יום שבת, 26 בינואר 2019

עוגיות שוקולד ציפס



ילדיי מכורים לעוגיות שוקולד ציפס התעשייתיות, אין קניה בסופר שהם לא דוחפים לי כמה אריזות לעגלה
טוב אין פלא עוגיה, עם המון שוקולד ולפעמים גם אגוזים בפנים...עוגיה שכולם אוהבים
תוך כדי סידור גזרי המתכונים לפי נושאים כי כבר הלכתי לאיבוד עם ה400 המתכונים שהשארתי,מצאתי מתכון לעוגיות שוקולד ציפס אמריקניות קלאסיות בחוברת משנת 94
החלטתי להכין..10 דקות אפיה  ויצא כל כך טעים שהתבנית התחסלה מיד
אי אפשר היה להפסיק לזלול אתם







זה המתכון הקלאסי 

110 גרם חמאה רכה 
3/4 כוס סוכר חום אמיתי, 
1 ביצה
1 ורבע כוסות קמח  רגיל
1/2 כפית מלח (זה לא טעות)
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית סוכר וניל או תמצית וניל אמיתית
100 גרם שוקולד מריר חתוך גס  (אפשר לעשות שילוב של שוקולד חלב, מריר ולבן)
50 גרם שוקולד ציפס


טורפים ביחד חמאה וסוכר עד לקבלת מרקם אוורירי
טורפים פנימה את הביצה
מנפים קמח, מלח, וסודה לשתיה ומוסיפים בהדרגה מערבבים היטב
בוחשים פנימה בכף עץ  את רוב השוקולד , אל תשימו את כל השוקולד, תשמרו בקערה רבע כוס שנוכל לשים למעלה
השוקולד צריך להתפזר בבצק.
אוספים את הבצק לכדור עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים שעה במקרר

מחממים תנור ל175 מעלות מרפדים תבנית אפיה
יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2 ס"מ ומסדרים אותם בתבנית במרווחים של 4 ס"מ זה מזה
נועצים כמה שוקולדים שהשארנו  על כל כדור   
אופים  בתנור בערך 8 עד 12 דקות, עד שהעוגיות יציבות .אם אוהבים עוגיות רכות יותר מסתפקים ב9 דקות 
 בהתחלה הם  יצאו רכות אבל יתייבשו מעט בטמפרטורת החדר
לא להשאיר יותר מדי בתנור 

זה עם חמאה- 









כמה קטנות
-----------
*ממליצה לשלב בבצק  גם אגוזי פקאן קצוצים אן אפילו  אגוזי מלך 
*אפשר להחליף במרגרינה ואפילו הכנתי נגלה שניה עם נטורינה על בסיס שמן קוקוס ויצא מדהים
*השלב של להכניס את הבצק למקרר מאוד חשוב 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה