.
-------
חצי שמנת מתוקה..
רבע כוס אבקת סוכר
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
כף גדושה נוטלה
 להמיס הכל לתערובת חלקה
לצפות את העוגה

יום שני, 21 בדצמבר 2015

מאפה בשר עם פלפלים


בארוחת שישי כמנה ראשונה אני מכינה לעיתים מאפה בשר עם פלפלים
הריח שמתפשט  בבית..לא משתווה לשום מאפה
והטעם פשוט מושלם שכל מי שטועם מבקש עוד





החומרים
--------
בצק עלים- ממליצה לכם לקנות בצק עלים צרפתי


המילוי
-----
בצל גדול
חצי קילו בשר טחון איכותי
2 שיני שום כתושות
פלפל אחד צהוב חתוך לקוביות
3  כפות שמן
פטרוזיליה -בערך  רבע צרור

תבלינים
-------
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה חצי כפית
חוואייג' לפי הטעם(מוסיף לטעם לא לוותר)
רבע כפית כורכום

לטגן את הבצל עד שמזהיב
בזמן שמזהיב להוסיף את הבשר הטחון ולפורר אותו עד שישנה את צבעו
להוסיף את השום ולערבב
להוסיף את הפלפלים ולתת לזה להיטגן כמה דקות
לתבל בתבלינים לפי הטעם
ולהמשיך לבשל  על אש קטנה
בסוף להוסיף את הפטרוזילה הקצוצה ולהמשיך לבשל את התערובת
לכבות אש ולתת למילוי להתקרר


להפשיר את בצק העלים
לרדד מעט במערוך 
למלא בבשר את כל העלה ולגלגל לרולדה
ניתן להבריש את הרולדה בביצה ואחר כך לפזר  שומשום
(ניתן לוותר על הביצה ולפזר שומשום וקצח בלבד

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהתחתית מזהיבה בערך 30 דקות 

בהגשה: לחתוך לפרוסות ולהגיש עם 
             רוטב טחינה
             רוטב פטריות




יום ראשון, 13 בדצמבר 2015

מקופלת בתיבה



המאפה הזה כל כך טעים..פשוט שחיתות
וזה גם פרווה ..

מקופלת פרווה כלואה בתוך בצק עלים
קינוח מושלם אחרי ארוחה בשרית
3 מרכיבים  בסה"כ והרי לכם קינוח 
שהאורחים לא יפסיקו להחמיא






אז  קדימה לעבודה 
בצק עלים שחתוך לריבועים..אפשר גם להשתמש במלוואח
מקופלת פרווה שחתכנו לאורך
אבקת סוכר לזריה

להפשיר את בצק העלים
לחתוך לריבועים
לשים באמצע חתיכת מקופלת פרווה שחתכנו לאורך( מקפולת אחת מספיקה ל2 מאפים)

 





לגלגל אפשר לעשות גם צורת מעטפה
ניתן לפזר למעלה שברי מקופלת שהתפוררו

180 מעלות עד שהמאפה מזהיב



בהגשה לפזר אבקת סוכר


אפשר גם צורה כזו...


"גבינות טבעוניות משומשו ומתכון לאצבעות גבינה מלוחה טבעונית מטוגנת נוסח חלומי


אל תתבלבלו זה לא גבינת חלומי מטוגנת.זו גבינה טבעונית מטוגנת 
והטעם חלומי..איך ארבל אומרת אימא זה כל כך טעים...




אם היו אומרים לי לפני שנה שאני אכניס הביתה "גבינות טבעוניות" 
הייתי צוחקת....אבל לבת שלי יש אסתמה של העור והפרופסור שהלכנו אמר שאסור לאכול מוצרי חלב כי זה גורם להחמרה
אז עברו לסויה ול"גבינות טבעוניות"  של "משומשו"




בסידרה יש  ששה מוצרי תחליפי גבינות צהובות ותחליפי גבינות מלוחות..יוזמה משותפת של קיבוץ גן-שמואל וחברת "הדר פוד"
משומשו הוא מותג מזון חדש שפותח ומיוצר בישראל
מה שטוב במוצרים האלה שהם ללא לקטוז וללא סויה, ללא חומרים משמריםומאוד איכותיים




בואו נכיר את המוצרים שעברו את המבחן של הבת שלי וכמובן שלנו ההורים...

צהובה 18% במרקם חצי קשה, הצהובה עשויה ממרכיבים צמחיים מועשרת בסידן וסיבים תזונתיים בסגנון גאודה
צהובה 9% בסגנון עדין קלאסי, מופחתת שומן במרקם חצי קשה,הבסיס שלה הוא שמן קנולה
צהובה זיתים 18% במרקם חצי קשה עם זיתים ירוקים בסגנון ים תיכוני



הגבינות האלה לדעתי, מתאימות לטוסט, לפשטידות...החום נותן להם להיות נמסות בפה
ארבל שמאוד אוהבת טוסטים ,בהתחלה היה לה קשה עם הטעם אבל כטוסט הסכימה לאכול והמבחן עבר בשלום



בתחום הגבינות הטבעוניות...זו היתה הפתעה
המלוחה 16% במרקם קטיפתי היה פשוט טעים..המרכיבים שלה צמחיים, היא מועשרת בסידן ובתןספת סיבים תזונתיים

הכי טעימה היתה בסיגנון יווני, מלוחה 16% עם עשבי תיבול במרקם קטיפתי בניחוח זעתר..פשוט חתכנו והוספנו לסלט

אבל הכי טעים היתה אצבעות גבינה מטוגנות...איזה עונג..ממש הזכיר חלומי




ועכשיו המתכון
-----------------


לחתוך את הגבינות הטבעוניות המלוחות לאצבעות  
מגלגלים בשמן זית
ואז בפירורי לחם

מרתיחים שמן במחבת חצי עמוק
ומטגנים חצי דקה ..זהירות לא לשרוף






כל מוצרי משומשו ללא חומרים משמרים, אינם מכילים סויה, גלוטן ולקטוז ובעלי כשרות פרווה מהודרת של בד"ץ
להשיד בחנויותטבע וברשתות השיווק הנבחרות






יום שישי, 11 בדצמבר 2015

סופגניות אפויות

נתחיל עם זה שיצא טעים מאוד ורך ..והילדים אהבו מאוד

אבל..סופגניות אפויות לעולם לא יהיו בטעם של הסופגניות שטוגנו בשמן
חסר את השמנוניות....הטעם של השמן שאני מאוד אוהבת
אבל זו אופציה נהדרת למי שרוצה לאכול סופגניות בלי כל הקלוריות של השמן
קבלו מתכון מצליח





חצי קילו קמח מנופה
3 כפות שמן
ביצה xl
חצי כוס סוכר
חצי כפית רום איכותי או ברנדי
כף שמרים יבשים
קורט מלח
כוס ורבע מים פושרים או חלב פושר


למריחה: 25 גרם חמאה מומסת


ההכנה
------
לשים בקערה את הקמח, לעשות גומה
לשים בגומה את השמרים ,את הסוכר  ומעט מהנוזל...
אחרי 5 דקות  לפזר בצדדים את הביצה, השמן, הרום והמלח...
להתחיל להפעיל את המיקסר ולשפוך את המים לאט לאט
ללוש עד שהבצק רך גמיש ולא דביק
להתפיח שעה

כעבור שעה להכין עיגולים
לתת שוב התפחה של רבע שעה

לאחר מכן להבריש טוב טוב את הבצק בחמאה המומסת

לחמם תנור מראש 175 מעלות ..אצלי טורבו 25דקות לקח..
להכניס את התבנית לתנור 
לאחר שמעט מזהיב ,אחרי 10 דקות להבריש שוב את הסופגניות בחמאה המומסת
ולהחזיר את התבנית לתנור
להוציא אותם עד  שמזהיבות יפה..זהירות לא לשרוף




למרוח פעם שלישית את החמאה ולתת להתקרר מעט


לפזר אבקת סוכר
להזריק ריבה
ובתאבון   

יום שלישי, 8 בדצמבר 2015

לביבות תפוחי אדמה וקישואים

מודה..יש לי חולשה לקציצות..לביבות וכל מה שמטוגן בשמן
נר שלישי היום- אחרי שכבר התנפחנו מהספינג'ים ,מהסופגניות הקלאסיות
מה יותר טוב מלביבות תפוחי אדמה וקישואים
הכי קל  שיש..ומאוד טעים





החומרים
----------
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
1 קישוא
1 ביצה
2 כפות קמח רגיל
פלפל
מלח

ההכנה
--------
לגרד במגררת עבה את תפוחי האדמה והקישוא ,לסחוט היטב היטב מנוזלים
לשים בקערה יבשה
 לחתוך את הבצל לקוביות קטנות, ולהוסיף לקערה
להוסיף ביצה, קמח ,ולתבל בפלפל ומלח
לערבב היטב.
לשים במחבת שמן חצי עמוק ,כשרותח לקחת כף מהתערובת ולשים בשמן הרותח לא לגעת ולא להזיז עד שצד התחתון משחים
 להפוך צד ושוב לתת לזה להשחים יפה...להוציא לצלחת ולספוג עם נייר סופג את עודפי השמן

הערה:
-------

מציעה לטגן לביבה אחת ולטעום אם חסר מלח או פלפל ואז להוסיף.
.אם בטעות שמתם הרבה מלח וזה מלוח להוסיף עוד תפוחי אדמה מגורד
אפשר לשדרג ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה/כוסברה קצוצה ,שן שום קצוצה...

יום שני, 7 בדצמבר 2015

ספינג' בקלי קלות


ספינג' או סְפֶ‏נג' הוא מאכל שמקורו בצפון אפריקה. הספינג' עשוי בצק שמרים ומטוגן בשמן עמוק, וסופג לתוכו את שמן הטיגון, בדומה לסופגנייה. הספינג' נראה כמו סופגנייה עם חור באמצע. הוא נאכל עם דבש או עם סוכר.
קבלו מתכון מדהים לספינג אוורירי עם בועות.
אין על המתכון הזה..בזכות הלישה המיוחדת יוצא ספינג' אוורירי




4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שימרית
1/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כפות שמן
כוס וחצי מים פושרים


בקערה לשים את הקמח לעשות גומה לשים בפנים את הסוכר והשמרים
לשים מעט מים לתת לתסוס 5 דקות
לאחר מכן לשים בצדדים את השמן והמלח
להפעיל מיקסר ולהוסיף את המים בהדרגה
הבצק צריך להיות דביק וזה בסדר
להרים אותו מהקערה מלמטה למעלה להתחיל ללוש אותו בתנועות חפיפה..אנחנו רוצים להכניס לבצק אוויר
להמשיך ללוש כמה דקות
לשמן ידיים ולשמן את הבצק בשמן מכל הכיוונים
לתת שעה תפיחה בקערה שמכוסה בניילון נצמד ומעליו שמיכה..הבצק הזה צריך חום



לאחר שעה שוב להוציא אותו מהקערה הבצק צריך להיות עם בועות



להוציא מהקערה ולזרוק אותו כמה פעמים
שוב ללוש כמו חפיפה...
לתת התפחה שניה רבע שעה

לחמם סיר לטיגון חצי עמוק..אני שמה שמן רבע סיר לא צריך יותר
שהשמן רותח להרטיב יידיים לקחת חתיכת בצק לעשות כדור, לשטח מעט  ומהאמצע לעשות חור  ולהרחיב אותו
להניח בזהירות בשמן החם





להפוך כשצד אחד מזהיב
לספוג עודפי שמן ולפזר סוכר רגיל או אבקת סוכר









ניתן לאכול גם עם  דבש





יום שישי, 4 בדצמבר 2015

עוגת מיץ קלמנטינות


שאומרים עוגת מיץ ישר חושבים על עוגת תפוזים
למה שלא תלכו על עוגת מיץ קלמנטינות.?
.עוגה גבוהה, עסיסית וטעימה





החומרים
--------
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס מיץ קלמנטינות (מידת כוס 200מ"ל)  לא להשתמש במיץ של פריגת אלא ממש לסחוט.
גרידה מ2 קלמנטינות
2 וחצי כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל


לקישוט: אבקת סוכר


ההכנה
-----
לשים את הביצים בקערה ולהקציף 8 דקות ,תוך כדי ההקצפה לשים לאט לאט את הסוכר,המהירות צריכה להיות גבוהה
הקצפת הביצים במשך 8 דקות תתן עוגה גבוהה ועסיסית
להנמיך את מהירות המיקסר ולשים לאט לאט את השמן
לאחר מכן להוסיף את מיץ הקלמנטינות, את גרידת הקלמנטינה וסוכר הוניל.
לערבב את הקמח עם אבקת האפיה ולהוסיף לתערובת
לערבב עד שהבלילה חלקה ללא גושים


לשמן תבנית מס' 26 אני השתמשתי בסיר אפיה של הסבתות-סיר פלא ללא המיכסה

175 מעלות 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש


שהעוגה מתקררת לפזר אבקת סוכר



יום רביעי, 2 בדצמבר 2015

המדבקה הצהובה או איך לקנות ברשת שופרסל מוצרים בחצי מחיר

קודם כל אני חייבת לציין שאין לי שום מניה ברשת שופרסל
לא אני ולא משפחתי עובדים ברשת הזו.
החלטתי לכתוב פוסט זה כי אני מכורה לקניות בסופרמרקט
אבל במיוחד אני אוהבת מבצעים/הנחות/ והפתעות
ואני מבלה מן הסתם המון בסופרמרקטים שונים אבל את  הסטנד הזה לא ראיתי בשום סופר רק בשופרסל
הסטנד עם המדבקה הצהובה




תוך כדי השוטטות שלי ברשת שופרסל גיליתי מחלקה קסומה

1. מוצרים עם פגם באריזה- זה יכול להיות שימורים שהתעקם להם מעט הפח,      זה יכול אריזות קונפלקס שהקרטון התעוות..יש לציין שהמוצרים סגורים       ולא מקולקלים..התוקף שלהם ארוך 
אז מה רע לקנות שוגי למשל ב12 ש"ח 



2. מוצרים בעלי תוקף קצר- מוצרים שנשאר להם  שבוע/חודש חודשיים או        יותר ורשת שופרסל מוכרת אותם עד 70 אחוז  הנחה                                 מציעה לכם להסתכל על התוקף ולא לקנות בטעות מוצר שעבר תוקפו




3.מוצרים שיצאו  ממלאי הסניף-את המוצרים האלה אני הכי אוהבת שם אני מוצאת שוקולדים איכותיים, מוצרי טיפוח, קרמים שמפו...מוצרים שלא נמכרו ופשוט יורדים מהמדף

אפילו בצק סוכר מצאתי שם...


וספיד סטיק...קניתי כמה שיהיה 



יש לציין שכל יום יש מוצרים שונים ואם התלהבתם ממוצר כלשהוא לא בטוח שמחר הוא יהיה בסטנד.
ועוד דבר פריטים אלו לא ניתנים להחזרה 

אז אם מחר אתם עושים קניות בשופרסל גשו קודם כל לסטנד עם המדבקה הצהובה











מרק דלעת עשיר וטעים


מחפשים ארוחת ערב קלילה בערב קר ?
לכו על מרק דלעת עשיר וטעים ובמיוחד בריא, בזכות הבטא קורטן שלו





בצל בינוני פרוס
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 וחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של 3-4 ס"מ 
כף  חמאה ללא מלח
כף אבקת מרק 
2 ליטר מים בערך
חצי ליטר שמנת מתוקה
כפית דבש
מלח
פלפל לבן


להגשה :
למי שאוהב את השילוב שמנת חמוצה ומעט עירית


בסיר עמוק ורחב מטגנים את הבצל 
ואת הגזר בחמאה על אש בינונית
כשהירקות מתרככים מוסיפים את המים,הדלעת ואבקת המרק ומביאים לרתיחה
כשרותח מנמיכים להבה ומבשלים עד שהדלעת מתרככת אך לא מתפוררת
טוחנים הכל במערבל ידני או לחילופין מסננים את הירקות וטוחנים בנפרד רצוי להשאיר מעט גזר. 
מחזירים את התערובת לסיר 
מוסיפים את השמנת ומרתיחים
מנמיכים להבה ומתבלים במלח פלפל ובדבש,
טועמים ומתקנים תיבול מבשלים מס' דקות נוספות


להגשה ממליצה להוסיף כפית שמנת חמוצה שתצוף מעל פני המרק ולקשט במעט עירית

יום שני, 30 בנובמבר 2015

עוגת השוקולד הכי עסיסית שיש


את העוגה הזו אני הכי אוהבת..היא עסיסית ורכה בטירוף
והכל בזכות ההקצפה של הביצים..8 דקות לא פחות
בזכות ה8 דקות האלה העוגה יוצאת נימוחה,גם אחרי יום..


הכי טעים  לאכול את העוגה הזו שהיא חמה עם כדור גלידה..




זהירות העוגה הזו מתחסלת מהר מאוד

אז למה  אנחנו מחכים קדימה למתכון


להשתמש בכוס מידה 250 מ"ל

4 ביצים
כוס ורבע סוכר
כוס קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
חצי כוס קקאו
חצי מיכל שמנת מתוקה (לשים בכוס את כל הקיבולת ולהשתמש רק בחצי
את החצי השני נשמור לרוטב)
מעט ברנדי/תמצית וניל



לרוטב:
-------
חצי מיכל שמנת מתוקה
חצי חבילה שוקולד מריר
חצי חבילה שוקולד חלב

להמיס הכל לקרם

להקציף את הביצים 8 דקות לא פחות לאט לאט להוסיף את הסוכר
אחרי 8 דקות עיסת הביצים הופכת לאוורירית
להוסיף לסירוגין ככה 3 פעמים  קמח, קקאו, שמן, שמנת..ככה 3 פעמים כל פעם קצת, במהירות בינונית
בסוף להוסיף את האבקת האפיה .( החשיבות של האבקת האפיה בסוף מאחר והאבקה מתחילה לפעול שהיא במגע עם חום,
לערבב לתערובת אחידה

לשמן תבנית גודל 24 או 2 אינגליש קייק
לשפוך  את התערובת
לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות(לא טורבו)
45 דקות אבל תבדקו לפני עם קיסם
לאחר שהעוגה יוצאת חמה לחורר בשיפוד או גפרור חורים קטנים אנחנו רוצים שהרוטב יחלחל
לשפוך עוד שהעוגה חמה את הרוטב

לאכול עם כדור גלידה...


 במרובעת










יום שני, 23 בנובמבר 2015

איך להכין ארוחה בפחות מ10 דקות בזכות "טעם הטבע" של שטראוס



"אין לי זמן להכין סלט......הירקות עכשיו מאוד יקרים......אף אחד אצלי לא נוגע בירקות וזה הולך לפח אחרי כמה ימים
"אין לי זמן להכין אוכל נורמלי.....
כל הזמן אני שומעת מסביבי את שיחות האלה..
ונכון יש ימים שאני מגיעה הביתה סחוטה מעייפות ואין לי כוח    ומעדיפה לאכול כריך פשוט

..שמחתי לגלות ששטראוס הוציאה את מארז  "טעם הטבע" 
המארזים כוללים סלטים ארוזים ביחד עם פסטות טריות כמו רביולי בטעמים

אז אני לקחתי את סלט המושבה  ואת  הרביולי..
בשניה תיבלתי בשמן זית, מיץ לימון מלח והוספתי עגבניות שרי , גבינה בולגרית וקרוטונים

 ותוך דקה היה לי סלט רענן וטעים, שמכיל 2  סוגי  חסה, גזר, כרוב אדום
הפשטות שפותחים מארז, שנקי ושטוף מחרקים ובשניה מתבלים אותו-מצא חן בעיניי
מה גם שהכל נראה רענן טרי
ראו בעצמכם בתמונות


רביולי מהיר
-----------
שקית רביולי של "טעם הטבע" שטראוס, שהכנו מראש
חצי פחית עגבניות מרוסקות
2-3 כפות שמן זית איכותי
מלח,פלפל
מס' עלי בזיליקום
שיני שום כתושות לפי הטעם

לקחתי מחבת שמתי שמן זית כמות נכבדה, שפכתי חצי פחית עגבניות
מרוסקות, הוספתי שום מלח ופלפל ובזיליקום
ערבבתי היטב , נתתי להתבשל 5 דקות.
 שפכתי את הרביולי בטעם בטטה וערבבתי . נתתי עוד 2 דקות שכל הטעמים יתמזגו...

בפחות מ10 דקות הכנתי ארוחה טעימה  שנטרפה 

אז למי שעסוק, למי שהזמן חשוב לו,למי שרוצה להתפנק במוצרים ארוזים, טריים וטעימים...ממליצה בחום
















יום ראשון, 22 בנובמבר 2015

עוגיות צורות בטעם שוקולד

שאני רוצה קצת  שקט  מהילדים
שאני רוצה שהבכור שלי יהיה פחות במחשב ובסמרטפון
אני נותנת להם להכין עוגיות צורות בטעם שוקולד
ילדים אוהבים עוגיות..אבל יותר מכל אוהבים להכין אותם 
זו תרפיה וזמן איכות מצויין עם הילדים..







המתכון:
3 כוסות קמח רגיל,
 1 כוס סוכר, 
סוכר וניל 
2 כפות קקאן, גדושות
200 גרם חמאה או מרגרינה מחמאה לפרווה
2 ביצים 


בהתחלה לשים במערבל את החומרים בלי הביצים ללוש לתערובת פירורים
להוסיף את הביצים ולהתחיל ללוש עד שנהיה בצק נוח,
לשים לשעה במקרר,
ללוש שנית לרדד בצק לא דק מדי ..אם דביק לפזר מעט קמח על משטח העבודה ועל המערוך
לקרוץ עיגולים עם חותכני צורות
אפשר לפזר סוכריות של עוגה או סוכר.

.לתנור 175 מעלות כרבע שעה לא לאפות יותר מדי