יום שישי, 14 בספטמבר 2018

דג חריף ברוטב עגבניות כמו שרק מרוקאים יודעים



יווו כמה שמן הגזמת , יצאה מפי צעקה כשראיתי את ממה השכנה המבוגרת, המרוקאית מכינה את הדג
וממה חייכה עצרה ואמרה ראית מרוקאים שלא שמים הרבה שמן
זה הסוד של הרוטב הטעים, כמו שרק מרוקאים יודעים  
ואל תפחיתי , אחרת לא יצא לך טעים
הריח והצבע היה מושלםם , התחשק לי לקפוץ קפיצה לסיר ופשוט עם החלה הטריה שהיתה מונחת שם לאכול את כל הסיר
אפשר מתכון..ביקשתי ואפילו התחננתי
וממה, לא נאותה להביא, אוף קשה להוציא מהמבוגרים את סודות הבישול.
נראה לכן שאני מוותרת, הפעלתי את הקסם האישי שלי..האוזן הקשבת
בסוף ממה הביאה לי  את המתכון
בהתחלה הכנתי בדיוק כמוה אבל עם השנים הפחתתי את כמות השמן והתוצאה לא נופלת מהסיר המושלם של ממה




החומרים

4-5 חתיכות דג( פילה מושט, לוקוס, בורי או אפילו נסיכת הנילוס)
להשרות במי מלח ולימון

2 גמבות גדולות חתוכות לרצועות
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות דקות
פלפל חריף לחתוך לרצועות, מי שלא רוצה חריף מאוד  את הגרעינים לזרוק כי זה מה שעושה את החריפות

ראש שום מפורק לשיניים וכל שן לחתוך לחצי
צרור שלם של  כוסברה קצוצה
לימון פרוס לעיגולים
1/4 כוס שמן (ממה שמה 3/4 כוס) 

תבלינים
--------
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח

לשים מעט שמן בסיר רחב שמתאים לדגים
להוסיף את הפלפל האדום, הפלפל החריף,אני חתכתי חצי פלפל לרצועות ואת החצי השני שמתי שלם 
להןסיף את העגבניות והשום שכל שן חתכנו לחצי
לבשל 10 דקות,  
להוסיף רבע צרור כוסברה, חצי כפית פפריקה מתוקה, וכורכום בערך רבע כפית
להוסיף חצי כוס מים ולתת לזה להתבשל עם מכסה סגור כ15 דקות

בקערה אחרת לערבב:

1/2 כוס שמן
פפריקה מתוקה 3/4 כף
מעט פפריקה חריפה
מלח-בערך 2 כפיות לא גדושות
ואת ה3/4 צרור הכוסברה שנשאר 
לערבב את כל התערובת

לקחת כל חתיכת דג לטבול היטב בתערובת ולהניח על הירקות
לפזר בצדדים עיגולי לימון
אחרי שטבלנו כל דג נשאר לנו תערובת בקערה
מה שנשאר לשפוך על כל הסיר
לבשל בערך חצי  על אש קטנה 
ולהתענג עם חלה טריה 










ואם בא לכם להכין חלה מדהימה וטעימה ולנגב את הרוטב
המתכון בקישור

http://cochav72.blogspot.com/2018/04/blog-post_13.html



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה