הילדים שלי אוהבים אוכל איטלקי במיוחד הבכור שנסע עם בעלי לטיול בר מצווה לרומא ביולי אשתקד
וחזר מתלהב מכל המאכלים שאכל שם
היום החלטתי שאני מכינה קציצות על פסטה בנוסח איטלקי
לא תמצאו תבלינים מזרחיים בקציצות האלה
רק בזיליקום והרבה
אז קדימה למתכון
לרוטב:
-----
צנצנת רוטב עגבניות ממליצה על פרפקטו עם בזיליקום אבל כל רוטב עגבנויות טוב יעשה את העבודה
לכדורי הבשר
------------
250 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
פירורים גסים מ2 פרוסות לחם לבן או חלה ללא הקרום
מלח
פלפל
1-2 כפות שמן זית
לפסטה:
------
חצי חבילה פסטה פרפדלה
ההכנה
-------
לערבב בקערה את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם
האיטלקים מוסיפים גם 2 כפות גבינת פרמזן..אני ויתרתי מטעמי כשרות
מתבלים במלח,פלפל
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את כדורי הבשר 5-7 דקות עד שהם מבושלים היטב
מחממים את הרוטב בסיר עד שמבעבע..להוסיך כמה עלי בזיליקום
להוסיף את הקציצות המטוגנות
אני הוספתי מעט מים
לטעום אם חסר מלח פלפל זה הזמן להוסיף
לבשל רבע שעה אש נמוכה
בהגשה
-----
עורמים את הפסטה בצלחת
מניחים מעל את כדורי הבשר
ומעל יוצקים עוד רוטב
ומגישים
וחזר מתלהב מכל המאכלים שאכל שם
היום החלטתי שאני מכינה קציצות על פסטה בנוסח איטלקי
לא תמצאו תבלינים מזרחיים בקציצות האלה
רק בזיליקום והרבה
אז קדימה למתכון
לרוטב:
-----
צנצנת רוטב עגבניות ממליצה על פרפקטו עם בזיליקום אבל כל רוטב עגבנויות טוב יעשה את העבודה
לכדורי הבשר
------------
250 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
פירורים גסים מ2 פרוסות לחם לבן או חלה ללא הקרום
מלח
פלפל
1-2 כפות שמן זית
לפסטה:
------
חצי חבילה פסטה פרפדלה
ההכנה
-------
לערבב בקערה את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם
האיטלקים מוסיפים גם 2 כפות גבינת פרמזן..אני ויתרתי מטעמי כשרות
מתבלים במלח,פלפל
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את כדורי הבשר 5-7 דקות עד שהם מבושלים היטב
מחממים את הרוטב בסיר עד שמבעבע..להוסיך כמה עלי בזיליקום
להוסיף את הקציצות המטוגנות
אני הוספתי מעט מים
לטעום אם חסר מלח פלפל זה הזמן להוסיף
לבשל רבע שעה אש נמוכה
בהגשה
-----
עורמים את הפסטה בצלחת
מניחים מעל את כדורי הבשר
ומעל יוצקים עוד רוטב
ומגישים