יום שני, 22 ביוני 2020

פריטטה תפוח אדמה ,בצל ופטריות



למי שלא מכיר פריטטה זו הכלאה בין חביתה לפשטידה/לביבה
ההכנה כל כך פשוטה שאתם תתאהבו בה
קיבלתי להתנסות במלח ים אטלנטי מתובל במטחנה וישר חשבתי שיתאים לפריטטה





החומרים
--------
תפוח אדמה גדול
20 גרם חמאה
מעט שמן 
בצל אחד חתוך לעיגולים
 כמה פטריות טריות 
2 ביצים

לבשל תפוח אדמה במים עד שמתרכך
לצנן
לפרוס לפרוסות דקות את תפוח אדמה

לטגן במעט שמן ומעט חמאה בצל נעד שמזהיב
לאותה מחבת להוסיף פטריות לטגן
לפרוס את עיגולי תפוחי האדמה מעל הבצל והפטריות שיהיה שכבה אחידה בכל המחבת
להמליח עם מלח אני השתמשתי במלח ים אטלנטי מתובל במטחנה של נפטון
לתת טיגון עד שתפוחי האדמה משחימים מעט 
לטרוף 2 ביצים לבלילה
להוסיף מלח ופלפל שחור 
ניתן להוסיף גם עשבי תיבול
לשפוך את בלילת הביצים על תפוחי האדמה בשכבה אחידה שיכסה
לבשל עד שהשכבה מוצקה כמה דקות
בעזרת צלחת להפוך את הפירטטה
ולהחזיר למחבת את הצד שלמטה
לטגן כמה דקות
ולהתענג 


על המוצר
-----------

"מלח ים אטלנטי מתובל" במטחנה מהודרת – לתיבול של מגוון מאכלים וסלטים ומציעה מתכון לתפוחי אדמה צלויים, פריכים וטעימים.
המטחנה האיכותית שקופה וניתן לראות את גבישי המלח, מנוקדים באדום ובירוק של תבלינים שונים ובהם פלפל אדום, פלפל ירוק ועשבי תיבול. המטחנה נוחה מאוד לשימוש ויפה להניחה על השולחן, לשימוש המסובים. המלח ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים. 
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.  

מחיר: 11.90 – 13.90 ש"ח (למטחנה במשקל 85 גרם). 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה