יום ראשון, 28 ביוני 2015

כתמים כתמים ואיך נציל את הבגדים




התינוק התחיל לאכול מוצקים...איזה כתמים מעצבנים של המרק הטחון, שלא תמיד יוצא בתכשירים שקנינו..והכתמי מטרנה או סימילאק שלא יורדים בכביסה רגילה
הכי מעצבן זה הכתמים של המילקי וכל מעדני השוקולד למניהם-תמיד נשאר איזה צל קטן כזה שלא ירד בכביסה..

לפני 25 שנה גרתי בקיבוץ  שנה וחצי, בפרוייקט סל"ע
ושם עבדנו 3 ימים..אני עבדתי במכבסה, ואת הטיפ הזה אימצתי..
קודם כל שאתם קונים אבקת כביסה..תמיד תסתכלו על הרכיבים ותקנו את האבקה עם החומר שכתוב פעילי שטח אניונים, בעל האחוז הכי גבוה-במילים פשוטות, זה החומר שמשפיע על הוצאת כתמים

לקחת 2 כפות מהאבקת הכביסה שלכם לשים בצלוחית
לערבב עם מעט מים..המרקם צריך להיות משחתי ולא נוזלי.
אני משתמשת במברשת לצביעת שיער, אבל כל מכחול עבה יעשה את העבודה
לקחת את הבגד לפרוס אותו ולמרוח ממש את המשחה נקודתית על הכתם ,שיכסה אותו
לשים את הבגד בשמש עד שהמשחה הופכת לאבן..
 לכבס רגיל..
לידיעתכם מי שמכבס ב30 מעלות-זה פעולת שטיפה ולא כביסה
כי המים ב30 מעלות הם קרים .
מ40 מעלות ומעלה זה כביסה..
בגדים שלא התלכלכו-כבסו ב30 מעלות, כך נשמר הצבע והבגד לא דוהה

גם משחת כלים "אמה"-משחה שההורים שלנו השתמשו עושה בדיוק אותו אפקט
למרוח את המשחה לייבש בשמש ואז לכבס ב40 מעלות..מובטח לכם בגד ללא כתמים


שיטות נוספות להורדת כתמים-שניסיתי ועבדו
--------------------------------------------------
1.למרוח משחת שיניים בנדיבות על הכתמים ולתת לבגד  להתייבש  לחלוטין,  לכבס
2. טיגנתם שניצל והשמן ניתז על הבגד?
   אכלתם ציפס והשמן  טיפטף?-יש פיתרון 
    לפזר  טלק בכמות נכבדת על הכתם, לעסות אותו לתוך הבגד,
    ולהמתין שהחומר ייספג .לאחר מכן יש לכבס את הבגד, יחד עם         שאר הכביסה במכונה.

    עצה נוספת-
     לרסס את הבגד במסיר שומנים, התכשיר שאנחנו משתמשים            להסרת שומן מסירים.
     להספיג אותו כ- 10 דק'  ולאחר מכן לכבס בטמפרטורה גבוהה       

3 הבגד התלכלך בדיו?
   להסרת כתמי דיו, לטבול את הכתם בהרבה חלב. 
    ניתן לשפשף בצמר גפן בעדינות.
    לחזור על הפעולה עד שהכתם יוסר לגמרי.

4. כתמי תות- להסרת כתמי תותים, יש להשרות במים קרים, לפני         הכביסה ואז הכל יורד.

    לא לשים סבון או מסיר כתמים. 

5. כתמים של דם/מחזור-רק מים קרים .

     אם תכבסו במים חמים-ישאר צל מהכתם. 
    אפשר לשפשף עם קרח

6. להלבנת כביסה ,

   אני לוקחת  שבבי סבון,(מגרדת סבון כביסה או קונה פתיתי כביסה
   מכניסה לגרב דקה קושרת את הגרב  ומכניסה לתוך התוף 
    חוץ מאבקת הכביסה ששמתי בתא המיועד. 
    הכביסה יוצאת לבנה

7.בגד שמסטיק בו דבק, שמים בשקית ומקפיאים. 
   המסטיק ייפול לבד

8. בגד לבן שהצהיב, משרים 30 דקות במים פושרים עם מיץ לימון
   או חומץ ומכבסים כרגיל.
  • כתמי הזיעה נשארו  על צווארון החולצה? תשפשפו את המקום עם שמפו לשיער .
9. כיבסתם בטעות בגד לבן עם תחתון אדום והבגד יצא עם כתמים         ורודים  אפשר להחזיר את הלובן אם נשים את הבגד בדלי עם           אקונומיקה ומים..
    אבל שוב: אסור להלבין באקונומיקה בדים לבנים שהם לא 100%         כותנה.

  • ועוד כמה טיפים לתחזוקת מכונת הכביסה

  • ניקוי האבנית ממוכנת הכביסה: כוונו את המכונה לתוכנית הארוכה ביותר, בהרתחה וללא השרייה, שימו 3 ליטר חומץ והפעילו.
  • החומץ עושה טיפול עשרת אלפים למכונה

  •   והכי חשוב- לא למלא את מכונת הכביסה יתר על  המידה ככה הכביסה יוצאת יותר נקייה.

(התמונה לקוחה מהרשת)







יום שישי, 26 ביוני 2015

איך לבשל פסטה בצורה הנכונה ומתכון מפתיע בסוף


טיפים לפסטה מושלמת
-------------------------
אני מאוד אוהבת פסטה.. ובעצם מי לא?!
ואת כל הטעויות עשיתי בבישול פסטה..שמתי שמן, שטפתי אותה במים קרים לאחר גמר הבישול 
בישלתי אותה עד שהיתה רכה מדי.
ואז..הלכתי לסדנת פסטה איטלקית, ושם למדתי כמה אני טועה בבישול פסטה.

לכן קבלו טיפים איך לבשל פסטה מושלמת

פסטה מבשלים בסיר גדול -הכי טוב שהוא רחב מאשר גבוה.

את הפסטה מבשלים בהרבה מים לפחות ליטר מים לכל 100 גרם פסטה

מוסיפים את המלח כשהמים כבר רותחים בערך 2 כפיות שטוחות לכל 100 גרם פסטה

לא שמים שמן במי בישול הפסטה

מכניסים את הפסטה בבת אחת. לא שוברים אותה.
ומערבבים בכף עץ כדי שלא תידבק לתחתית הסיר

אין מכסים את הסיר בזמן בישול הפסטה

מבשלים פסטה  עד שהיא "אל דנטה"- לא רכה מדי

מיד שהפסטה מוכנה מסננים אותה, לא שוטפים
ומעבירים אותה לקערת הרוטב

אז למדתי בקורס להכין רוטב פומרולה(רוטב עגבניות נוסח נפולי, ורוטב פסטו
ורוטב קפרזה( רוטב עם גבינת מוצרלה ורוטב ארביאטה (רוטב פיקנטי)
כולם טעימות וכולם מיוחדות 
אבל הכי טעים לי זה הרוטב הפשוט והמפתיע של בעלי.
בעלי מכין פסטה מהממת והוא לא משתמש בעגבניות רק ברסק עגבניות
כן כן רסק עגבניות (בטח אתם מעקמים את האף-רסק???)אבל יוצא לו טעים והילדים מלקקים את האצבעות וגם אני...

הספגטי של משה
===========
להכין ספגטי עד שיהיה "אל דנטה" (לפי הטיפים שרשמתי למעלה)

בסיר אחר
---------
לחמם מעט שמן זית אפשר גם שמן רגיל
להוסיף קופסא רסק עגבניות 250 מ"ל
3-4 שיני שום כתושות
כוס מים רותחים
אורגנו לפי הטעם
מלח ופלפל

לערבב הכל עד לרתיחה
כשרותח להכניס את הפסטה שסיננו ולא שטפנו לרוטב
לבשל 5  דקות שכל הטעמים מתמזגים בפסטה ונספגים

להגיש בצלחת עם פרוסה גדולה של מוצרלה 
אפשר גם פתיתי גבינה צהובה רגילה.

בתאבון






יום שני, 22 ביוני 2015

ריבת פטל שחור ודובדובנים

נשאר לי משבועות פירות יער במקפיא 
דובדבנים, אוכמניות, חמוציות ופטל שחור
למען האמת..לא ממש התחברתי לפירות יער, לא גדלתי על זה, לא קונה את זה ומאוד היה חמוץ לי ולילדיי..
לכן החלטתי להכין קונפיטורה מהפטל השחור והדובדבנים
יצא טעים ומיוחד






כמה כללים חשובים להכנת ריבה
--------------------------------
 הצלחת הריבה תלוי בכמות הסוכר, הפקטין והחומצה

כמות גדולה של סוכר -הריבה תהיה דלילה מדי..

לכן חשוב להשתמש בכמויות שוות של סוכר ופרי.

ריבות יש לבשל במהירות האפשרית על להבה גדולה בהתחלה, לאחר מכן להנמיך להבה לנמוכה- בישול ממושך מקלקל את הטעם, הצבע והפקטין החומר שגורם לקרישות

תמיד להשתמש בכף עץ לבחישות ולבשל בסיר עבה ורחב

החומרים
--------
חצי ק"ג דובדובנים עדיף חמוצים
חצי ק"ג פטל שחור
1 ק"ג סוכר
מיץ מחצי לימון

לשטוף את הדובדבנים ולהסיר חרצנים..

לשים בסיר  את הפטל והדובדבנים עם הסוכר ולהניח לנוח ליממה ..(בקיץ-במקרר
למחרת לשים את הסיר על אש גבוהה מאוד       
להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל על אש גבוהה ללא מכסה כ10 דקות.
כל הזמן לערבב עם כף מעץ
לאחר שהכל רתח להנמיך ללהבה נמוכה ולהמשיך לבשל כ40 דקות..כל הזמן לערבב
העיסה צריכה להיות סמיכה.




יום שישי, 19 ביוני 2015

הצילו נמלים....ואיך ניתן להרחיק אותם

אורחים לא קרויים הגיעו לביתי..מי בכלל הזמין אותם?!
הפלישה שלהם היתה מהירה שהם אפילו הכריזו על הבית שלי כמקום המחיה שלהם
הם התחילו לטפס על השיש....ולאט לאט עברו לקירות ...
ולהרוג אותם זו בדיחה...הרגת אחד יבואו מאה...
הלו סליחה?! אתם לא רצויים פה..תסתלקו...

אז  שניה לפני שאני מזמינה את המדביר החרקים, 
אתן לכם עצות ותרופות סבתא שברובם עובדות







1. ציפורן שלם- הנמלים שונאות את ריח הציפורן,
    פזרו ציפורן שלם ולא טחון, בפינות במטבח 
    מובטח לכם שלא יגיעו יותר

2. קינמון טחון..
    פיזרתי קינמון טחון במקומות שיש נמלים-הנמלים הסתלקו
    השיטה לא עובדת עם מקל קינמון

3. קליפות מלפפון ירוק- לא ניסיתי אבל הבנתי שזה עוזר.
    לקלף את הקליפה  ולשים במקומות שיש נמלים.
   .את הטיפ הזה קיבלתי ממדביר

4. חומץ-שוב חומץ מוכיח את עצמו כתרופת סבתא יעילה.
   לשפוך חומץ בדלי השטיפה מובטח לכם ריצפה נקייה מנמלים
   כמו כן לקחת ספוג לשים בו חומץ ולסבן את הפנלים
   ואת הדלתות.. הריח  של החומץ מבריח אותם

5.  עלי דפנה-ניסיתי עזר..
     אבל לא לשים 2-3 עלים אלא הרבה..כמות רבה של עלים

6. גיר -כן כן גיר שכותבים בלוח.
    ציירו קו אחד בלבד במקום שיש נמלים ..
    הם  יסלדו מהגיר ויברחו.
  ..את הטיפ הזה קיבלתי ממדביר מקצועי

7. עקבו אחרי הנחיל שלהם..
   מצאתם יופי אטמו את המקום בסיליקון

  ואם כל זה לא עזר.
  .יש תרסיסים כימיים להשמדת נמלים,
   אבל זה ממש לא בריא לנשימה
  .ובמיוחד שיש חיות בית ותינוקות

   ואם החלטתם על איש מקצוע
   הזמינו מדביר חרקים אבל שיהיה מדביר שעובד בשיטה הירוקה


(התמונה לקוחה מהרשת)

מעוניינים בעוד עצות? 
חפשו אותי בפייסבוקhttps://www.facebook.com/groups/538468113026467/?fref=ts
            

עוף שלם צלוי בתוספת תפודים פריכים-המתכון המושלם



הרבה זמן חיפשתי מתכון לעוף שלם צלוי בלי הרבה רוטב, שיהיה שחום ושישאר עסיסי כמו עוף בגריל בסופר .ושהתפוחי האדמה יהיו נימוחים ופריכים
 ובסוף הצלחתי להרכיב מתכון מצויין טעים ועסיסי .

ויש גם טיפ בסוף....

העוף יוצא שחום  וקריספי מבחוץ ,עסיסי ועתיר מיצים מבפנים
אני ממליצה לכם לרכוש תבנית צלייה מיוחדת לעוף עם רשת מיוחדת ששם מניחים את העוף
ובתחתית התבנית מניחים את תפוחי האדמה וגם ירקות למי שרוצה
אבל אפשר כל תבנית פיירקס





החומרים-
----------
עוף שלם -העוף שלי שוקל 2 וחצי ק"ג
6 תפוחי אדמה גדולים
2 בצלים
עלה רוזמרין -לא חייב אבל נותן ארומה

את העוף השלם לשטוף ולייבש במגבת נייר טוב טוב.
לקשור אותו ברגליים בכדי להשיג דרגת צליה מושלמת

את התפוחי אדמה לקלף ולחתוך לרבעים ולשים על הגז בסיר עם מים לבשל ממש מעט עד שמזלג ננעץ
אנחנו לא רוצים שתפוחי האדמה יהיו רכים, רק שהמזלג ינעץ
 לשטוף אותם ולייבש גם אותם בנייר סופג.

התיבול: 
---------
רבע כוס שמן זית, אפשר גם שמן רגיל
פפריקה מתוקה- שמתי כף אפשר יותר
גריל עוף כפית
4שיני שום כתושות 
חצי כף אבקת מרק בצל-מה שעושה את הטעם המיוחד
מעט סילאן או דבש
פלפל מלח לפי הטעם

לערבב טוב טוב  בקערה את חומרי התיבול
לקחת את התבנית לפזר בתחתית את תפוחי האדמה ,והבצל לפזר מעליהם  מעט מלח
לקחת מעט מהתערובת ולעסות את תפוחי האדמה והבצל.

לשים את הרשת ועליו העוף למרוח את העוף  טוב טוב שהכל יהיו מכוסה, מכל הכיוונים. גם בצד השני
העוף צריך לשכב שהחזה למעלה.

לשים במקרר לפחות לשעה -שעתיים(עדיף יותר לספיגת הטעמים)

לחמם תנור בהתחלה חום מאוד גבוה 200-220 מעלות 
לשפוך  ב4 פינות התבנית כחצי כוס מים...בכל פינה מעט מים
הטיפ הוא בקרקעית התנור לשים סיר אחר עם מים האדים שיצאו יעשו אפקט מעולה לעוף ולתפוחי האדמה

על הרשת לשים את התבנית וזהו
מתחילים עם חום גבוה אחרי חצי שעה מורידים ל180... וגם הופכים מידי פעם את העוף...
אחרי שעה לראות אם התפוחי האדמה מוכנים להוציא אותם לקופסא ולתת עוד כחצי  שעה לעוף, עד שישחים

מבטיחה לכם שתקבלו עוף מושלם בדרגת צלייה מדוייקת  ותפוחי אדמה פריכים וצלויים במידה הנכונה.

והריח בבית.......חבל שאי אפשר להעביר




שלב ראשון העוף ותפוחי האדמה נמרחו בתערובת התיבול ונכנסים למקרר לשעה/ שעתיים



לאחר שעה תפוחי האדמה מוכנים מוציאים אותם לקופסא






כך נראה העוף בצילום אחר שלי...בתוספת בטטות ותפוחי אדמה שלמים 



יום רביעי, 17 ביוני 2015

burgersbar-זה ההמבורגר שלי

בשקט, בשקט בלי הרבה רעש נפתח לפני חודשיים סניף קטן ופינתי של בורגרסבר....
הסניף ממוקם במקום לא בולט בכלל, די פינתי, במתחם החדש למעלה, באגף האוכל של קניון הזהב בראשון לציון.
במבט ראשון מפספסים אותו ..וחבל..סניף קטן..במיקום לא אסטרטגי
השלט שחור וקטן ולא בולט מספיק בכדי לספר על האוכל המדהים פה
בניגוד לשאר רשתות האוכל, שמוקמות צמודות לו עם שלטים בולטים לעין
ועם פרסום בכל רחבי הקניון.

שקטים שקטים אבל ....
 אחרי הביס הראשון אתה מבין שיש פה משהו שונה..

כדי להכין המבורגר עסיסי וטעים צריך בשר איכותי!! ופה מבינים בהחלט את התורה

כבר בביס הראשון הבנתי שההמבורגר עשוי מטחינה גסה של נתח בשר בקר משובח, אפילו זיהיתי שילוב עם אנטריקוט
השילוב נותן המבורגר טעים מאוד ואיכותי. אוורירי ולא דחוס
ההמבורגר מתובל וטוב שכך ,בתיבול מינימליסטי, כשהבשר משובח אין צורך להרוס אותו עם תיבול יתר.
יש לציין שהצליה נעשת מול עיני הסועד. כל שאתה יכול לבקש דרגת צליה המתאימה לחיך שלך.

הטעם של ההמבורגר נשאר לי בפה גם אחרי 3 שעות

אז מה אכלנו...

אני בחרתי את ההמבורגר הקלסי 220 גרם של המבורגר משובח, בשילוב עם רוטב מיונז שום, עם עגבניות חסה  ובצל סגול






בעלי בחר המבורגר משולב עם רוטב צ'ימיצורי שהיה די מעניין ומיוחד, עם טעם פיקנטי








גם הילדים לא נותרו מקופחים-ארוחת ילדים בדיוק כמו שילדים אוהבים אבל פה הנתח הוא משובח...בניגוד לבשר מעובד  שהם אוכלים במזללות אחרות של המבורגרים.(39 ש"ח-הארוחה מוגשת עם תוספת ציפס ושתיה קלה)


אפילו הזעטוט בן השנתיים וחצי סיים המבורגר איכותי בלי רטבים...

בתוספות הזמנו טבעות בצל שהיו מושלמות, לא שומניות בכלל, בדיוק בתיבלון הנכון
גם הציפס היה בטעם בייתי 
כל זה היה מלווה ברטבים...חגיגה
יש לציין שאת כל הרטבים אתה רואה מול העיניים ויש כ13 רטבים 
ביניהם יש מיונז, שום, צ'ימיצורי, פסטו, ברבקיו  וכמובן קטשופ ואפילו רוטב חריף אש

משיחתי עם בעלי  הבנתי שאפילו את הלחמניות הם אופים על המקום
כך שהכל באמת טרי..ואתה מרגיש את התוצאות בפה.

למי שלא חשקה נפשו בהמבורגר ניתן למצוא בסניף גם כריכים ואפילו סלטים עם חזה עוף/סטייק הכל צרוב על הגריל


אם אני מסתכלת על התפריט והמחירים-המחירים ממש הוגנים וניתן לומר גם זולים בהשוואה לרשתות אחרות.
פה אתה מקבל תמורה מלאה לכסף.
יצאנו משם אחרי שעפנו על ההמבורגר עם התוספות..
שבעים ומרוצים
 עם טעם של עוד
אני לשם אשוב...ועוד איך


ממליצה לכם 
burgers ar-כשר
מתחם החדש של קומת האוכל
קניון הזהב
ראשון לציון










יום שני, 15 ביוני 2015

כבדים בפטריות בצל ויין

שילוב טעמים שתמיד מתבקש
מתכון אולטימטיבי של כבדים בצל ויין, קל ומהיר להכנה
מתאים לאירוח ספונטני















החומרים
----------
חצי ק"ג כבדי עוף טריים
2 כפות שמן עדיף חמניות
2 בצלים לבנים גדולים חתוכים לפרוסות
200 גרם פטריות שמפניון חתוכות
כף דבש
חצי כוס יין מתוק
רבע כוס ציר מרק עוף( אפשר מאבקת מרק)
מלח  לפי הטעם
מעט פלפל שחור גרוס

להגשה-לא חובה
גרגירי רימון טריים
פטרוזיליה קצוצה(אפשר גם כוסברה במקום)

אופן ההכנה
-----------
לטגן את הכבדים בכף שמן במחבת טפלון על אש בינונית כ2 דקות מכל צד.
במחבת אחרת מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
אפשר להוסיף מס' פרוסות של פלפל אדום חריף למי שאוהב פיקנטי
לטגן מעט, להוסיף את הפטריות ולטגן עד שהן מזהיבות
להוסיף את  היין, המרק, התבלינים להביא לרתיחה 
להמשיך לצמצם כ4 דקות בערך
להוסיף למחבת את הכבדים,  
להוסיף את הדבש ולערבב בעדינות , להפוך צד
להמשיך לבשל עוד כ5 דקות בערך
לבדוק תבלינים אם חסר פלפל ומלח זה הזמן לתבל

לצקת לצלחת אפשר לקשט בגרגירי רימון ופיטרוזיליה/כוסברה
להגיש חם מעל צלחת פירה או אפילו קוסקוס...

יום שבת, 13 ביוני 2015

בייגל בייגל

בייגל בייגל מושלם וטעים 

החומרים
----------
4 כוסות קמח
כף סוכר
חצי כף גדושה מלח
1 וחצי כפות שמן
1 כף גדושה שמרים יבשים או חצי שימרית
1 וחצי כוסות מים חמימים (כוס =200 מ"ל)

ההכנה
---------
שמים את הקמח בקערה
יוצרים בור במרכז הקמח
מוסיפים לבור את השמרים והסוכר ומעט  מכמות המים
נותנים לזה לתסוס כ-5 דקןת
מפעילים מיקסר עם וו לישה
מוסיפים את השמן
ומתחילים לשפוך לאט לאט את המים שנשארו
והמלח בסוף.
ללוש לבצק אחיד, 10 דקות לישה במיקסר
להתפיח עם ניילון נצמד להכפלת הבצק...כ40 דקות לפחות

אחרי שתפח הבצק ,לקחת כדורים לגלגל לנחש בצורת אליפסה ולהדק בקצוות לבייגלה.
או לגלגל לנחש ולהשאיר ככה למקלות.
לסדר  בתבנית  ברווחים כי הם תופחים .
לקחת קערית מים ומברשת ולהבריש את הבייגלה במים.רק מים
לפזר הרבה שומשום/אפשר פרג/קצח.
ולהתפיח שוב 40 דקות
לאפות בחום 180 מעלות
 כ20 דקות או עד שמשחים, זהירות לא לשרוף

יום שלישי, 9 ביוני 2015

טביחה- מרק קוסקוס טריפוליטאי

שחושבים על מרק לקוסקוס, מיד עולה בדמיון מרק צח עם המון ירקות, צבעו צהבהב בגלל הכורכום..
יש כאלה שיוסיפו גם מעט קינמון...
המרק שלי הוא אחר...תבשיל עשיר שמורכב מחומוס, עוף וירקות            התבשיל בושל שעתיים על הגז...
 לאחר הבישול הארוך יוצא תבשיל עם טעם דומיננטי, צבע עמוק העוף רך ומתפרק בגלל הבישול הארוך...ובעיקר טעים מאוד 
מרק שאנחנו  במשפחה לא מחליפים אותו..
בפעם האחרונה השתמשתי בכנפי הודו, שיצאו נימוחים וטעימים עד מאוד
את המתכון למדתי משכנתי הטריפוליטאית .





החומרים
--------
3-4 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 ק"ג עוף(חלקי עוף , או כנפי הודו)
חצי  קילו גרגירי חומוס שהושרו במים במשך הלילה
4-6 כוסות מים

לירקות
-------
חצי ק"ג דלעת
5 גזרים
5 קישואים
2 תפוחי אדמה
1 ראש סלרי
(אני מוסיפה גם רבעי בצל, וכרוב..שלא מופיע במתכון המקורי)
אפשר להוסיף כוסברה

תבלינים
-------
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה-כפית
מעט פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת מרק(ניתן לוותר)

ההכנה
------
מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם מזהיבים
מוסיפים את השום, רסק העגבניות, חלקי העוף, חומוס והמים
מביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומבשלים שעה

לאחר כשעה 
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ומוסיפים לתבשיל
את הדלעת שמים חצי שעה לפני תום הבישול..(שלא תתפרק, ותשמור על צורתה)
לוקחים קערית ומערבבים את כל התבלינים.
בוזקים את התבלינים המעורבבים לתבשיל, ומבשלים על אש בינונית שעה נוספת

להגשה: שמים קוסקוס בצלחת ומעליו שמים את הטביחה


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אחרי שהבצל טוגן מוסיפים את העוף, את הרסק, והחומוס





מוסיפים את מים , נותנים לזה לרתוח..מכסים את הסיר ומבשלים שעה




לאחר כשעה..מוסיפים ירקות( חוץ מהדלעת)

קערית התבלינים-זה הזמן להוסיף לתבשיל



לאחר 3/4 שעה נוספת.. התבשיל כמעט מוכן..זה הזמן להוסיף את הדלעת





מוכן



יום ראשון, 7 ביוני 2015

נבט סוכר ואיך עזר לנו עם הגזים של התינוק


לפני כ9 שנים הייתי אימא חדשה ,ילד ראשון לא ממש הבנתי את ה"תורה"
 שכנתי הפרסייה נכנסה לדירתי ושמעה את התינוק שלי צורח..וכולו אדום
ואני עצבנית מחוסר שינה..ומחוסר אונים.. 
לתינוק יש גזים  ועיוותי בטן ואין לי מושג איך להרגיע אותו , ניסינו  את התרופות שנתן לנו הרופא-ולא ממש עזר.
ניסינו נענועים ותנוחות מסויימות , הרמת הרגלים לכיוון הבטן , ומה לא...
הילד בוכה, מתכווץ , והלילות ללא שינה ..
שכנתי  יצאה מדירתי וחזרה עם נבט סוכר
קחי, אמרה לי תמיסי במים חמים ותראי ימים רגועים יותר
לא הבנתי מה היא מביאה לי...סוכר????
אז זהו שזה לא סוכר רגיל..זה נבט סוכר

מה זה נבט סוכר
----------------
אלו  גבישי סוכר שקופים שנראים כמו קריסטלים ..ויש בתי טבע שיגידו שזה  בעצם  סוכר ענבים.
גבשוש הסוכר שומר בצורה הזו על הויטמינים של קנה הסוכר, ובקיצור זה ממתיק בריא ועם מינימום קלוריות.

אז כמובן שניסיתי קוביה אחת לא צריך יותר, ברבע כוס מים רותחים 
חיכיתי שיתקרר
  ונתתי כמה לגימות לתינוק
הפלא ופלא התינוק נרדם, רגוע וכך עברנו לילות שקטים וזה פשוט שיכך לו את כאבי הבטן והגזים.
בטח תגידו אסור מים לתינוק...אנחנו מדברים פה על כמה לגימות הוא לא צריך לשתות את כל רבע הכוס.

למה עוד הנבט סוכר עוזר
-------------------------
מקל על שיעול- לערבב כמות נדיבה בכוס תה ולשתות
מצויין לצרידות-לקחת את הנבט ולמצוץ כסוכריה
עוזר באי נוחות בקיבה, אחרי ארוחה דשנה, או ארוחה עשירה במטוגנים...
ומרגיע כאבי בטן וגזים-גם למבוגרים

יום שישי, 5 ביוני 2015

עוגת לייקח עם שידרוג קל


עוגת לייקח או עוגת ספוג...המתכון קיים  40 שנה, שסבתא שלי לימדה את אימא שלי וכך עבר לנכדה..
עוגה אוורירית מאוד מקורה מגרמניה..כמעט ואין בה שומן...
..את העוגה אני אופה בסיר פלא..אבל כל תבנית אחרת תצליח(לא בטוח שתהיה גבוהה כמו שיוצאת מסיר הפלא)
סיר פלא היה מאוד שמיש בשנות 50..
ההורים/הסבתות היו נוהגים לאפות את העוגות והפשטידות על הגז ,מכוסה,
היו שמים טבעת שהיה מבודד בין להבת הגז לסיר,וכן לספוג ולפזר את החום, כך שהעוגה לא תצא אפויה מדי באמצע ולא אפויה מספיק בשוליה.
אבל הבעייתיות שבעניין היה שאסור בשום פנים היה לפתוח את המכסה ולהציץ ולבדוק אם העוגה בסדר, אפויה.
אם פתחת-הרסת...
היום משתמשים בסיר פלא לאפיה בתנור, ללא מכסה
והמכסה משמש להפוך את העוגה..
ממליצה לקנות בשוק..סיר מצויין

קבלו מתכון לעוגה גבוהה מאוד, טעימה מאוד עוגת לייקח
אני חוצה את העוגה בגלל גובהה ל3 חלקים ושמה בכל חלק קצפת..
לפעמים אננס...או מצפה בקצפת ותותים
אפשר לצפות  את  העוגה הזו איך שמתחשק לכם

המתכון
--------
החומרים
-----------
5 ביצים מופרדות
2 כפיות סירופ לימון שדולל בכוס מים(לקחת תרכיז בטעם לימון ולמהול בכוס מים)
1 וחצי כוסות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

ההכנה
--------
להקציף חלבונים במיקסר או מערבל ידני במהירות גבוהה להוסיף לאט לאט רק כוס סוכר בהדרגה
להקציף עד שהקצף יציב ומוצק
לטרוף בקערה אחרת את החלמונים עם חצי הכוס הסוכר הנותרת ,עד שהצבע משתנה לצהבהב-לבן
להוסיף לבלילת החלמונים את השמן, מיץ הלימון ,הקמח ,אבקת האפיה וסוכר הוניל ולהבליע בעדינות בתנועות עטיפה.
להוסיף לבלילה הזו את קצף החלבונים לאט לאט גם בתנועות עטיפה שהקצף לא ישבר.
יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או מרובעת או לתבנית סיר פלא כמו בתמונה שלי
לאפות בתנור שחיממנו מראש 175 מעלות כ35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש


טיפ
יום אחד לא היה לי סירופ משקה בטעם לימון אז לקחתי סירופ אננס והוספתי כוס מים - יצא מעולה
ניתן להשתמש גם בסירופ בטעם תפוזים

יום רביעי, 3 ביוני 2015

מג'דרה חומה..בטעם של מסעדה ערבית


המג'דרה שלי בצבע חום ולא לבנבנה כמו שהרבה מכירים..
הסיבה-- משתמשת במי הבישול של העדשים שהורתחו....מי הבישול הפכו להיות חומים, עם הרבה מאוד ויטמינים
הטעם מאוד דומיננטי בדיוק כמו במסעדות הערביות







החומרים
---------
כוס עדשים חומים/ירוקים לשטוף כמה פעמים, לשים בסיר עם מים ולהרתיח רבע שעה
לסנן ולשמור את המים החומים.

2 כוסות אורז -לנקות ולשטוף ולסנן

בצל גדול קצוץ 

תבלינים: מלח, חצי כפית מרק עוף, חצי כפית פלפל שחור, כפית-פפריקה אדומה, כפית כמון

ההכנה
--------
לטגן בשמן את הבצל עד שנהיה זהוב.
להכניס את העדשים שסיננו, את המלח ואת כל התבלינים..
לתת להיטגן כמה דקות
למלא את הסיר במי הבישול שסיננו מהעדשים, שיכסה את העדשים וקצת מעל
לתת לרתיחה שהסיר מכוסה במכסה
כשרתח, להכניס את האורז ולערבב שוב
לתת שוב לרתיחה, שרתח לכסות את הסיר, להנמיך לאש נמוכה..
אחרי 10 דקות לבדוק אם חסר מים להוסיף מים רותחים..
לבשל עד שהמים מתאדים והאורז רך
לבדוק אם חסר מלח, וזה הזמן להוסיף. לערבב

לטגן בשמן במחבת  הרבה בצל שחתכנו לעיגולים עד שהבצל זהוב ורך

הצעת הגשה: לשים מג'דרה בצלחת ולערום הרבה בצל

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- העדשים אחרי שסיננו מהמים





מי העדשים ששמרנו בצד




שלב התבלינים לפני ששמים את מי הבישול