יום חמישי, 30 באפריל 2020

עוגת תפוחים אגסים ואגוזים



מצאתי במקרר 2 אגסים
2 תפוחים  שאף אחד לא אוכל ונזכרתי במתכון של בני סיידא בסיפרו "ברגע האחרון"
הכנתי את העוגה עם שינויים קלים
ויצא טעימה מאוד





המתכון שלו לתבנית 26
אני הפחתתי חומרים מה שרשום בסוגרים מאחר והכנתי בתבנית מאורכת 

3 תפוחי עץ חתוכים לקוביות (אני שמתי 2 תפוחים)
3 אגסים חתוכים לקוביות (אני שמתי 2 אגסים קטנים )
2 וחצי כוסות קמח תופח (שמתי כוס ורבע קמח תופח
1/4 כוס ליקר תפוזים (לא היה לי ליקר אז שמתי 1/4 כוס מיץ תפוחים
1 וחצי כוסות שמן (שמתי 3/4 כוס שמן)
1 וחצי כוסות סוכר (שמתי 3/4 כוס סוכר
2 כפיות קינמון (שמתי כפית)
100 גרם צימוקים- שמתי פחות
150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס - שמתי פחות
4 ביצים (שמתי 2 ביצים)


מחממים תנור ל180 בינוני
שמים בקערה גדולה את כל המרכבים ומערבבים לבלילה אחידה
יוצקים את הבלילה לתבנית אופים כשעה או פחות עד שקיסם עץ ננעץ בעוגה מעט יבש
גיוון אפשר לזרות על העוגה לפני האפייה סוכר חום וכפית קינמון 



תגובה 1: