יום שישי, 1 במרץ 2024

מאפינז קוטג'

  במקרר היה קופסת קוטג מיותמת

אז מכינים מאפינס


2 כוסות קמח רגיל

שקית אבקת אפייה.

קופסת קוטג' 

2 כפות גבינה לבנה

חצי כוס שמן

2 ביצים מדיום

הרבה פירורי גבינה צהובה( אני שמתי גאודה..עמק וקשקבל)

ככפית מלח


לערבב את כל המרכיבים

הבצק דביק


לעשות עיגולים

לשים בתבנית מאפינס משומנת

לא מורחים ביצה מעל


180 מעלות תנור שחומם מראש

 עד שמזהיב


אפשר לפזר שומשום או קצח מעל

אפשר להוסיף לתערובת עיגולי זיתים או תירס




פשטידת חמאר/מעקודה/מחמאר


 מעקודה המלכה של שבת

ככה עינב בובליל קוראת לה והיא צודקת

היא המלכה בארוחת שבת

פשטידת תפוחי אדמה שיש לה הרבה שמות

מתכון של עינב בובליל עם מעט שינויים שלי


המצרכים

5 תפוחי אדמה גדולים

4 ביצים

גזר אחד מגורר גס

בצל אחד חתוך לקוביות קטנות

פטרוזיליה קצוצה

אני שמה גם כוסברה קצוצה


לקלף את תפוחי האדמה

לחתוך לרבעים ולהרתיח עד,שרך

למעוך במועך פירה

להוסיף את קוביות הבצל

את הגזר המגורר

פטרוזיליה וכוסברה

חצי שקית אבקת אפייה

להוסיף את הביצים

לתבל

במלח

פלפל שחור

כורכום אני שמה חצי כף

מיץ מחצי לימון

לערבב הכל


לקחת סיר עגול עם ידיות

לשפוך רבע כוס שמן ולחמם שיהיה ממש רותח

לשפוך את כל הבלילה לשמן החם

ליישר

10 דקות על הגז

להעביר לתנור 180 מעלות כ40 דקות  או 

עד שלמעלה חום

לקחת צלחת גדולה

ולהפוך את הסיר על הצלחת

הפשטידה יוצאת בקלות ולא מתפרקת

להתענג