יום שבת, 17 במרץ 2018

דג בקלה מטוגן בטעם של פעם


לא ברור לי למה דג הבקלה לא זוכה לכבוד כיום, סביר להניח בגלל שהוא דג זול,
למי שלא מכיר דג בקלה הוא דג פראי ויש לו המון בשר, הוא דג נהדר שגדל במעמקי הים, והוא כל כך בריא , הוא עשיר באומגה 3, אומגה 3 חשובה במניעת מחלות רבות, במיוחד מחלות לב ולחץ דם
אבל בעיקר הדג הזה מזכיר לי כל כך את הבית..אימא וסבתא היו מכינים אותו
הריח של הטיגון ביום שישי,מחזיר אותי לבית ילדותי






המתכון
------
3-4 דגי בקלה שחתכנו אותם לחתיכות ,אפשר לקנות קפוא אבל ממליצה לנסות להשיג  מחנות דגים טרי 

קערה ראשונה
-------------
2 ביצים
מעט שום כתוש
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
מעט כורכום, בערך רבע כפית
מלח
ניתן לשים גם מעט פטרוזילה קצוצה

קערה שניה
-----------
פירורי לחם-הפעם השתמשתי בפירורית 50% קמח כוסמין שנתן טאץ מפתיע, מלבד זה שהוא גם יותר בריא מפירורי הלחם הרגילים 
שומשום
אני הוספתי מעט גרגירי קצח שמתן טעם מיוחד


להשרות בקערה עם מלח ולימון את הדגים לפחות לחצי שעה, לשפוך את הנוזלים
לנגב בנייר סופג לייבש לספיגת כל המים

לחמם מחבת רחבה עם שמן בגובה 1 ס"מ לפחות
לקחת חתיכת דג לטבול בבלילת הביצים ולאחר מכן בקערת פירורי הלחם והשומשום
כשהשמן חם לטגן כל נתח כ3 עד 5 דקות,עד להשחמה יפה
להפוך צד, לטגן שוב כמה דקות 








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה