יום ראשון, 22 במרץ 2020

פסטה עם כדורי בשר ורוטב עגבניות בגירסה איטלקית

הילדים שלי אוהבים אוכל איטלקי במיוחד הבכור שנסע עם בעלי לטיול בר מצווה לרומא ביולי אשתקד
וחזר מתלהב מכל המאכלים שאכל שם
היום החלטתי שאני מכינה קציצות על פסטה בנוסח איטלקי
לא תמצאו תבלינים מזרחיים בקציצות האלה 
רק בזיליקום והרבה






אז קדימה למתכון



לרוטב:
-----
צנצנת רוטב עגבניות ממליצה על פרפקטו עם בזיליקום אבל כל רוטב עגבנויות טוב יעשה את העבודה



לכדורי הבשר

------------
250 גרם  בשר בקר טחון
1 ביצה
פירורים גסים מ2 פרוסות לחם לבן או חלה ללא הקרום
מלח
פלפל
1-2 כפות שמן זית

לפסטה:

------
חצי חבילה פסטה פרפדלה


ההכנה

-------
לערבב בקערה את הבשר הטחון, הביצה, פירורי הלחם
האיטלקים מוסיפים גם 2 כפות גבינת פרמזן..אני ויתרתי מטעמי כשרות
מתבלים במלח,פלפל
מחממים את השמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים את כדורי הבשר 5-7 דקות עד שהם מבושלים היטב

מחממים את הרוטב בסיר עד שמבעבע..להוסיך כמה עלי בזיליקום

להוסיף את הקציצות המטוגנות
אני הוספתי מעט מים 
לטעום אם חסר מלח פלפל זה הזמן להוסיף
לבשל רבע שעה אש נמוכה


בהגשה

-----


עורמים את הפסטה בצלחת
מניחים מעל את כדורי הבשר 
ומעל יוצקים עוד רוטב
ומגישים








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה