יום שני, 7 בדצמבר 2015

ספינג' בקלי קלות


ספינג' או סְפֶ‏נג' הוא מאכל שמקורו בצפון אפריקה. הספינג' עשוי בצק שמרים ומטוגן בשמן עמוק, וסופג לתוכו את שמן הטיגון, בדומה לסופגנייה. הספינג' נראה כמו סופגנייה עם חור באמצע. הוא נאכל עם דבש או עם סוכר.
קבלו מתכון מדהים לספינג אוורירי עם בועות.
אין על המתכון הזה..בזכות הלישה המיוחדת יוצא ספינג' אוורירי




4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים או חצי שימרית
1/3 כוס סוכר
רבע כפית מלח
3 כפות שמן
כוס וחצי מים פושרים


בקערה לשים את הקמח לעשות גומה לשים בפנים את הסוכר והשמרים
לשים מעט מים לתת לתסוס 5 דקות
לאחר מכן לשים בצדדים את השמן והמלח
להפעיל מיקסר ולהוסיף את המים בהדרגה
הבצק צריך להיות דביק וזה בסדר
להרים אותו מהקערה מלמטה למעלה להתחיל ללוש אותו בתנועות חפיפה..אנחנו רוצים להכניס לבצק אוויר
להמשיך ללוש כמה דקות
לשמן ידיים ולשמן את הבצק בשמן מכל הכיוונים
לתת שעה תפיחה בקערה שמכוסה בניילון נצמד ומעליו שמיכה..הבצק הזה צריך חום



לאחר שעה שוב להוציא אותו מהקערה הבצק צריך להיות עם בועות



להוציא מהקערה ולזרוק אותו כמה פעמים
שוב ללוש כמו חפיפה...
לתת התפחה שניה רבע שעה

לחמם סיר לטיגון חצי עמוק..אני שמה שמן רבע סיר לא צריך יותר
שהשמן רותח להרטיב יידיים לקחת חתיכת בצק לעשות כדור, לשטח מעט  ומהאמצע לעשות חור  ולהרחיב אותו
להניח בזהירות בשמן החם





להפוך כשצד אחד מזהיב
לספוג עודפי שמן ולפזר סוכר רגיל או אבקת סוכר









ניתן לאכול גם עם  דבש





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה