יום ראשון, 15 באפריל 2018

פלאפל-המאכל הלאומי


מי מאיתנו לא אוהב פלאפל שיקום
פלאפל הוא המאכל הלאומי בישראל, פיתה גדושה עם 6 קציצות , סלט והמון המון טחינה, שנוזלת לנו מכל הצדדים
מאחר ומשפחתי באה מהעדה המצרית, נהוג היה להכין מפול אבל עם השנים החלפנו לחומוס.
קבלו מתכון מדהים וטעים שתמיד מצליח







פה הכנו עם יותר ירק



.
חצי קילו גרגירי חומוס
בצל קטן
1 חבילה אבקת אפיה
הרבה שום-(אבל מי שלא ממש אוהב אפשר לשים3-4 שיני שום
פלפל חריף-חתיכה(אפשר לותר)
רבע חבילה כוסברה, רק העלים 
2 גבעולים של פטרוזיליה
2 פרוסות לחם שהורטבו במים ונסחטו טוב טוב
כמון- לפי הטעם 
מלח-לפי הטעם


ההכנה
-----------
משרים את החומוס כל הלילה.
למחרת במטחנת בשר טוחנים הכל ביחד (חוץ מהתבלינים)
להוסיף תבלינים לערבב טוב טוב
לשים במקרר לפחות לשעתיים
ליצור קציצות עגולות ולטגן בשמן חם ועמוק
בתאבון





העיסה

3 תגובות:

  1. יש תחליף למכונת בשר ? אפשר בלנדר ? עדיין יצא טוב ?

    השבמחק
  2. יש תחליף למכונת בשר ? אפשר בלנדר ? עדיין יצא טוב ?

    השבמחק