יום שישי, 15 במאי 2020

הג'חנון של סמדי בומבה

את המתכון הזה למדתי מהאלופה סמדי בומבה
לפעמים אני מחליפה בסילאן ויוצא כהה יותר







טיפ את העיגולים להניח עם מעט שמן לא צריך הרבה אבל לשמן אותם   מכל הכיוונים שעות רבות מעל 6 שעות אפשר גם 10 שעות בחוץ סגור עם ניילון נצמד 







1 קג קמח
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
1 אבקת אפיה
1 כף שטוחה מלח
200 גר' מחמאה או חמאה
3.1/2 כוסות מים רותחים (כוס שקופה של הנס קפה עם הידית)
1/2 כוס שמן (לא לבצק)



אופן הכנה:
בקערה להניח את הקמח סוכר מלח ואפיה לערבב
1/2 כוס מים רותחים עם הדבש לערבב ולהוסיף לקערה.
3 כוסות מים הרותחים להוסיף בהדרגה וללוש (זהירות זה חם) עד קבלת בצק אחיד.
למרוח מעל מעט שמן לכסות ולהניח לנוח כ 20 דקות.
בתבנית חד פעמי לשים 1/2 כוס שמן וליצור 24 עיגולים מהבצק ולהניח בתבנית. להשאיר  למס שעות.כמה שיותר  הרי זה משובח 
לשמן את סיר הג'חנון (הסיר הקטן) לשמן משטח בשמן 
לפתוח כל כדור לממש דק דק עם ידיים משומנות כל הזמן לשמן את הידיים.תעשו ממש דק כמו סדין
למרוח מרגרינה או חמאה
בכניסת השבת להדליק תנור 100 מעלות ולהכניס את הסיר לאפיה עד הבוקר
להגיש עם רוטב עגבניות



מתכון לרוטב:
3-4 עגבניות לגרד בפומפיה
להוסיף 1 כף אריסה
1 כף חומץ
1 לימון סחוט
מעט מלח
1 כף שמן
לערבב
בהצלחה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה