יום שבת, 4 בינואר 2020

לחם טורקי

מודה אני מכורה ללחם הזה בילדות אכלתי אותו המון אצל הדודה וכמובן רשמתי במחברת
לאחרונה גיליתי את המחברת הדהויה ואין שישי שלא מכינה. הפסקתי עם הלחמניות והחלות
בכל שישי שמכינה אותו אני מחסלת לחם אחד שלם לבד עם הסלטים . אי אפשר להפסיק לאכול
זהרות הלחם ממכר 




המתכון
------------
4 כוסות קמח (כוס מידה של 250 מ"ל)
2 כפיות אבקת אפיה
כף שמרים
2 כפות סוכר
כף מלח

כ2 כוסות מים פושרים (לי תמיד יוצא שלא השתמשתי בכל השתי  כוסות אז לא לשים את כל המים)

למריחה
--------
שמן זית (הפעם השתמשתי בשמן אגוזי מלך ששידרג את הטעם ונתן טעם אגוזי חזק
שומשום
קצח


ללוש הכל עד  שהבצק נעים ורך למגע
אם לשתם ויצא דביק תוסיפו עוד מעט קמח
לשים את הבצק לשעה התפחה
לאחר שעה לחלק ל2 עיגולים גדולים או 4 קטנים
לשים על נייר אפיה שקימחנו מעט
להתפיח התפחה שניה 40 דקות 
לעשות עם האצבעות בעיגול חורים ממש גומות 
להבריש בשמן
לפזר שומשום וקצח

190 מעלות עד שמזהיב



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

קיבלתי להתנסות בשמן חדש שמן אגוזי מלך מחברת GREENY

השמן, מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, מופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים. השמן מתאים מאוד לטיגון לביבות וסופגניות.  
כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ובד"צ בית יוסף.
מחיר: 24.90-19.90 ש"ח לבקבוק של ליטר.

להשיג ברשתות מזון, בהן: חנויות טבע ברחבי הארץ, זמורה אורגני, על המשקל, שורשים, היפר טבע זיקים , לגעת באוכל , נקודת טבע, כליל טבע ועוד.



תגובה 1:

  1. כן כן זהו בדיוק נמרץ המתכון שאני משתמש מזה 40 שנים ויותר (אך עם 450 מיליליטר מים פושרים בדיוק)....במקום קצח אני משתמש בזעתר ירוק ורוזמרין.....כדאי לנסות.... זהו עוד בצק ותו לא.

    השבמחק