יום שישי, 4 בינואר 2019

דג חריף בנוסח מרוקאי של אבנר דן


מי שעוקב אחרי הבלוג שלי  יודע שאני מגיל 14 אוספת וצוברת מתכונים
מכל הסבתות שפגשתי בדרך, מכל האימהות של החברות שלי שהזמינו אותי לאכול אצלהם בשישי  או בשבת
אבל מה שרובכם לא יודעים שהייתי אוספת מתכונים גם מסלב
כל סלב שהיה מתארח בתוכנית אוכל ומספר על מתכון מבית אימו, הייתי רצה מהר לחפש עט ונייר, כי לפני 30 שנה ויותר לא היה סמרטפונים , לא גוגל ובטח ובטח לא ממיר שמקליט 
וכך אספתי המון מתכונים שווים
חלקם כבר פרסמתי בבלוג  הספינג של זאב רווח למשל
 המתכון הזה רשמתי מאבנר דן, אבנר דן החקיין המרוקאי שבטח רובכם מכירים אותו
את המתכון שלו אני מאוד אוהבת מתכון טעים חריף ומעט חמוץ מהלימון שילוב מנצח  ואין אצלו הרבה שמן רק רבע כוס, והטעם מדהים
  



4-5 חתיכות דג (נסיכת הנילוס, לוקוס, אמנון(מושט) שהשרינו במי מלח ולימון חצי שעה, לאחר מכן לשטוף ולסנן

4 גמבות אדומות לחתוך לרצועות
2-3  פלפלים חריפים שלמים לבצוע או לחתוך לרצועות
כוסברה קצוצה-חצי חבילה
לימון פרוס לעיגולים
1/4 כוס שמן
שום  כתוש ככפית 


לערבב בקערה
----------------
רבע כוס שמן רגיל,
 כף גדושה פפריקה מתוקה, 
מעט פפריקה חריפה 
שום כתוש
מלח
פלפל שחור מעט
לערבב היטב את התערובת


שמים סיר רחב סוטאג' חצי מכמות הכוסברה שחתכנו

אחר כך את הגמבות, ואת הפלפל החריף 


לסדר את הדגים מעל הגמבות לצקת את הבלילה על הדגים
לשים בין הדגים עיגולי לימון
לפזר את הכוסברה שנשארה על הדגים\
בקערה שהיה עם הרוטב לצקת כוס מים , לערבב היטב ולשפוך בצדדים

לבשל על אש בינונית כשרתח להקטין ללהבה נמוכה  כשעה וחצי , סיר מכוסה





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה