יום רביעי, 7 במרץ 2018

קונפיטורת תות מעולה


לפני שבועיים היינו כל המשפחה בקטיף תותים, קטפנו  כקילו וחצי תותים מובחרים טעימים ומתוקים
אך כמה אפשר לאכול תותים..נמאס
וכך יצא שאחרי שבועיים, חצי מהתותים העלו עובש ונזרקו לפח 
וחצי..התחננו וזעקו תעשי איתנו משו,לפני שגורלינו יהיה בפח 
נזכרתי בריבת התות המעולה שטעמתי לפני כמה שנים
ריבה כזו מזמן לא אכלתי..והכל בזכות הטיפ שקיבלתי מהשף ההורס
את הריבה  לא מבשלים שעות על הגז, מה גם כשבישול יתר הורס את הפרי
רק 20 דקות בישול ויצאה ריבה מדהימה












בריבה שלי אין תפוח  חצוי, לא גרעיני תפוח ולא ליבה לא צריך
הסוכר והלימון שהשהינו הרבה שעות עושים יופי של עבודה 
תסתכלו על התמונות

חצי קילו תותים
כוס וחצי סוכר(כוס מידה 240 מ"ל)
כפית תמצית וניל איכותית
מיץ מלימון קטן 
גרידת לימון מלימון שלם 


אז לעבודה
----------
לשטוף חצי קילו תותים לחתוך את העלים ולשים בקערה
אני לא חותכת לחצי, אני אוהבת אותם שלמים אבל אפשר לחתוך אותם לקוביות
לאותה קערה לשים כוס וחצי סוכר..כן כן זה הכמות, שמעתי על כאלה ששמים על קילו תותים קילו סוכר,גוועלד אנחנו לא צריכים הרעלת סוכר, הריבה יוצאת מתוקה מאוד בזכות הטיפ 
אז אחרי ששמנו בקערה, להוסיף את הסוכר, את מיץ הלימון גרידת הלימון ותמצית הוניל
לערבב מעט ולשים במקרר
הגענו לטיפ -כמה שיותר זמן  במקרר ככה יווצר פקטין מהלימון והסוכר, שזה מה שיגרום לריבה להיות סמיכה ואיכותית
אני השארתי מ8 בערב עד 5 בערב למחרת, 20 שעות 
אבל גם אחרי 12 שעות זה מצויין 
מידי פעם לערבב את כל התותים כדי שלא ישאר גבישי  סוכר

תראו איך נראה קערת התותים בשעה 5 בערב, נהיה מרק תותים..






את כל הקערה להעביר לסיר עם תחתית כבדה
לבשל בהתחלה על אש גבוהה עד שמבעבע
אין צורך לערבב בהתחלה 
כשמבעבע להוריד להבה לבינונית ולהמשיך לבשל
אחרי 15  דקות בערך מנסים  את מבחן הצלחת

בכדי לדעת  אם הריבה מוכנה אנחנו ניקח צלחת נשים מעט מהריבה ונכניס למקפיא
אחרי חצי דקה נעביר פס באמצע עם האצבע אם הפס נשאר לבן והריבה לא מתקרבת לפס הריבה מוכנה, ניתן לה עוד כמה דקות בישול על אש נמוכה

ראו תמונה






הריבה מוכנה,ניתן לה להתקרר לפני שנכניס לצנצנת מזכוכית
את הצנצנת אנחנו נעקר, מחשש לחיידקים
העיקור נעשה ע"י הכנסת  הצנצנות במים רותחים,  ל5 דקות וייבושם 
לשמור בקירור 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה