יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

שום-האנטיביוטיקה של הטבע ומתכון למרק שום

יש אנשים שלא יכולים לסבול אותו, אבל דווקא בגלל ריחו  החריף הוא אחד הירקות היעילים ביותר במניעת ובריפוי מחלות משפעת עד מחלות לב ואפילו סרטן.
טרי..מטוגן אפוי או מבושל, השום הוא האנטיביוטיקה של הטבע



1. השום לוחם בחיידקים .מצויין לדלקת בגרון
2. משמיד בקטריות
3. משמש נוגד חימצון לכן הוא מועיל  ברוב מחלות המדבקות
4. מחסל תולעים במעיים
5. מסייע למי שיש לו בעיות בעיכול
6. מפחית בעיות במפרקים
7. מוריד את רמת הסוכר בדם
8. מאזן את לחץ הדם
9החומר הפעיל שיש בשום שנקרא אליצין, מעורר את התגובה החיסונית של      התאים הלבנים בגוף
10. מחקר שיצא מצא ששום מסייע במניעת עלייה במשקל
11. תרופת סבתא לטיפול בדלקת אוזנים-לכתוש שום עם מעט שמן זית לחמם       במיקרו מס' שניות, שיהיה פושר
     לקחת צימרון ולטפטף מהחומר באוזן.
12. כאבי שיניים-לשפשף שן שום על השן הכואבת

מרק שום 
--------
לפני 15 שנה צחי בוקששתר פרסם מתכון למרק שום בתוכנית שום,פלפל ושמן זית
ממליצה לכם להכין בחורף ..זה מרק מאוד בריא 



3 ראשי שום יבש
ליטר מרק עוף צח
מלח
פלפל
1 מיכל שמנת מתוקה
4 פרוסות לחם לבן ללא הקרום

לשים את שיני השום בסיר קטן, לכסות במים ולהביא לרתיחה
לסנן. לחזור שוב עוד פעם על הפעולה

לקחת סיר אחר לשים את שיני השום שחלטנו לכסות במרק הצח
להביא לרתיחה
לתבל במלח, ופלפל
להוסיף את השמנת
להוסיף גם את הלחם
להנמיך להבה ולבשל 15דקות בערך
לרסק הכל בבלנדר או במעבד מזון עד שהוא חלק






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה